3 tips på svårhittade funktioner i iOS 7

Nu är det tre veckor sedan iOS 7 släpptes för allmänheten att ladda ner. Kanske har du spenderat timmar med att utforska och hittat alla nya funktioner. Om inte kommer här tips på tre funktioner som är svåra att hitta i iOS 7.

1. Visa tidsstämpel på meddelande.

Det första tipset gäller meddelande-appen och hur den saknar tidstämplar för varje meddelanden när man går in på en konversation. Istället finns en angiven dag och tid för varje påbörjad konversation där flera meddelanden kan vara hopbuntade. Om du drar åt vänster med ett finger flyttar sig de meddelande i sidled som saknar tidstämpel och ett klockslag visas.

2. Visa twitterlänkar direkt i Safari.

Nästa funktion är gömd i webbläsaren Safari. Öppna Safari, gå till bokmärkesmenyn. Tryck där på @-symbolen, då visas en lista på tweets i ditt twitterflöde som innehåller länkar. Detta är ett enkelt sätt att hålla koll på alla länkar som vänner och andra du följer på Twitter delar utan att behöva bläddra genom en massa andra tweets. Det krävs förstås att du har loggat in på Twitter på din enhet.

3. Vattenpass i Kompass-appen.

Den sista funktionen är ett vattenpass som Apple planterat in i sin kompassapplikation. Sveper du med ett finger åt vänster hamnar du på appens andra sida, där finner du detta verktyg i minimalistisk design.

Kompass

Jesper Svensson

Jesper Svensson

Skribent

Dela:

Comments are closed.