Dagens Apptips: Jaga Lisa

Nu kan du äntligen, med hjälp av en iPhoneapp, slippa den där onödiga P-botem. Jaga Lisa är en applikation där du kan tipsa samt få tips om lapplisor i det området du parkerat bilen.

Med JAGA LISA kan du undvika onödiga parkeringsböter samt minska risken för att råka ut för felaktiga parkeringsböter!

I samband med att du parkerar din bil registrerar du din parkeringsposition genom att trycka på ”PARKERA”. Du blir då mottaglig för varningar om Lapplisor som befinner sig inom 200 m radie från din parkerade bil. I varningen anges antal meter mellan din parkerade bil och Lapplisan. Då har då möjlighet att flytta bilen innan lapplisan är där!

Om du ser en Lapplisa och vill varna andra användare trycker du på ”VARNA”. Det skickas då en varning till användare som har registrerat en ”parkering” inom 200 m från din varningsposition.Med hjälp av applikationen kan du också fotografera din parkeringsbiljett och skicka bilderna till en extern server. Bilderna kan användas som bevismaterial om du skulle råka ut för en felaktig parkeringsbot som hävdar att din ”biljett inte varit synlig i rutan”.

Appen kostar 15kr och går att ladda ner i App Store:
Jaga Lisa - KNG Utveckling AB

ianton

ianton

Skribent

Dela:
 • Intresserad…

  Hej!
  Varför sno…
  http://macworld.idg.se/2.1038/1.403264/dagens-app-jaga-lisa
  Samma Bild… Liknande text… Fanns många fler bilder att välja på än att ta just samma… Scrolla exakt lika mycket som de på macworld…
  Allt kommer i exakt samma ordning som deras ”AppTips”…

  • ianton

   Hej!
   Tråkigt att du känner så! Angående bilden så är det den bilden som de både har på sin hemsida samt under beskrivningen i App Store. Angående texten så har jag endast skrivit ingressen i fet stil. Det i kursiverat kommer ifrån beskrivningen av appen i App Store, så det är ju rätt självklart att texten är liknande då de har fått sin information ifrån appbeskrivningen. Sedan förstår jag inte riktigt vad du menar med ”Scrolla exakt lika mycket som de på macworld” samt med detta ”Allt kommer i exakt samma ordning som deras ”AppTips”…”.
   Sedan kan nyheten läsas på e24.se, aftonbladet.se, metro samt macworld. Så det blir väl lite av en kedjereaktion. Skriver Aftonbladet om en nyhet tar det inte lång tid innan Expressen kommer med samma nyhet.
   I detta fallet är det helt enkelt två stycken ”nyhetskällor” som har publicerat en och samma nyhet.
   Jag hoppas att du förstår vad jag menar!

   • Intresserad…

    Bra svar
    Sorry,
    Kändes extremt likt bara inget illa menat, men om man går in på iTunes och kollar på bilderna så är det här två bilder senare än de två första och inte de som dykt upp först! därför menade jag scrolla lika mycket i sidled.

    Men det som fick mig att reagera var att er artikel var nästan identisk med Macworld medan alla andra hade olika.. Väldigt långa eller bara notis ungefär, dessa två var extremt lika.

    Men förstår vad du menar!
    Var första instinkten som tänkte därför slank kommentaren ut…

    • ianton

     Hej igen!

     Angående bilderna, så tyckte jag att det var dessa två bilder som bäst beskrev vad appen gjorde så att säga, därav dessa bilder. Egentligen är det ju här också en kort notis, men jag förstår att beskrivningen av appen gör den lik Macworlds artikel. :)
     Hälsningar
     Anton

    • Daniel

     Han har stavat t.ex. ”P-botem”
     Han har skrivit denna artikel själv, ianton tack för att du gör rätt ifrån dig!

     • Intresserad…

      Nu var det inte ingressen jag menade direkt…
      Men det är redan förklarat varför de vara nästan exakt identiska!
      Enough said :)
      Men ja kortfattat iAnton skrev den själv.

 • Perrah

  Man blir mörkrädd ibland när man hör hur parkeringsvakter blir hotade till döden för att folk är totalt efterblivna och kan inte parkera.

  Jag blir så förbannad på dessa typer av människor, lär er parkera för helv. och tänk på att parkeringsvakterna bara gör sitt jobb! Hur kul skulle ni tycka att det är om de kom till era jobb och hotade er till livet.

 • Danne

  Vet du hur privata parkeringsbolag arbetar?
  Skulle vara kul å se din reaktion när du har en P-bot fast du har betalat och gjort rätt för dig. LOL

  • Perrah

   Min mor jobbade som parkeringsvakt så jag har ganska god insikt hur parkeringsbolag funkar.

   Självklart kan företag göra fel, men det rättfärdigar ändå inte att man säger att ”man ska komma tillbaka med ett hagelgevär och skjuta skallen av personen” (ett hot min mor fick flera gånger).

 • Stoppa p-terrorn

  Jaga Lisa äger!