imagesCAZUWI87

Vet du när din iEnhet såldes egentligen? Och har jag någon garanti kvar?

Har man köpt sin iEnhet av en privatperson via annons, eller om man misstänker att man fått en så kallad utbytesenhet genom en återförsäljare så kan detta ställa till lite problem i form av garantitider samt att man inte vet hur gammal iEnheten egentligen är. Likaså kanske man är osäker på om man kan jailbreaka eller använda sig av unlock på sin iEnhet. Nu kan man på två mycket enkla sätt kolla upp detta på internetsidan jailbreak-me.

För att komma till jailbreak-me är det bara att klicka här

Börja med att fyll i rutorna med info om vilken modell du har, mjukvara, baseband och vilket operativsystem du har på din dator.

Klicka sen på ”check your iPhone” eller det namn du väljer att kolla emot. Nu kommer du få upp en inforuta som talar om ifall du kan jailbreaka din iEnhet och vilken typ av upplåsning du kan använda, exempelvis Gevey-SIM eller ultrasn0w.

Vidare från denna ruta kan du nu kolla upp när din iEnhet togs i bruk första gången, vilken operatör den är bunden till och om den är operatösrslåst/fabriksupplåst.

Klicka på länken ”Free IMEI checker” och ett nytt fönster öppnar sig.
Skriv nu in ditt IMEI-nummer och klicka ”Check iPhone IMEI” eller vad du väljer att kolla. Nu kommer du se vilken modell det är, inköpsdatum samt vilken låsstatus du har.

Detta kan vara väldigt värdefullt om man har köpt en iEnhet privat där man inte får med kvitto eller nåt som bevisar något om iEnheten.

Vill man kolla upp när garantitiden gått ut eller när iEnheten är såld kan man göra det hos Apple. Gå in på följande länk och fyll i iEnhetens serienummer i rutan och klicka på continue. Nu får du upp info när iEnheten såldes, när garantitiden går ut samt om du har support på din iEnhet fortfarande.

Hoppas denna information rätar ut några av de frågetecken ni har i hur man kollar sin iEnhet.

iDevil

iDevil

Skribent

Dela:
 • Jimmy76

  Mycket bra info. Tack så mycket :)

 • Iphone

  Hej !
  Jag har serienummer 8814418… och den där hemsidan visar att
  Purchase date: 20 October 2009. hur kan det vara möjligt?
  är inte min mobil tillverkat veka 44 år 2011?

  • iDevil

   Konstigt… När jag testade min i4:a så gav den korrekta uppgifter. Jag kan inte stå för att sidan 100% säker, men ditt fall känns lite lustigt. Vi får se om fler har samma problem.

   • Iphone

    Finns det nåt sätt att kunna byta serienumret?

    • iDevil

     Serienumret vet jag inte om man kan byta ut, men jag har läst att IMEI-numret kan ändras för att kringgå stöldspärren. Finns dom som köpt en iPhone som sedan visar sig inte finnas registrerad hos någon operatör…

 • Timmy Svahn

  Har provat hur många gånger som helst. Men inte fan kommer det upp någon länk med IMEI!!!

  • iDevil

   IMEI-koden fungerar enbart till iPhone som jag förstått, inte iPad. Upptäckte detta när jag skulle kolla min iPad 1.

 • Anton

  När man sedan följer länkarna till guiderna för att låsa upp sin iphone kommer man till en WOT (Web Of Trust) flaggad sida där de vill ta upp till 50$ för att jailbreaka sin enhet.

  Där man fyller i infon, kan vara bra. men sedan är det skojjeri!

  • iDevil

   Den typen av annonser tar jag avstånd ifrån eftersom jag inte stödjer att jailbreak ska kosta pengar. Själva idén med denna artikel var främst att kunna ha möjlighet att kunna kolla sina iEnheter, inget annat.

 • PibesiLL

  Sitter på en 4a med 04.10.01 och 4.3.3 ,den säger att jag kan köra gevey ultra med iOS 5 beta 1, går det inte med det nyaste än.
  Hoppas en unlock kommer någon gång