Nybörjarguiden – tips och tricks del 7

Många av er har säkerligen märkt att iPhone och iPad använder sig av ett gyroskop, alltså en accelerometer som orienterar sig efter hur du håller din enhet. I många situationer är den helt fantastisk medan den i andra fall kan vara väldigt irriterande.

Ett exempel när jag kan irritera mig över orienteringen är på kvällarna när jag lägger mig och kollar Safari. Skärmen vrider och vänder sig titt som tätt och det blir till att hålla den på alla möjliga sätt för att saker och ting ska fungera. Istället för att vrida och vända går det dock att låsa orienteringen.

Att låsa orienteringen är inga problem. Öppna upp processhanteraren och svep till vänster där du har musikkontrollerna. Ikonen till vänster låser din orientering, aktivera den och låt telefonen sköta resten.

HS

HS

Skribent

Dela:
 • Thesvart

  Har haft min iPhone 4 sen i augusti och jag har inte lyckats låsa den i liggande läge. Går det överhuvudtaget?

  • Striem

   Dom appar som stödjer det liggande läget går att låsa, men dom måste låsas då dom just ligger. Enda appen som är värd att använda det på är i princip Safari :)

   • Thesvart

    Jag måste göra någonting fel för jag lyckas bara låsa safari i stående läge.

 • Ludvig

  Jag måste göra samma fel som thesvart

  • Striem

   Oj nu ser jag att funktionen inte verkar finnas kvar :S Det här var konstigt, jag har alltid haft möjligheten till det förut :(