Dagens tips #9: Spara till Pocket i Safari och Google Chrome

Är du en användare av den fantastiska tjänsten Pocket och undrar hur man sparar webbsidor i Safari och Google Chrome i iOS (detta fungerar även i webbläsaren på datorn)? Följ stegen nedan så hjälper vi dig fixa detta.

För dig som inte känner till Pocket, eller aldrig förstått vad det är, kan jag berätta att den är en väldigt användbar tjänst om man vill spara webbsidor för en senare läsning. Det fungerar som vanliga bokmärken, men är mer tänkt för dem webbsidor som man bara vill läsa en gång, men inte har tid att läsa dem direkt. De finns flera sådana tjänster, men jag tycker Pocket är en av de bättre och Pocket är helt gratis.

Ladda ned Pocket till iPhone och iPad här.

Börja här

Steg 1: Börja med att kopiera koden nedan till din iPryl, antingen genom att öppna det här inlägget i din iPryl eller skanna QR-koden nedan med exempelvis denna app och kopiera koden.

Kopiera kod:

javascript:(function(){ISRIL_H='f31d';PKT_D='getpocket.com';ISRIL_SCRIPT=document.createElement('SCRIPT');ISRIL_SCRIPT.type='text/javascript';ISRIL_SCRIPT.src='http://'+PKT_D+'/b/r.js';document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(ISRIL_SCRIPT)})();

Eller skanna:
QR Code generator

Steg 2: Öppna sedan Safari, Google Chrome eller annan webbläsare på din iPryl.

Steg 3: Gå till exempelvis ”http://google.se”.

Steg 4: Lägg till webbsidan som ett bokmärke och döp det till exempelvis ”Pocket”  i mappen ”Bokmärkesraden” för lätt komma åt bokmärket. Det är bokmärket som du sedan kommer använda för att spara webbsidorna till Pocket.

Steg 5: Gå till bokmärket ”Pocket”  som du skapade i mappen ”Bokmärkesraden”. Ändra bokmärket och ersätt webbadressen med koden du kopierade vid steg 1.

Steg 6: Spara bokmärket och du är klar. Du kan dock behöva logga in på Pocket i din webbläsare innan du kan spara webbsidor. När du gjort det, är det bara att tuta och köra!

Alternativ 2:

Du kan även få hjälp med detta direkt i Pocket . Öppna Pocket i din iPryl, tryck på menyn och sedan”Help” –> ”How To Save” –> ”With Mobile Safari”. Följ sedan stegen på skärmen.

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:

Comments are closed.