Tips: Norstedts ordböcker i fickformat

Ska du på semester, utlandsstudier eller helt enkelt bara till en plats där svenskan inte räcker till? Det finns flera olika språk-assistenter som hjälper dig på traven, allt från Google translate, Translater with Voice och så naturligtvis Norstedts ordböcker.

Norstedts har följt oss ända sedan 1823 och är idag Sveriges äldsta verksamma bokförlag. Deras ordböcker är bara ett par av alla tryck de har satt i samhället och för er som är riktigt inbitna iPhone-användare vet ni att deras verk finns att ta del av i App Store. Applikationerna är över ett år gamla men är trots sin ringa ålder mer aktuella än någonsin.

Det finns fördelar med just ordböcker till iPhone i förhållande till exempelvis Google Translate, de är inte i behov av internet, en felkälla som annars är återkommande på utlandsresor. Alla har väl någon gång varit med om att dataförbrukningen har ställt till det i ekonomin efter en skön vistelse på varmare breddgrader? Om inte annat kan jag påpeka det nu, använd inte internet utomlands, det kostar.

Jag ordagrant älskar Norstedts ordbok i såväl min iPad som i min iPhone. Oavsett var jag är kan jag snabbt få fram en översättning och med Pro-versionen slår det aldrig fel, allt jag behöver veta finns direkt i min ficka. Det är givetvis en smaksak vilken av alla tusentals appar man föredrar men är man konservativ är Norstedts verkligen att rekommendera. Du får reda på översättningen, hur ordet skall uttalas och i vilka sammanhang du kan använda termen utan att göra dig själv till åtlöje.

Allt och lite till som man kan önska sig av ordböckerna finns i iPhone- och iPad-versionerna. I min värld finns det dock en sak som gör guldet och dem gröna skogarna lite suddiga, priset. Jämför man Norstedts applikationer med exempelvis Google Translate är det trots allt 349 kronor extra som skall ut för Pro-versionen och 55 kronor för den enklare varianten. Är man på resande fot ofta är det dock värt varenda krona!

Köp Norstedts engelska fickordbok – Norstedts engelska fickordbok - Norstedts Förlagsgrupp AB

Köp Norstedts engelska ordbok PRO – Norstedts engelska ordbok Pro - Norstedts Förlagsgrupp AB

HS

HS

Skribent

Dela: