Wacom Bamboo Stylus vs Targus Stylus

Det finns en uppsjö av olika stylusar för iPhone och iPad, och det kan vara svårt att veta vad man ska leta efter. I det här testet jämför jag två olika stylus:ar, en billigare från Targus och en dyrare från Wacom, och förhoppningsvis hjälper det dig att välja rätt.

Wacom Bamboo Stylus

Wacom Bamboo Stylus är en dyrare stylus som blivit mycket populär bland iOS-användare. Den är gjord i slipat aluminium och finns i en flera olika färger, inklusive svart, vit, blå, grön, rosa och orange.

Stylusen från Wacom är något tyngre än sin motståndare i det här testet, vilket kan vara en fördel då man blir stadigare på handen och den känns mycket gedigen när man håller i den. Både att rita och skissa blir enklare. Gummiudden är även något smalare, det gör att det är lättare att se var man sätter ned udden på skärmen.

Priset för denna stylus är ungefär 300 kr, vilket är en av de dyraste.

Targus Stylus

Motståndaren i den här jämförelsen är Targus stylus. Det är en billigare variant och känns inte riktigt lika gedigen när man använder den, men det är ändå en bra stylus och fungerar bra till rita, skriva och spela med.

En fördel med Targus stylus är att den har en ögla på toppen som kan användas för att fästa ett snöre i den och hänga runt halsen. Den andra fördelen med Targus Stylus är priset, den kostar 99 kr.

Slutsatsen

I övrigt fungerar båda väldigt bra, det är enkelt att rita och man behöver inte trycka ned udden mycket för att iPad ska känna av den. Jag tycker att Wacom Bamboo Stylus är en bättre stylus, den är stadigare i handen och ser bättre ut. Vill man ha en enkel stylus till ett bra pris rekommenderar jag dock Targus Stylus, men för den som inte tycker priset har så stor betydelse och vill ha det lilla extra skulle jag dock rekommendera Wacom Bamboo Stylus.

Båda dessa stylusar kan köpas på flesta butiker där man säljer iPad-tillbehör, bland annat MediaMarkt och Kjell & Co.

Targus Stylus

Positivt:

  • Priset
  • Ögla för att fästa snöre

Negativt:

  • Lätt

Betyg 4/5

Wacom Bamboo Stylus

Positivt:

  • Stadig
  • Smalare udd
  • Gedigen

Negativt:

  • Priset

Betyg 5/5

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela: