iOS7-logo-mac-2560x1440-150x150

Fyra snabba tips för iOS 7

Nya smarta funktioner behöver inte alltid vara en dans på rosor, här kommer fyra snabba tips för de vanligaste frågorna som dykt upp i och med iOS 7.

1. Så når du sökfunktionen Spotlight i iOS 7

I iOS 7 har Apple flyttat sökfunktionen Spotlight och nås numera direkt från hemskärmen genom att du sveper med ett finger på skärmen, uppifrån och ned.


2. Stäng av appar i Multitasking-menyn

Nya Multitasking-menyn, där användaren kan bläddra mellan öppna appar, har gjorts om helt i iOS 7. För att stänga av en app behöver du bara svepa med ett finger uppåt över en förhandsvisningsbild.


3. Stäng av rörelser för ikoner på hemskärmen

Nya iOS 7 har också en hel del rörelser, bl.a. animeringen på skärmen som illustrerar en 3D-effekt genom att ikonerna rör sig. Det är dock väldigt enkelt att stänga av detta genom att öppna Inställningar –> Allmänt –> Hjälpmedel –> Minska rörelser och sedan slå på ”Minska rörelse”.

rorelser-ios7-iphone


4. Stäng av Kontrollcenter i appar

Nya Kontrollcenter är en fantastisk funktion, men den kan också ställa till det i appar då man sveper från botten och uppåt. I inställningarna kan du dock enkelt stänga av Kontrollcenter i appar genom att öppna Inställningarna –> Kontrollcenter och sedan slå av ”Åtkomst inom appar”.

kontrollcenter-i-appar-ios7


Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:
 • Mats

  Hur gör man mappar i mappar då för att ordna appikonerna? Det sa dom dom på WWDC keynoten att det skulle gå. Och likadant att använda gester t.ex att svepa med fingret för att gå i och ur meddelanden och email? Det fungerade i Beta 6 men försvann i Gm.

 • brallor

  Du menar väll slå på ”Minska rörelser”?

  • Mats

   Nej. Jag menar att om du går in i ett sms så kunde man i Beta 6 gå tillbaka till meddelande sidan genom att svepa åt vänster istället för att trycka på pilen längst upp till vänster. Dom visade det t o m under keynoten i Juni. Men det försvann i Gm versionen.

   • Mats

    Svepa åt höger menade jag. :)

  • Olle Eriksson

   Ja precis, tack! :)

   • Mats

    Måste nog skämmas lite. Svepfunktionen fungerar. Man måste bara börja svepet ända ute i vänstra kanten. Men kan inte sätta fingret i mitten och svepa. :)

 • Mats

  Har ett litet tips till när det gäller meddelanden. Om man går in i en sms konversation och man vill se exakt vilken tid ett sms skickades så kan man dra hela konversationen lite åt vänster. Så kommer klockslagen när varje sms skickades fram i högerkanten på skärmen.

 • Jenny

  Hej!
  Jag har uppdaterat till iOS 7, allt gick bra. Men när jag gick till AppStore för att ladda hem en app behöver jag godkänna ett nytt användarvillkor. Och det funkar inte. Vad gör jag för fel? Det finn ”knapp” för att skicka som mail, men den fungerar inte.

  Tacksam för hjälp!

  • Hans

   Har samma problem, har testat att återställa tfn och sedan installera ios7, men samma problem kvarstår!

 • Anna

  Varför kan min iPhone 4s inte uppdatera iCloud vid nya ios7? Den står bara och snurrar.. :(

 • Jonie

  Vilka 3D rörelser?
  Nu hänger jag inte med riktigt.
  Jag har aldrig sett någon animering förutom bakgrunds bilderna!

 • Linn

  Hej! Igår innan jag uppdaterat min Iphone 4s slukades batteriet på nolltid. Nu när den väl är uppdaterad tar batteriet slut direkt och den blir extremt överhettad. Vad att göra? Har stängt ner alla appar. Ska jag nollställa?

  • Olle Eriksson

   Hej Linn! Börja med att testa att starta om din iPhone, alternativt göra en s.k. ”hard reset” genom att hålla in på/av-knappen och hemknappen tills din iPhone stängs av.

   • Linn

    Tack för svar! Jag gjorde en ”hard reset”, den startades om automatiskt typ direkt? har dessutom ingen service, vilket känns konstigt. Batteriet slukas fortfarande..det känns dock som den blivit lite svalare

  • Anna

   Hej Linn,

   Samma hände mig.Vid uppdateringen så måste det ha händrats till att skärmen aldrig låser sig vilket gör att den lyser hela tiden och blir överhettad. Gå in och ändra inställningarna till att den låser sig efter nån minut eller så.

   Anna

 • Fia Sjöstrand

  Hej!
  Efter uppdateringen måste jag alltid slå mitt itunes lösenord för att sen slå min skärmkod. Hur får jag bort det?? Har startat om flera gånger men hjälper inte. Har jag missat något på inställningar?

  • Fia Sjöstrand

   Kan det ha att göra med att min telefon låste sig?? Jag har samma kod på appel id …..så det kanske är den koden den vill ha. Jag kan endast ringa nödsamtal om jag inte loggar in ?? Måste jag radera hela telefon och börja om??

  • Lars Vikenadler

   Gå till Inställningar
   Allmänt
   Autolås skall vara Aldrig
   Lösenkodlås skall vara Av
   Du får slå din kod när du låser upp
   Lycka till !!

 • Chris

  Undrar hur jag får tillbaka mina appar? De ligger AppStore och när jag öppnar dem så ligger de inte kvar på hemskärmen.

  • Diza

   Hej! Jag har precis samma problem. Vore toppen om någon kunde svara på hur man löser det.

 • Mats

  Varför finns inte den inbyggda väder appen i iPhone med i iPad?

 • Nico

  Hur får man svart tangentbord? Tydligen kunde man välja mellan 2 färger och jag gillar inte det nya vita.. Dessutom undrar jag om man kan få bort det irriterande super flashiga hoppandet när man trycker på hemknappen eller öppnar nån ny app.. Jag blir stressad..

  • Anders

   Nico, för att ändra färg på tangentbordet, Inställningar – Allmänt – Hjälpmedel – tryck invertera färger, klart :)

   • jocke

    Visst det blir en annan färg men bakgundsbilder blir blir som ett negativ, för denna lösning passar bäst på Svart-Vit. Korkat att man inte kan ändra på annat sätt. Väldigt irriterande med allt ” vitt” i menyer telefonbok anteckningar osv..

  • Elaine

   Hej jag har samma problem och gjorde samma som den infon under här och fick all negativt på allt utom såklart tangentbordet ..
   Hur tänkte dom här …vad går det att göra ang detta med allt vitt och urusla kontraster ??
   Jag har oxå stora problem med allt vitt och det spelar ingen roll om jag försöker att ändra på det i ljusstyrkan …och jag värkar inte vara den ända ..så någon som vet om det jobbar på detta för jag blir tokig…
   ***************************************************************************************
   Nico, för att ändra färg på tangentbordet, Inställningar – Allmänt – Hjälpmedel – tryck invertera färger, klart :)

   Svara
   jocke 23 september, 2013 kl. 12:18
   Visst det blir en annan färg men bakgundsbilder blir blir som ett negativ, för denna lösning passar bäst på Svart-Vit. Korkat att man inte kan ändra på annat sätt. Väldigt irriterande med allt ” vitt” i menyer telefonbok anteckningar osv..

 • Jessica

  Hej! Har nämligen problem när jag ska ladda upp bilder från mitt album till instagram då man inte ser hela bilden och det blir som en glipa, men bara när jag ska ta en bild från albumet inte när jag tar ett kort direkt. Har en bild som jag tagit men inget som går att ladda upp här..

  • Isabelle

   Har samma problem! Väldigt irriterande :(

   • Folke

    Ladda ner appen instasize och öppna bilden där istället sen ladda upp den på instagram. :)

 • Sara

  Hej!

  Jag har installerat IOS 7 och tycker inte alls om den. Går det att återställa och få tillbaka det jag hade innan?

  • Det går hur bra som helst så länge Apple signerar 6.1.3/4.

   Hämta hem .ipsw fil för din enhet från exempelvis http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ och håll nere SHIFT när du klickar på återställ. Du får då upp en ny ruta som ber dig välja en fil. Välj då .ipsw filen du laddade hem tidigare, och voila – din iPhone återställs nu till en tidigare version än iOS 7.

   • Jocke

    Försökte få ner en tidigare iOS men får bara svaret att safari inte kan ladda ner filen hur ska man göra för att få ner filen på telefonen ??

 • Lars

  Hej!
  Är det någon som vet hur man ställer in en postlåda så att den begränsar antal mejl? Antingen i antal eller t.e.x. bara de 2 senaste veckorna. Jag har nu över 1000 mejl i lådan.

 • Johan

  Hej! Gjorde uppdatering till ios7 på min iPad inatt. Har inte använt lösenkod i flera år på paddan men nu kräver den lösenkod vid första uppstarten. Har inte den blekaste vad jag haft för kod förut. Har provat med koden som jag använder på min iPhone (som ipaden är synkad med) och med den pin som paddans gamla (numera ej använda) simkort har. Inget funkar. Hur kommer jag runt detta så jag kan stänga av lösenkod igen?

 • Johan

  Hmm. Genom lite meditativ känsla och tur lyckades jag träffa rätt kod. Men nog borde man varna för detta – att en lösenfri iPad plötsligt får lösenkod efter uppdatering?

  • J Lundin

   Hej Johan
   Exakt samma problem har jag. Men min iPad har aldrig haft ett lösen, ej heller något SIM. Har inget lösen på iPhonen heller som är kopplad till samma AppleID. Koden till iPhonens SIM funkar givetvis inte.
   Hur löste du ditt problem?

   • Fredrik

    Samma problem här! Har provat allt jag kan komma på och nu är den avaktiverad och jag hittar ingen lösning på nätet förutom att gå in i hitta min ipad på paddan…hmm Alla förslag till lösningar mottages varmt.

 • Jonna V

  Hej! Skulle va otroligt tacksam för svar!
  Min iPhone 4 vill inte uppdatera appar i AppStore efter att jag nyss uppdaterat till ios7!
  Det står att det finns nya uppdateringar, men när jag klickar för att uppdatera så går inte uppdateringen igenom! Den vill inte heller ta hem nya appar!
  Tråkigt då alla appar också behöver förnyas för det nya op-systemet!
  Min kille har en iPhone 4S och han har inga såna problem alls!

  Snälla hjälp!

  • Johan Lindström

   Har du kollat så att du har tillräckligt med utrymme kvar på telefonen?

  • Chloe Hjeten

   Jag hade också det problemet. Hjälpte när jag stängde av iPhone och sen satte på den igen.

 • stefan

  Hej!
  Jag har uppdaterat till iOS 7, allt gick bra. Men när jag gick till AppStore för att ladda hem en app behöver jag godkänna ett nytt användarvillkor. Och det funkar inte. Vad gör jag för fel? Det finn ”knapp” för att skicka som mail, men den fungerar ej

  Tacksam för hjälp!

  • Filip

   Även jag har samma problem! Har någon hittat en lösning?

 • Lars Olofsson

  Hej,
  Uppgraderade min Iphone till iOS 7 idag.
  Är det någon som vet hur man aktiverar strömsparläge så att inte skärmen lyser hela tiden utan slocknar när man inte använder telefonen?
  Just nu lyser den konstant och käkar batteri.

 • Lars Olofsson

  Hej,

  Ni kan bortse från min fråga det var ”hål i huvudet”
  Problemet är fixat.

  • Per

   Hej Lars, hur gjorde man så att skärmen slocknar automatiskt igen.

 • Annelie

  Varför måste all bakgrundsfärg vara vit?

 • Sebbe

  Hej på er!
  Hoppas få svar på två frågor:
  Man skall på något sätt kunna välja i safarin när man är på en webbsida att man bara kan läsa ren text och se bilder. Alltså inget lull-lull som banners och reklam m.m.
  Jag har ibland använt denna funktion tidigare men kommer inte ihåg hur knappen ser ut, och framförallt blir jag osäker om man nu skippat denna funktion. Det är inte funktionen där man sparar ner webbsidor offline för senare läsning jag menar. Hoppas ni förstår vad jag menar?
  Tack på förhand!
  Mr. Snurrig

  • Micke

   Tror du refererar till ”Läsare”-funktionen, den finns kvar, och du kommer till den (där det är möjligt) genom att klicka på den lilla symbolen med några streck på, illustrerar rader tror jag. Du hittar symbolen till vänster om adressen längst upp på resp. sida.

   Vh Micke

 • Sebbe

  Blev bara en styck fråga ;)

 • Daniela

  Hej hej jag förstod inte det där med kontrollcenter. Vad är det för funktion?? Mina är på, men förstår inte vad apparna och det påverkas :))) kan du vara go och förklara??

 • ebbe

  Hej!
  Jag har uppdaterat till iOS 7, allt gick bra. när jag gick till AppStore för att ladda hem en app behöver jag godkänna ett nytt användarvillkor. Och det funkar inte. Vad gör jag för fel? Det finn ”knapp” för att skicka som mail, men den fungerar ej

  Tacksam för hjälp!

 • Elin

  Någon som vet hur man får färger på kontroll- och notiscenter? Mitt kontrollcenter är grått och kontrollcentret svart… Samma sak när jag ska skriva in min lösenkod – där är det svart. Har sett på tutorials osv att det är lite skiftande färger… Någon som vet?

 • ebbe

  Hej!
  Jag har uppdaterat till iOS 7, allt gick bra. Men när jag gick till AppStore för att ladda hem en app behöver jag godkänna ett nytt användarvillkor. Men det funkar inte. Vad gör jag för fel? Det finns ”knapp” för att skicka som mail, men den fungerar ej

  Tacksam för hjälp!

  • Hans

   Jag hade samma problem men gick in via en annan iOS-device (i mitt fall min ipad) och godkände där. Sern fungerade det även via iphone. Måste vara en bugg!

 • Matilda

  Hej!
  Jag har uppdaterat till iOS 7, allt gick bra. Men när jag gick till AppStore för att ladda hem en app behöver jag godkänna ett nytt användarvillkor. Men det funkar inte. Där finns ingen ”godkänn” knapp? Vad gör jag för fel? Det finns en ”knapp” för att skicka som mail, men den fungerar ej! Hur gör jag nu så att jag kan ladda ner appar som vanligt igen?

  (Denna frågan har många problem med ser jag, kan vi få ett svar?)
  Tacksam för hjälp!

 • Simon

  Tjäna, jag updaterade också till ios 7 och allt gick as bra… lite problem med pause och play vid låst skärm men em vanlig omstart fixade det!

  haha fasiken va folk verkar ha problem… tänker vara lite rolig och skriva ”Nötter”
  Pz

 • susanne

  hur får man bort sidor eller appar man varit på, det drar så mycket batteri o ha dom i gång, på den förra versionen så tryckte man bara 2 ggr längst ned o tog bort dom mvh susanne

  • Fredrik

   Men läs artikeln med tips.
   Ex tips nr 2

 • Sara

  Hej!

  Jag har uppd till IOS 7. Hur får jag bort lösenkoden? Jag vill kunna ”gå in på telefonen” utan att slå koden varje gång. Hittar bara alternativ för att ändra koden under allmänt men inget som tar bort koden. Jag menar inte simkod utan koden som kommer upp när telefonen släcks :) dålig förklaring men hoppas att någon förstår mig :)

  • Fredrik

   gå in på allmänt, lösenkodlås, knappa in koden och välj att stänga av den.

 • Viktor

  Vad menas med ”Minska rörelse”? Upplever ingen skillnad

 • Linnéa

  Hej!

  Jag gjorde den nya uppdateringen och allt gick bra förutom att alla mina meddelanden är borta. Kan jag lösa det på något sätt?

 • Stina

  Hej! Jag uppdaterde igår min iPhone 4 till iOS7 och det sker nu en jättefördröjning när jag skriver sms. Trycker in några bokstäver på tangentbordet och sedan får jag vänta en stund innan de tycker upp i textrutan. Snälla, hjälp någon?
  Mvh Stina

 • Thomas

  Hej, Jag uppdaterade min IPhone 4 till IOS7 och nu kommer inte mitt tangentbord fram när jag vill lägga upp en ny kontakt eller redigera befintlig. Vad göra ?

  Mvh Thomas

 • Nils

  Hej!
  Laddat ner ios7.o. Många förändringar att lära sig. Guiden löser en del, men funktionen när du dubbelklickade på Hemknappen och fick upp vad du andvänt har ändrats. Det går inte att ta bort som tidigare. Varför? eller är det inte meningen man skall göra detta, för att vara säker på att allt är avstängt enligt tidigare info. Tacksam för svar om någon löst detta och hur.
  MVH Nils

 • Nils

  Hej!
  Hittade lösningen i guiden. Svaret fanns i 2 Multitasking menyn. Svep Appen uppåt med fingret så stängs den av.
  Nils

 • Ulla

  Har uppdaterat till iOS7. Går inte skriva sms som vanligt. Fördröjning av knapptryckning.

  Tacksam för hjälp!

  • Stina

   Koppla in telefonen till Itunes och återställ den. glöm inte säkerhetskopiera först :) Mvh Stina

   • Ulla

    Ang. Trögt smsande.

    Kan du förklara lite utförligare Stina. Förstår inte det med ITunes och inte hur jag säkerhetskopierar.

    Tack!

    • Stina

     Hej! Min mamma hjälpte mig och nu kommer jag inte ihåg exakt. Men vi öppnade itunes och kopplade in telefonen i datorn. Vi klickade sedan på telefonen i itunes och valde ”återställ”. Då kom det upp en fråga om vi ville säkerhetskopiera det som fanns på telefonen till itunes så det gjorde vi. När sedan återställningen var klar efter ca 20 minuter kom frågan om vil ville lägga tillbaka det som säkerhetskopierats och då svarade vi ja på det. Hoppas detta hjälpte dig lite, lycka till! Stina

     • Ulla

      Tack så väldigt mycket för dina instruktioner. Nu fungerar telefonen perfekt.

 • Rebecca

  Jag har uppdaterat min Iphone till iOS7 och då fungerar inte snooze funktionen när jag sätter alarm? Den ringer bara en gång trots att jag klickat i snooze som aktiv?

  /Rebecca

 • stefan

  Hej!
  Jag har uppdaterat till iOS 7, allt gick bra. Men när jag gick till AppStore för att ladda hem en app behöver jag godkänna ett nytt användarvillkor. Och det funkar inte. Vad gör jag för fel? Det finn ”knapp” för att skicka som mail, men den fungerar inte.

  HAR HITTAT LÖSNINGEN, koppla in luren med ”itunes”, ladda ner en app därifrån och då kommer ”användarvillkoren” upp och vips så kan du trycka på godkänn knappen ;), funkade för mig iallafall!

 • isabelle

  Hej, jag har hämtat iOS 7 på min iphone 4,
  jag har sett att man kan båda ha panorama som ett alternativ och effekter
  vid sidan om man går in på kamera, men jag har inte det, går det och ”sätta på” eller hur får man det?

 • isabelle

  …och tipset ovanför om att kunna ”minska rörelser” jag har inte ens det
  alternativt på min Iphone? är det just för det är en Iphone 4?
  tacksam för svar :)

 • Rebecca

  Jag hittar inte Appstore som app i min telefon sedan uppgraderingen? Hur kan jag få fram den?

 • Ulla

  Det går inte ladda ner appen till Swedbank. Vad göra?

  • Ulla

   Stängde av telefonerna. När jag slog på fanns appen där.

 • Cicilia

  2 frågor gällande kontakter…

  Går det att synka Facebook kontakter som man kunde förr?

  Hur fungerar det med Facebook raden i kontakt infon? Lägger man in den på något speciellt sätt?
  Om jag Skriver bara vännens namn så blir d en bruten länk bara…

 • Fredrik

  Har inte ”minska rörelse” alternativet….varför? är det för det är en iPhone 4?

  • Olle Eriksson

   De rörelserna är redan avstängda på iPhone 4 för att inte belasta processorn.

 • Samuel

  Hej! Jag undrar hur man begränsar antal mail i mailen?? Såg att det va nån annan som också undrade men inte fått svar. Innan uppdateringen så hade jag begränsat till 50 mail i inkorgen men nu så hämtar den gamla mail och lägger in dem som olästa… Ligger väl en 800st nu som jag måste markera som lästa (tar jag bort dom så hämtar den bara massa nya.. Fruktansvärt onödigt..

  • Olle Eriksson

   Hej Samuel!

   Den funktionen har tyvärr tagits bort i iOS 7.

   Om du vill markera alla dina mejl som lästa, kan du trycka på Ändra, Markera alla och sedan ”Markera som lästa”.

 • Jeanine

  Hej! Var hittar man så man kan sätta på kod där man drar fingret mellan punkter. Det står ju att man ska kunna göra det på den nya uppdateringen. Mvh

  • Olle Eriksson

   Hej Jeanine! Lösenkodlåset i iOS stödjer tyvärr inte det.

 • roger sjöblom

  Uppdaterade till Ios 7.02, klarar inte av att lägga in ringsignaler, lyckades med en, den ligger ovanför strecket under rubriken ringsignal. Under den ligger förval. Har lagt in appen Ringtones. Går ner när Iphone är med i macbook. längst ner till höger ligger de 4 signalerna jag vill ha, 30 sekunder långa. 4r är dom i. klickar synkronisera, inget händer, finns bara den ursprungliga, 1 signal. Klickar på utför, samma sak, ingen förändring. Vad göra ? Tacksam för hjälp hälsar Roger

 • Säger jag inte

  När man har sökt på något,varför kan man inte bläddra mellan bilderna länge?

 • Magnus Hejll

  Finns det någon radera-funktion i musikarkivet. Alltså kan man genom att dra fingret åt höger aktivera radera/ändra funktionen som i meddelande och ta bort en nedladdad låt eller måste man koppla in telefonen i datorn (itunes) och ta bort den manuellt så att säga?

  • Olle Eriksson

   Ja, du kan dra fingret åt vänster för att radera en låt.

 • Jocke

  Hej, ni var inne på det tidigare, har en iphone 5 har uppdaterat till ios 7.
  Den blir galet överhettad och slukar batteri, har provat med ”hard reset” och stänga ner allt, dra ner ljusstyrka osv osv. Samma problem kvarstår…
  Kan batteriet vara slut, eller är det bara att återställa telefonen? Eller måste man lämna in den?
  Tacksam för svar! :)

  • Olle Eriksson

   Hej Jocke!

   Har du kollat igen punkterna i vårt inlägg ”9 tips för längre batteritid i iOS 7”? http://iphoneguiden.se/9-tips-for-langre-batteritid-i-ios-7/

   Om du har prövat alla de punkterna och ändå upplever samma problem, bör du återställa din iPhone och köra som en helt ny enhet. Om problemet kvarstår kan du tyvärr behöva lämna in den.

   • Jocke

    Hej Olle, har provat alla dem knepen.. Tack för tipset!
    Provar att ställa om den helt! Återkommer med svaret !

   • Hej hur kan ta bort låskoden från ios7 jag har en iPhone 4

    • Olle Eriksson

     Hej! Låskoden tar du bort i Inställningar -> Allmänt -> Lösenkodlås -> Stäng av lösenkod.

 • Jocke

  Försvinner allt då vid en ”hel återställning?”

 • Emma

  Hej! Aktiviteter i kalendern visas dubbelt, när jag använder dag-för-dag-vyn (den som komer upp när jag trycker på sök-knappen). Hur kan jag åtgärda detta?

 • Ellan

  Hej! Uppdaterade min iPhone 4 till IOS 7.02. Efter det kan jag inte mata in min pinkod vid start då det knappt syns något på displayen. Så jag måste gå in i inställningar och låsa upp telefonen. Hur ska jag lösa problemet?

 • Dennis

  Hej,
  jag har ett problem med mail programmet. När jag öppnar mina mailkonton är bokstavarna antingen svarta eller gråa. När de är gråa kan jag trycka så mycket jag vill men det händer ingenting och mailen visas ej, bara när det är svart. blir galen på detta….
  tacksam för hjälp!
  //Dennis

 • Cookie

  när man söker på telefonen osv så är tagetbordet svart,kan man fixa så man har svart hela tiden??

 • Tina

  Hej!
  En liten fråga! Uppdaterade min Iphone 4s till Ios7, och efter det kan jag inte skicka bilder i meddelande (mms).. plus att jag inte hittar det där Airdrop som folk snackar om..? Tacksam för hjälp!!!

  • Anna

   AirDrop finns väl bara femmans telefoner och framåt, Går inte att hitta på en fyra. Paddan retina kan du ta fram det på.

 • Jonas

  Hej
  Efter att jag uppdaterat till IOS7 så ser man inte hela bilden på de filmer jag spelat in. Den är så att säga för mycket inzoomad så på de textremsor jag lagt in så syns inte hela texten.
  Hjälp mig snabbt, använder den i min undervisning väldigt mycket

 • Ewa

  Det här med att stänga av el sätta på ”minska rörelse” finns inte på iphone 4 va?
  Jag kan inte hitta något sådant i alla fall. Någon som vet om det går att stänga av på annat sätt?

 • sophia

  Hej! Hela week calendar lever ett eget liv, alla inlagda aktiviteter har bytt tid och plats. Kalendern åt helvete! Går den att rädda?

 • Carina

  Om mottagaren blockerat numret, står det levererat i imessage ändå?

 • Ola À

  Hej!
  Innan IOS7 hade jag tre ”inboxar” i mail. På helgen vill jag inte kolla jobbmail utan enbart privata men med IOS7 har det blivit ”Alla inkorgar”. Går det att ställa tillbaka detta till Ola jobb, Ola Telia, Ola Privat inbox?

 • Carolin

  Jag undrar om man kan ta bort ”sök i iphone”? Den kommer ju fram hela tiden.. inte bara när man drar uppifrån och ner utan även om man drar lite snett från höger till vänster (vilket oftast händer med tummen). Så sjukt irriterande.
  Supertacksam för svar!

 • Tomas

  Gör som jag, slå yxan igenom telefonen för nu skall jag INTE ha något mer med Iphone att göra efter den förbannade uppdateringen. Det måste sitta någon rastlös jävel som har för lite att göra när dom kan förstöra det fina som var innan senaste uppdateringen.

 • Roger

  jag har en ipad 3. nä jag uppdaterade till ios 7 plus bug fix. Nä jag stängde av min ipad idag och satte på den. så står det sim låst men jag kan inte komma åt sim låset. sen står det dra för att låsa upp ange lösenord. men jag kommer inte åt sim låset. nä jag skriver i mitt lösen ord så blir det fel hela tiden. ipad avaktiverad står det 60min.så hur kommer jag åt sim låset har aldrig haft några problem förut.

 • Cecilia

  Min ettåring har lyckats ändra färgen på mitt safari! Alla fält som tidigare var vita är nu svarta. HUR ändrar jag tillbaka?

  • Johan Lindström

   du har fått igång privat surfning. öppna flikarna och klicka på ”privat”:)

 • Chloe Hjeten

  Har uppdaterat till ios7.3 Kommer bakgrunds apparna som har ikoner & hyllor att uppdateras till ios7, som jag redan ladat ner? Jag har iphone 4. Är så ledsamt när man laddar ner så fungerar inte formatet. Sen undrar jag vad som ska stå om man vill ladda ner nya. Optimerad för iphone 5 står det ofta, hur är det med det?

 • Björn

  Hej Olle.
  I sjuan kan jag inte längre redigera kontakter.
  Alternativet anpassa, dvs. att själv bestämma etiketten och telefonnumret i en kontakt var ju så bra. Hur gör jag nu för att ändra etiketten?
  Mvh Björn

 • Anna

  Har haft ioos7 ett tag nu och märker att slumpmässigt så blir mina appikoner ”mörkare”. Klickar man på de och startar appen och stänger den direkt är de ljusa igen men en stund senare blir en annan app mörk. VARFÖR?!??
  (Med mörk menar jag att det ser ut som om det ligger en skugga på just den appen, den är alltså inte helsvart)

  • Jenny

   Om en applikation håller på att uppdateras så blir ikonerna mörkare. Det är inte det du tänker på?

 • Robin Haglund

  Jag behöver hjälp jag laddar ner en app sedan när jag öppnade den så stängdes den bara ner

  Önskas hjälp tack

 • Marika Nord

  Hej. Jag har en iPhone 4s, uppdaterad till ios7. Igår helt plötsligt så fick jag ett hänglås med en rund svans om som slutar med en pil. Den ikonen sitter bredvid batteri ikonen. Jag vet att den gör så att bilderna ej går att rotera med telefonen. Men hur gör jag för att låsa upp den?

  • Johan Lindström

   Dra nerifrån och upp från skärmens botten. Då kommer du till kontrollcenter och där kan du trycka på symbolen och funktionen försvinner.

   • Marika Nord

    Åh tack! :) det är alltid enklare än man trott!

 • Ulrika

  Hej, fick min iphone 5s förrigår och har flyttat allt från min gamla iphone till den nya, men mina appar är mörka ”typ skuggade”. Vet du varför? Det står på dessa appar ”Väntar”..Men idag är det 3dje dan, borde den inte vara klar då?

 • Cookie

  Någon som vet om det går att få svart tagentbord nu snackar jag som när man söker i iphone på hemskärmen? Tacksam för svar!

 • latisha

  Hej,
  mina kontakter har försvunnit. Nu finns bara facebook kontakter kvar. Jag vet att man har kunnat ändra det, att fb kontakterna inte ska visas bara icloud kontakter. men nu när jag går in på kontakter kan jag inte ändra något. Finns bara en uppdatera pil längst upp på vänstra sidan.
  Vad är problemet?
  Tacksam för svar!

 • Ewa

  Hur få bort förval på en ringsignal som man inte vill ha förval på?

 • MK

  Hej!
  När jag söker i Iphone IOS 7 i spotlight så får jag upp gamla radera mail (som jag verkligen inte vill ska kunna hittas i min telefon!). De finns inte kvar i min brevlåda i någon mapp eller soptunna eftersom jag helt tömt allt där. När man klickar på dem i spotlight kommer hela den raderade mailtråden upp.
  Jag vet att man kan stänga av den här funktionen gnm att gå in i spotlight och klicka bort brev, men det är ju lika lätt att sätta på igen. Och åter få tillgång till de här mailen. Hur gör jag för att bli av med dessa permanent? Läskigt att de ligger kvar i mobilen även efter att de är raderade från mitt Yahoo-konto!

 • Ch

  Hej!
  Jag har en ny iPhone5s. Hur ändrar man så att inte alla mejl försvinner när man öppnat dem? Jag vill kunna spara vissa mejl i mobilen och själv radera dem!

 • Klara

  Hej! Jag blir så frustrerad för jag kan inte hitta vart man ändrar snooz-tiden, den är på 9 minuter och det går inte att ändra på det, hur gör man?

 • Patrik

  Varför är min iPhone så seg efter senaste uppdateringen ??

 • wasil69

  Hur får jag bort hämtade appar permanent, som jag ångrar att jag köpte till min son? Nu är det ju bara att hämta hem dom igen, hur många gånger jag än raderar dom. Detta problemet hade jag inte på tidigare versioner av iOS. Vilket gör mig väldigt irriterad. Hjälp!

 • Terje

  Hur får man funktionen skärmlås så man gör det från skärmen?? En grå rund man trycker på så kommer lås skärm o lite annat, Iphone 4s

 • Madde

  Hej

  Har sedan de senaste uppdateringarna inte kunnat ta bort appar som jag inte längre vill ha. Jag har en iPhone 5. När man trycker ner lite längre på en app för att tex flytta den så kom det tidigare upp ett kryss i vänstra hörnet så att man kunde ta bort appen, detta kryss har jag inte längre – kan bara flytta appen nu. Någon som vet nått om detta?

 • Mia

  Undrar oxå hur jag får bort appar. Finns inget kryss

 • Tobbe

  jag har en ipad 3. nä jag uppdaterade till ios 7 plus bug fix. Nä jag stängde av min ipad idag och satte på den. så står det sim låst men jag kan inte komma åt sim låset. sen står det dra för att låsa upp ange lösenord. men jag kommer inte åt sim låset. nä jag skriver i mitt lösen ord så blir det fel hela tiden. ipad avaktiverad står det 60min.så hur kommer jag åt sim låset har aldrig haft några problem förut.

 • Ida

  Hur gör man så att man får bilder på kodlåset? En kompis till mig fixade det men vägrar säga hur :)

 • Christine

  Hej!
  Jag behöver hjälp! Efter uppdatering av min Iphone så har många appar ”släckts” ner och är svarta. Vad behöver jag göra?

  Mvh Christine

 • Uppdaterad min iphone5 igår till version 7.1.2 nu har Facebook appen och Spotify appen fått ett litet format som inte fungerar hur gör man för att få tillbaka apparna i rätt format så att man kan använda dom?

  • Olle Eriksson

   Hej Lisbeth, vad menar du när du säger litet format?

 • Johan

  Kan jag på något sätt få bort/avaktivera den nya favorit/senaste funktionen i den nya uppdateringen?