Tips: iPhoneGuidens topplista med Cydia-applikationer

Activator –  aktivera appar på andra sätt

Activator är ett av de populäraste tilläggen som finns i Cydia. Det fungerar universalt på iPhone, iPod och iPad och ger fullständig frihet genom att aktivera olika gester och kombinationer för att komma åt funktioner. Ett exempel är att snabbkoppla telefonen via Activator, då frångås alla traditioner med att klicka på en ikon och istället går det att öppna funktionen med två tryck på hemknappen, sovknappen eller varför inte genom att skaka enheten?

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 3.x – iOS 4.x, gratis.

YourTube HD –  Ladda ned Youtube-klipp

YourTube HD är det bästa tänkbara alternativet när det gäller att lagra videoklipp från YouTube lokalt. Till skillnad från övriga applikationer integreras YourTube HD med den inbyggda YouTube-applikationen och en helt ny flik, Downloads, adderas till YouTube.

Övrigt: Fungerar på iPad (iPhone, iPod med YourTube), iOS 4.2.x – iOS 4.x, kostar 5 $.

RetinaPad –  Högupplösta iPhone-appar i iPad

RetinaPad är ett måste för alla iPad-användare som använder iPhone-appar, exempelvis Spotify och iPhoneGuiden. Tillägget optimerar och förbättrar bildkvalitén markant när applikationerna körs i 2x-läge och pixelkriget som annars är ett faktum försvinner.

Övrigt: Fungerar på iPad, iOS 4.3.3, kostar 2,99 $.

SBSettings – inställningar direkt i SpringBoard

SBSettings är ett av de mest antika tilläggen som finns i Cydia. Med hjälp av ett snyggt gränssnitt och en enkel gest ges navigationsknappar och alternativ för att aktivera och avaktivera olika inställningar. Det är exempelvis Bluetooth, flygplansläge, WiFi och mycket mer som kontrolleras från SBSettings panel. Tillägget står även till tjänst genom att erbjuda processinformation såväl som att gömma olika applikationer.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 3.x – iOS 4.x, gratis.

Lockbar Extender – slide far to unlock

Lockbar Extender är ett meningslöst tillägg som inte erbjuder något annat än en kosmetisk förändring. Tillägget är enhestspecifikt för iPad och förlänger ”slide to unlock” eller ”lås upp” som det står på svenska och fyller ut den på hela skärmen.

Övrigt: Fungerar på iPad, iOS 3.2 – 4.3.3, gratis.

Multiflow – multitask med stil

Multifl0w är det bästa alternativet för multitask. Istället för den nativa aktivitetshanteraren tar Multifl0w upplevelsen till en helt ny nivå genom att erbjuda förhandsvisningar av varje enskild applikation. Tillägget är inspirerat av Exposé och fungerar på ett liknande sätt. Multifl0w är även kompatibelt med Activator vilket gör att det är multifunktionella mökligheter.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 4.x, kostar 4,99 $.

FolderEnhancer – mappar som de bör vara

FolderEnhancer är ett typexempel på en funktion som Apple bör erbjuda out-of-the-box. Med FolderEnhancer är det du som bestämmer över mapparna och inte tvärtom. Genom att installera tweaket kan du ha mappar i mappar, du slipper vara begränsad till tolv respektive 20 applikationer i varje mapp och du får en effektivare användning av dina arkiv. Med FolderEnhancer installerat kan du även ändra utseendet på hur dina mappar visar sig.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 4.x, kostar 1,99 $.

Fullscreen for iPad – Safari i helskärmsläge

FullScreen är en av få applikationer som verkligen gör sig bäst i iPad och inte i iPhone respektive iPod. FullScreen for Safari gör det möjligt att surfa i Safari i helskärmsläge. Med hjälp av en dubbelknackning försvinner navigationsfältet och därefter är du fri. Inställningar för hur FullScreen for Safari ska användas finns integrerat direkt i Inställningar och du bestämmer själv vilka gester du ska använda för att surfa så harmoniskt som möjligt.

Övrigt: Fungerar på iPad (iPhone, iPod med FullScreen), iOS 3.2.x – 4.3.x, kostar 2,19 $-

Respring – starta om din iEnhet systematiskt

Det finns flera tillfällen som en omstart av mjukvaran kan sitta på sin plats och vad passar inte bättre än att göra det med ett knapptryck. Respring lägger en ikon på SpringBoard som endast har en uppgift, att ladda om mjukvaran.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 3.x – iOS 4.x, gratis.

QuickLock – aktivera knapplåset från SpringBoard

QuickLock är ett väldigt enkelt men oerhört användbart tillägg. För er som har låsknappar som glappar är det ett måste, för er andra är det bara ett skönt komplement. Med hjälp av applikationen kan du aktivera knapplåset direkt från SpringBoard genom att enkelt trycka på ikonen. QuickLock fungerar på iOS 3.x medan QuickLock 2 fungerar för iOS 4.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 3.x – iOS 4.x, gratis.

Remove Background – stäng ned alla appar

Remove Background är ett bekvämt tillägg som stänger ner alla pågående processer på din enhet. Det är väldigt användbart för er som kommer på er själva med att sitta och stänga ner varje applikation var för sig i aktivitetshanteraren. Precis som för majoriteten av tilläggen fungerar även detta med Activator vilket gör att ett knapptryck räcker för att rensa pågående processer.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 4.3.3, gratis.

MultiIconMover – flytta flera applikationer samtidigt

Att möblera om i SpringBoard kan vara ansträngande, det kan dock vara väldigt smärtfritt också. med MultiIconMover förenklas hanteringen av applikationer och möjligheten att flytta fler än en applikation åt gången blir möjlig. Genom att sätta applikationerna i redigeringsläge och markera önskade applikationer flyttas de gemensamt.

Övrigt: iPhone, iPod, iPad, iOS 4.3.x, gratis.

WeekInCal – veckoangivelse i kalendern

WeekInCal är ett enkelt och antikt tillägg som fungerar med stil. Tillägget tar ingen plats men är väldigt vackert. Genom att installera tweaket ges veckoangivelser både i och utanför kalendern och som det mycket riktigt visar är skärmdumpen gjord vecka 27.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 3.x – iOS 4.x, gratis.

TapClockInfo – allt du behöver veta i klockan

TapClockInfo är ett bra alternativ för er som inte vill använda varken SBSettings eller Respring, men som trots det vill ha möjligheten att se hur mycket RAM som finns kvar samtidigt som möjligheten till att starta om mjukvaran ges. Med TapClockInfo finns information som IP, nätverk och RAM direkt under klockan i låsskärmen och möjligheten att göra en fullständig respring är bara ett gnugg ifrån.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 4.x, gratis.

Runninglist – aktiva applikationer i Spotlight

Det finns många sätt att undersöka vilka applikationer som körs eller inte. Runninglist är min personliga favorit och den ger inte bara en fin överblick på vilka program som är aktiva, den kan även avsluta processer genom att markera ikonen och sedan trycka på quit.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 4.x, gratis.

OpenNotifier – notiser i Status bar

OpenNotifier är ett tillägg som gör sig bäst på iPhone men som trots det även har ett användningsområde hos iPad. OpenNotifier kopplar notifikationer till Status bar och är helt anpassningsbart till Facebook, Twitter, Mail och alla andra tänkbara applikationer som vill påminna dig om något.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 4.x, gratis.

LockInfo – Information där du vill ha den

LockInfo samlar allt du behöver veta i ett underbart gränssnitt och placerar det i låsskärmen. Tillägget är kompatibelt med både iPhone, iPod och iPad och visar allt från meddelande, mail, twitter till kalender, event och födelsedagar. LockInfo gör sig lika snyggt på iPad som på iPhone och det råder inga tvivel på var Apple har hämtat sin inspiration när det gäller iOS 5 och info i låsskärmen. Mer info här.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 4.x, kostar 7,99 $ (har dock två veckors trial).

DisplayRecorder – spela in video i din enhet

DisplayRecorder filmar allt du gör i din enhet. Tillägget är väldigt smidigt och tillförlitligt och ger högkvalitativa videoklipp som gör sig bra på YouTube.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 4.x, kostar 4,99 $.

FakeCarrier – ändra namn på din operatör

Oavsett om du har en iPad WiFi, 3G, iPhone eller iPad visas alltid ett namn i vänstra hörnet av Status bar. Denna lilla text är ett typexempel på ett ställe där det går ett göra enheten mer personlig och vad passar inte bättre än att ändra iPad, iPod eller Tele 2 till något som du gillar. Med FakeCarrier är lösning i land.

Övrigt: Fungerar på iPhone, iPod, iPad, iOS 4.x, gratis.

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:

Comments are closed.