Tips: Se skillnad på iMessage och SMS

Det finns uppenbara saker i iPhonevärlden, det är dock viktigt att komma ihåg att vi alla är olika och att alla en gång i tiden satt med iPhone i sin hand för första gången. Jag tänkte i och med detta inlägg fortsätta med mina grundläggande tips och idag är det en grundpelare, hur ser du skillnad på iMessage och SMS?

Innan vi fortsätter kan det vara av intresse att faktiskt förklara skillnaderna först. iMessage är iOS (Apples) egen funktion för att skicka meddelanden och detta görs överskridande i applikationen Meddelanden. Det kan alltså liknas med SMS men istället för att det går på bekostnad av kredit som du har hos din operatör skickas meddelandet över din dataplan istället, det vill säga över nätverket. SMS i sin tur är motsatsen och där skickar du ett meddelande via ditt avtal med din operatör. Men åter igen, hur vet du när du använder vad?

Du har kanske lagt märke till att olika pratbubblor i Meddelande-applikationen har olika färg. Här ligger svaret till detta enkla problem. Grön pratbubbla är ett SMS medan en blå pratbubbla är iMessage. Med den korta informationen vet du när du skickar ett iMessage och när du skickar ett SMS och du kan också tack vare den här metoden konstatera när din brevkompis har en iEnhet, såvida iMessage inte är avaktiverat.

Taggar:
HS

HS

Skribent

Dela:
 • Martin

  Hej jag har en fråga?

  Asså är det något specielt med just iphone 4s när det gäller ringa och sms baseband och sånt?

  För iphone delivery, ilostmyi, signal, calldata sweden-mobile enhancet, GPS serial,

  Alla dessa problem har inte lyckats att funka med iphone 4s

  och iphonedelivery skirver även så här:

  iPhone 4S introducerat en helt ny ComCnter som gör kroken används för att implementera leveransrapporter oanvändbar.

  Tekniskt sett är CommCenter tills iPhone 4, används BSD enhetsnamn för att komma åt bas banden. Det var några av dem i / dev / DLCI-spi.sms för SMS-kommandon. Dessa kommandon var standarder GSM AT-kommandon och dokumenterade i 3GPP specifikationerna.

  Så kommer dessa program aldrig funka för en Iphone 4s eller tar det bara tid?

 • Martin

  Även swirlymms funkar inte för iphone 4s då dom inte häller kan komma åt sms funktionen eller något

 • David Bergkvist

  Både biteSMS och WhoIsCalling funkar på 4S nu, så jag tror det bara handlar om tid innan de allra flesta tweaken funkar.

  Själv väntar jag med spänning på att LiveClock ska uppdateras…

  • Martin

   David

   Bitesms och whoiscalling behöver inte gå in i operatören och leka

   Det behöver dom andra programen då när man instalerat de programen så ändrar de i operatörinstallningar och det dyker upp en medelande typ så här: Kunde inte aktivera mobilt datanät

   och det verkar vara annorlunda nu i iphone 4s

 • Christopher Lundgren

  Tack Striem för än en bra artikel!

  Jag har känt till iMessege och förstått att det är skillnad på det och SMS men har aldrig förstått vad som skiljer dem åt men nu efter denna artikel vet jag. Med andra ord kan jag lista ut vilka av mina kontakter som använder sig utav iOS-baserade produkter.

  All gott nu. Mvh

 • Men vet du hur jag gör då för att skicka ett sms till en annan iphone ist för imessege? För jag har en vän som är i Thailand nu och jag tror inte han har datornätverket igång, så han får ju inte mina imessege. Men ändå hittar jag inget sätt att skicka vanliga sms så att han kan se dom. Kan du hjälpa mig? :)

  • Stäng av iMessage när du skickar till honom, eller hur menar du :)?

 • Bra information, hade inte en susning om det här

 • Camilla

  Jag bara undrar. Sen jag uppdaterade min iPhone 4 har jag inte kunnat välja att ta bort förhandsvisningen på sms. Vill bara att det ska stå att man mottagit ett sms och från vem. Inte att hela smset ska komma upp.

 • Amanda

  Syns iMessage meddelanden på sms specifikationen! På t.ex Telia?
  Tacksam för svar!

 • MleRoc

  hejsan jag har försökt och försökt men jag får inte imessage att fungera, har en iphone 4 och har aktiverat imessage och loggat ur och in på apple id och även bytt och loggat ur och loggat in..men den visar rött som i att meddelandet inte skickats iväg som imessage!! vad gör jag för fel?

 • Maria

  Mitt problem är att jag inte kan välja mitt telefonnummer som avsändare utan det första meddelandet jag skickar till en ny kontakt sätter upp min e-mailadress som avsändare. Under inställningar – meddelanden – iMessage kan jag se mitt nummer men inte välja det. Hur ändrar man på det? Jag hoppas på hjälp för jag har letat förgäves!

 • kevin

  Mitt problem är att jag inte kan välja mitt telefonnummer som avsändare utan det första meddelandet jag skickar till en ny kontakt sätter upp min e-mailadress som avsändare. Under inställningar – meddelanden – iMessage kan jag se mitt nummer men inte välja det. Hur ändrar man på det? Jag hoppas på hjälp för jag har letat förgäves!
  Svara

  • Katarina

   På min iPhone på Inställningar/Meddelanden/iMessage står det ”Börja nya konversationer från” : mitt telefonnummer är valt här, ej emailadress.

 • Mercury1m

  fungerar inte iMessage om mottagaren inte har en Apple?

  • Olle Eriksson

   Nej precis, endast iOS och Mac har iMessage