Tidningskiosken

Tips: Göm Tidningskiosken

Apple har ända sedan iPhone lanserades förinstallerat vissa applikationer som många tyckt lite sisådär om, så som Aktier, Kompass och även Röstmemon. Med iOS 5 blev vi presenterade för Tidningskiosken och med den kom en applikation som verkligen inte ville lämna sin plats på hemskärmen.

Tidningskiosken är speciell då man nästan kan definera den som en mapp. Och på grund av denna egenskap kan man inte placera Tidningskiosken i en annan mapp för att på så sätt gömma den. Något man kan göra med andra förinstallerade applikationer. Det är detta som många stört sig på och därför ger iPhoneguiden.se dig två tips för att gömma denna applikation.

Först och främst är detta för er som kör ”rent”. Det vill säga utan Jailbreak. Med ett program som du laddar ner till din Mac kan du enkelt starta programet, ansluta din iEnhet, trycka på ”Hide Newsstand” på Macen och sedan vips skapas en mapp som heter ”Magic”. Det är i denna mapp som Tidningskiosken gömmer sig i. Här kan du också lägga dit andra applikationer om du så önskar. Ladda ner programmet här.

Glöm inte att du efter att gjort så här inte kan starta Tidningskiosken ur en mapp. Utan då måste du dra ut kiosken först.

För er andra som har Jailbreak och som vill helt gömma Tidningskiosken finns en väldigt bra applikation för ändamålet. Gå in på Cydia, sök på ”NoNewsIsGoodNews”, installera och invänta resultat. Tidningkisoken är nu helt gömt från systemet.

Leon

Leon

Skribent

Dela:
 • Thore

  Ett annat tips till detta ilandsproblem är en underbar app som heter Springtomize, där du kan göra din JB lur personlig…
  Med vänlig hälsning, Thore

 • Per

  En annan metod är att dra en app till en mapp och sedan snabbt som tusan dra tidningskiosken till samma mapp, så hamnar även den i mappen.

  • Olle Eriksson

   Den metoden fungerar tyvärr inte om man har iOS 5.1 eller senare.

 • Per
 • Sparta

  Ni borde uppdatera denna artikel efter PERs kommentar. Minst besvärlig och enklaste lösningen utan installationer.

  • Leon

   Ja som Olle skrev här ovan så gäller inte denna ”bugg” om man har iOS 5.1 eller senare. Men tack för att du sa det! :)