nollställ2

Tips: Radera personliga data på din iOS-enhet inför försäljning

I fredags släpptes nya iPhone 5s och iPhone 5c i Sverige och kanske ska du nu sälja din gamla iPhone för att kunna uppgradera till en av dessa nya modeller. Innan du säljer din enhet är det viktigt att radera all information och personlig data.

Lyckligtvis är det väldigt enkelt att radera all information och personliga data från din iPhone eller iPad. Men först är det viktigt att du skapar en säkerhetskopia antingen via iTunes på din dator eller via iCloud. När du har säkerhetskopierat din enhet börjar du med att avaktivera Hitta min iPhone om du har det aktiverat, detta är bara nödvändigt om du använder iOS 7.0 eller senare.

nollställ2

Öppna Inställningar > iCloud > slå där av Hitta min iPhone, nu får du bekräfta avstängningen med lösenordet för ditt Apple-ID.

När du har stängt av Hitta min iPhone, eller om du inte har det aktiverat, gör du så här för att radera personliga data och inställningar:

nollställ1

Öppna Inställningar > Allmänt > Nollställ. Tryck på Radera allt innehåll och inst. Tryck på Radera iPhone. Därefter får du än en gång bekräfta att du vill radera all information, tryck på Radera iPhone.

Nu är det hela färdigt. All information på din enhet är raderad och tjänster som iCloud och iMessage o.s.v. är avstängda. Nästa gång du startar enheten öppnas inställningsguiden som när den var ny.

Jesper Svensson

Jesper Svensson

Skribent

Dela:
  • Terry

    Är det inte lättare att bara koppla den till iTunes och därefter Återställa den?

  • DrHess

    Funkar detta på en JB enhet?
    Försvinner JB då?

    • Du kommer hamna i en bootloop om du gör detta på en JB’ad enhet, så det är ej att rek.

      Återställ telefonen med iTunes om du har JB på telefonen för att slippa hamna i en bootloop.

      • DrHess

        Men om man gör det i itunes så uppdateras den väl? Men förhoppningsvis ser vi ett JB till nuvarande ios om några månader

  • jimmy eliasson

    tack så mycket =)
    Detta ska göras så fort jag får min 5S som jag hoppas kommer idag =)

  • Ed

    Glömde mitt Apple id vad gör man för att radera min iPhone då uppmanas jag att knappa i mitt lösen ord innan raderingen

  • Rebecka

    Hej! Raderade all data manuellt(tog sin lilla tid), men loggade inte ut från mitt appel-id (om det går), nu nojjar jag mig över att den nuvarande ägaren kan få tillgång till mina sms/bilder osv, finns det någon risk för det trots att jag raderat allt eller oroar jag mig bara i onödan?

  • Susanne

    Raderade allt manuellt först…sen ”radera all data och inställningar”…sen kommer jag bara till pinkod och då händer ingenting trots att jag har sim i…skulle sälja den, men det verkar inte möjligt nu…
    Tagit ut sim…tänkte jag skulle komma förbi detta, men inte…