Fyra snabba tips för iOS 7

Nya smarta funktioner behöver inte alltid vara en dans på rosor, här kommer fyra snabba tips för de vanligaste frågorna som dykt upp i och med iOS 7.

1. Så når du sökfunktionen Spotlight i iOS 7

I iOS 7 har Apple flyttat sökfunktionen Spotlight och nås numera direkt från hemskärmen genom att du sveper med ett finger på skärmen, uppifrån och ned.


2. Stäng av appar i Multitasking-menyn

Nya Multitasking-menyn, där användaren kan bläddra mellan öppna appar, har gjorts om helt i iOS 7. För att stänga av en app behöver du bara svepa med ett finger uppåt över en förhandsvisningsbild.


3. Stäng av rörelser för ikoner på hemskärmen

Nya iOS 7 har också en hel del rörelser, bl.a. animeringen på skärmen som illustrerar en 3D-effekt genom att ikonerna rör sig. Det är dock väldigt enkelt att stänga av detta genom att öppna Inställningar –> Allmänt –> Hjälpmedel –> Minska rörelser och sedan slå på ”Minska rörelse”.

rorelser-ios7-iphone


4. Stäng av Kontrollcenter i appar

Nya Kontrollcenter är en fantastisk funktion, men den kan också ställa till det i appar då man sveper från botten och uppåt. I inställningarna kan du dock enkelt stänga av Kontrollcenter i appar genom att öppna Inställningarna –> Kontrollcenter och sedan slå av ”Åtkomst inom appar”.

kontrollcenter-i-appar-ios7


Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:

Comments are closed.