16 roliga och bra appar till iPhone 4

Nu när iPhone 4 har lanserats i Sverige och många svenskar blivit en lycklig ägare av den nya telefonen, tänkte vi tipsa om de bästa applikationerna för iPhone 4.

Som ni kanske redan vet har iPhone 4 några nya funktioner än tidigare modeller av iPhone, bland annat bättre skärm med 960 x 640 pixlar och gyroskop med tre axlar som gör att telefonen känner av när man rör telefonen i sidled. Därför har vi samlat ihop några applikationer som är speciellt anpassad för dem nya funktionerna eller är extra bra att ha till sin iPhone 4.

iMovie

Först måste vara Apples egna app iMovie där du kan skapa egna filmer med färdiga teman. Det är väldigt enkelt att klippa, infoga och skapa filmer och det fungerar väldigt bra för att vara i en telefon. Jag saknar dock några funktioner, men vi får förmodligen se fler inom kort. iMovie laddas ned från App Store och kostar 38 kr.

LED Light for iPhone 4

Denna lilla app aktiverar LED-lampan som finns på iPhone 4, din iPhone blir en ficklampa. Det går även att få den blinka i olika hastigheter. Enkel, snygg och inga konstigheter. Finns gratis med iAd (reklam) och en för 7 kr utan iAd.

N.O.V.A. – Near Orbit Vanguard Alliance

N.O.V.A. är ett mycket roligt och gediget FPS-spel för iPhone, liknande Halo för Xbox. Har Singleplayer- och Multiplayer-läge, HD-grafik för Retina Display och stöd för Giroskopet som finns i iPhone 4. Med gyroskopet kan man styra kameran (siktet) genom att vinkla och röra telefonen i sidled, man siktar med iPhonen helt enkelt. N.O.V.A kostar 38 kr, men finns även gratis.

iBooks

iBooks är Apples app som gör din iPhone (samt iPad) till en e-book-läsare. Med nya Retina Display i iPhone 4 blir texten på böcker och PDFs ännu skarpare, vilket för det bättre och roligare att läsa. iBooks är gratis.

Pixelpipe

Pixelpipe är inte speciellt anpassad för iPhone 4 på något sätt, men är perfekt nu när man kan spela in HD-film med iPhone 4. Pixelpipe kan ladda upp HD-film och bilder till flera olika webbsidor och tjänster utan att kvaliteten blir dålig. Eftersom iOS:s inbyggda export-funktion inte kan ladda upp HD-film kommer denna app väldigt bra tillhands. Pixelpipe är gratis.

Let’s Golf 2

Det populära golfspelet Let’s Golf har släpps i en ny version med HD-grafik för Retina Display, nya banor, nya karaktärer och stöd för Multiplayer över Internet och lokalt. Let’s Golf 2 kostar 38 kronor.

Real Racing

Det populära Racing-spelet från Firemint har uppdaterats för iPhone 4, bättre grafik med stöd för Retina Display och bättre kontroller med stöd för gyroskopet. Real Racing kostar 38 kr.

Flight Control

Flight Control är ett mycket roligt spel och är förmodligen det mest spelade iPhone-spelet på min telefon. Spelet har uppdaterats med bättre grafik gör Retina Displat. Flightcontrol går ut på att man ska leda in flygplan och helikoptrar på landningsbanorna genom att dra linjer med fingret på skärmen. Flight Control kostar 7 kronor.

Dropbox

Med Dropbox kan du ladda upp och lagra filer på Internet (Molnet). Tjänster fungerar även datorer vilket gör att man kan synkronisera filerna från vilket enhet som helst. Dropbox har uppdaterats med bättre grafik för Retina Display. Dropbox är gratis.

Facebook

Facebook för iPhone, precis som det låter, måste vara den mest använda appen till iPhone. Nu med stöd för Retina Display. Facebook är gratis.

Pinball HD

Olika former av Pinball har funnits till iPhone sedan urminnes tider. När iPaden kom presenterades dock en ny typ av Pinball, Pinball HD. Appen har nu även blivit optimerad för iPhone 4 för att ge stöd till Retina.Pinball HD kostar 15 kronor.

Retina Wallpapers HD

Vid det här laget är det känt att det finns många sidor med wallpaper till iPhone. Den som rekommenderas mest just nu från vår synvinkel är Retina Wallpapers HD. Retina Wallpapers HD är gratis.

Big Brother

Big Brother har en liten bit kvar innan det är så pass bra som man skulle vilja, dock är appen optimerad för iPhone 4 och fungerar ändå skapligt. Med Big Brother har du ett svagt stöldskydd i din iPhone som fungerar på så sätt att förbrytaren fotas i Facetime och mailas till dig. Big Brother är gratis.

Mega Jump

Meha Jump är ett spel med samma koncept som Winterbells. Tack vare gyroskopet i iPhone 4 görs Mega Jump väldigt bra i Apples senaste iPhone. Mega Jump är gratis.

Runkeeper Free

Runkeeper Free är ett gratis alternativ till Nike+ som dessutom fungerar klockrent. Med stöd av multitask kan appen vara aktiv som exempelvis Spotify.

GeoDefense

GeoDefense är ett s.k. Tower Defense-spel där man placerar ut ”vapen” för att skydda sig mot fiender. Spelet har fått höga betyg av iOS-användare och rekommenderas starkt. Med nya grafik för Retina Display är det ännu bättre.

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:

Comments are closed.