09:42-mysteriet – Den magiska tiden

Är du en sån där observant person som lägger märke till detaljer? Kanske är du då en av de många som sett att på varje iPhone-reklam visas tiden 09:42. Om du nu är en sådan person, och samtidigt till viss mån nyfiken om just varför den specifika tiden visas, rekommenderar iPhoneguiden denna artikel.

Det är Bob Barcher, en föredetta Apple-chef, och dessutom Scott Forstall som är källor till denna lilla förklaring. Så trovärdigheten bör vara relativt hög.

Under en presentation delger Barcher sin version av detta ytterst lilla, och enkla, mysterium. I en svensk översättning av han egna ord säger Barcher:

”Om du någonsin ser en Apple-reklam, vare sig det är i pappersutgåva eller via TV, så ser du att tiden står på 09:42 – 09:42 är klockslaget vi lanserade iPhone”.

Men detta är kanske inte hela sanningen. Apples alldeles egna Scott Forstall, som ej kräver en större presentation, har själv sagt annat när det gäller 09:42-mysteriet. I ännu en svensk översättning säger Forstall:

”Vi utformar produkt-lanseringarna och själva ”keynoten” på så sätt att den stora presentationen sker 40 minuter in på ”Keynoten”. Så när vi visar bilder på den nya produkten på vår stora skärm, inför hela publiken, skall tiden på enheten vara så nära den aktuella tiden som möjligt. Den tid klockan i själva verket är. Därför har vi satt klockan till 09:42 på iPhone. Vi vet att vi inte kommer pricka in exakt rätt tidpunkt. Men det har visat sig vara ganska så bra gissat.”

Han lägger även till:

”Och för iPad har vi av samma orsak satt klockan till 09:41. Där har ni hemligheten bakom den magiska tiden.”

Undertecknad skribent hänvisar till själva källan om ni vill se hur både Bob Barcher och Scott Forstall i själva verket yttrade sig på engelska.

Sajtägare

Sajtägare

Skribent

Dela: