Tips: Ändra textstorlek och zooma in på din iPhone

Har du upplevt att texten på din kära iPhone är lite väl liten och att det är svårt att se vad som står, och att pinch-to-zoom inte fungerar? Du kanske upplever att du alltid måste zooma in texten i dina mail för att läsa vad det står. iPhonen innehåller hjälpmedel för att lösa båda dessa problem.

 

Det finns flertalet personer i vårat avlånga land, och hela världen som lider av synproblem på ett eller annat sätt. Självklart är detta ingenting som ska få påverka användandet av våran älskade iPhone och det finns hjälpmedel som kan underlätta upplevelsen.

Zooma

Det första tipset ”Zooma” är det generellt bästa tipset. Oavsett vilken app du är inne i eller vad du gör kan du med en enkel dubbelknackning zooma in hela displayen. Något som framförallt är användbart då pinch-to-zoom inte fungerar.

Om du går in i ‘Inställningar -> Allmänt -> Hjälpmedel’ väljer du kort och gott ‘Zooma’ och ‘Zooma’ igen.

Sedan är det bara att dubbelknacka med tre fingrar för att zooma in, dra med tre fingrar för att flytta skärmen och knacka med tre fingrar igen för att zooma ut.

Stor text

Om du ständigt upplever att du behöver förstora texten för att se vad det står när du exempelvis läser ett mail eller meddelande kan du ändra storleken på texten.

Även här går du till ‘Inställningar -> Allmänt -> Hjälpmedel’, men väljer istället till ‘Stor text’. Sedan är det bara att välja den storlek du vill ha, allt mellan 20-punkts till 56-punkts text finns att välja mellan.

Viktigt att tänka på är att ‘Stor text’ endast fungerar  i ‘Kalender’,’ Kontakter’, ‘Mail’, ‘Anteckningar’ och ‘Meddelanden’. Ett plus är att det även fungerar i ‘BiteSMS’ för er som använder det.

HS

HS

Skribent

Dela:

Comments are closed.