tweaks-ios-8

Tips: 16 populära tweaks för iOS 8

Jailbreak för iOS 8 har nu funnits ute ett tag och Cydia fylls varje dag med nya trevliga tweaks för senaste iOS. Även gamla tweaks uppdateras och anpassas för nya iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Därför kommer här en ny, uppdaterad lista med populära tweaks för dig med jailbreakad iPhone eller iPad.

1. Activator (gratis)

Med Activator kan du starta appar eller utföra olika systemåtgärder genom gester eller trycka in knappar på olika sätt. En annan användbar funktion är att du kan skapa en egen meny med flera funktioner för snabb åtkomst.


2. Appbox 8 ($1,50)

Har du några appar du använder ofta och vill komma åt dessa snabbt? Då är Appbox 8 tweaket för dig. Med Appbox 8 får du ett extrafönster på låsskärmen med antal appar som du väljer själv. Du kan även välja att låta apparna öppnas utan lösenkod eller Touch ID för ännu snabbare åtkomst.

appbox-2


3. Browser Changer (gratis)

BrowserChanger låter dig ändra förvald webbläsare, t.ex. Google Chrome, så länkar öppnas direkt i Google Chrome.

browser-changer


4. BioLockdown ($2,99)

Med BioLockdown kan du låsa appar eller inställningar till Touch ID så för att kunna använda dessa behöver du skanna ditt finger. Du kan även ställa in så att Touch ID krävs för att kunna stänga av enheten.

biolockdown


5. Eclipse 2 ($0,99)

Tycker du att skärmen lyser för starkt, kanske på morgonen när du precis har vaknat? Med Eclipse kan du växla till ett mörkare gränssnitt, ungefär som ett mörkerläge, som fungerar perfekt när man sitter i mörkret.

eclipse-2


6. FlipControlCenter (gratis)

FlipControlCenter gör Kontrollcenter ännu mer användbar genom att lägga till fler genvägar i menyn för t.ex. Internetdelning, 4G och Mobildata.

flipcontrolcenter


7. iFile ($4 + gratis testperiod)

Om du behöver komma åt filsystemet i iOS är iFile den rätta appen som innehåller en mängd användbara funktioner.


8. LittleBrother ($1.99)

LittleBrother ger iPhone 6 samma landskapsläge som sin storebror iPhone 6 Plus. I inställningarna kan du även välja att förminska ikonerna för att ge känsla av större yta.

littlebrother


9. Lockglyph (gratis)

Med LockGlyph får du den snygga animeringen och ljudsignalen från Apple Pay när du låser upp din iPhone eller iPad med Touch ID.

lockglyph


10. NoSlowAnimation (gratis)

Om du tycker att iOS upplevs segt på grund av animeringarna bör du installera NoSlowAnimation, vilket ger dig möjlighet att justera hastigheten på animeringarna.


11. Predix ($1,49)

Tweaket Predix beräknar hur lång tid det tar innan batteriet är helt slut eller, om enheten laddas, är fulladdat.

predix


12. Springtomize 3 ($2.99)

Springtomize 3 är ett mycket populärt tweak som låter dig justera mängder med inställningar för exempelvis animeringar, appikonerna på hemskärmen, kontrollcenter, mapparna, låsskärmen och statusraden.

springtomize-3


13. SwipeSelection (gratis)

SwipeSelection är ett annat populärt tweak som kort beskrivet låter dig placera textmarkören eller markera text genom att dra med fingret sidled på tangentbordet. Mycket användbart tweak.

swipeselection


14. Zeppelin (gratis)

Trött på operatörsloggan som visas vid statusraden? Ta bort den eller byt ut den mot en trevlig ikon med tweaket Zeppelin.

zeppelin-operatorsloggan-ios7


15. WinterBoard (gratis)

Winterboard är tweaket för dig som vill installera teman på din iPhone eller iPad. Winterboard har stöd för mängder av olika teman. Nedan ser du två populära teman för iOS 8 (SoftiOS och Andora).

softios-andora


16. WhoIsCalling (gratis)

När någon ringer eller skickar sms till dig söker WhoIsCalling efter numret på webben och visar vem det är på skärmen. Det låter dig även lägga till kontakten med ett knapptryck.


Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:
 • Simon Wallström

  SwipeSelection är nog det tweak jag saknar mest, blev lite sugen på att jailbreaka igen!

  • co0kie

   Av vilken anledning avstår du då? Är allvarligt intresserad av svaret

   • Christian Ehrnstén

    Jag fick exempelvis reboota min lur två-tre gånger i veckan, stänga av appar manuellt osv, en del buggar helt enkelt. Men om man kan leva med det är det underbart med JB. Speciellt att ta bort texten från alla appikoner och minska ikonerna till 80% med Springtomize. Grymt stilrent.

    • co0kie

     Hade du dessa problemen med Taig jailbreak? Min lur har endast rebootat en gång o det var tack vare statushud 2.
     Föregående jailbreak, framför allt ios7, upplevde jag som väldigt buggit och avstod från jb men 8.1.2 upplever jag faktiskt som väldigt stabil

     • Christian Ehrnstén

      Kan ju ha varit något av mina installerade tweaks som ställde till det, men ja, det var Taig-jb. Kanske ska testa igen? ;)

   • Simon Wallström

    I nuläget vet jag faktiskt inte, kommer nog jailbreka inom snar framtid. Men jag har inte känt något stort behov av det under hösten. Ska nog ta och breka i helgen!

 • Bongo

  Whoiscalling är långt ifrån sitt forna jag tyvärr. De få tjänster programmet använder sig av är rätt dåliga :(
  Tidigare var detta program största anledningen till att jag jailbreakade.

  • Uffe

   Håller med! Den får inte fram någon information alls längre för mig…. Vet ej vad som hänt

   • Charlie Krogars

    Tycker det funkar bra för mig fortfarande. Dock får jag sällan okända samtal iofs

  • Broom

   Jodå, Whoiscalling är, nästan, lika bra som förr. Om man lägger till egna källor blir det lika bra.
   För att tex, få Wic att söka med hjälp av Eniro:

   http://www.hellqvist.eu/wic.pdf

   Lycka till.

   • Bongo

    Tackar! Fick dit både eniro för privatpersoner och företag med hjälp av din guide! Strålande tips!

 • Charlie Krogars

  Springtomize har NoSlowAnimations inbyggt. Eller är NoSlowAnimations bättre?

 • Christian Ehrnstén

  Bra tips Olle! BioLockDown, LittleBrother och Eclipse verkar grymt praktiska, nästan nödvändiga till och med!

 • baffy

  Med Taig får jag problem med 3G mottagningen när jag surfar eller är inne på olika appar som tex instagram och facebook, någon mer som problem med detta när man ska uppdatera ett flöde? Inte installerat något tweak.

 • AB d

  Använde mig av brooms instruktioner. Och appen hittar om jag söker numret, men inte när någon ringer tyvärr. Såg nu att det fanns en whoiscalling 3G. Får väl avinstallera och prova denna, men göra om Eniro igen då…