UE MegaBoom – Vattentät högtalare med stort ljud

För nästan två år sedan lanserade Ultimate Ears en cylindrisk högtalare som kom att gå under namnet UE Boom och tack vare sin tålighet blev högtalaren en succé. Nu lanseras den yngre, men betydligt större uppföljaren UE MegaBoom som förutom större storlek har ett större ljud.

Butik – Megaboom kostar 1879 kr på Billigteknik.se  

Recension – Läs nedan

logitech-megaboom

Jag hade förmånen att få testa UE Boom (det testet finns att läsa här) kort efter att denna högtalare lanserades i Sverige och redan från dag ett blev jag förtjust i den ölburksformade högtalaren. Nu har Ultimate Ears lanserat en större modell som i stort sett ser ut som sin äldre bror, men är betydligt större till storleken och ljudet.

logitech-megaboom-2

Trots att UE MegaBoom är betydligt större väger den förvånansvärt lite och den känns inte klumpig att hålla i, vilket jag först trodde. Efter lite klämmande och kännande så testades ljudet. Jag valde mellan olika musikgenrer och efter några låtar kan jag bara konstatera att ljudet är väldigt bra. Jag prövade även att plåga högtalaren med låtar som har en ordentlig bas och det låter väldigt bra, även om man har relativt hög volym. Räckvidden är också bra, 30 meter i öppen terräng och det är inga problem med att ha högtalaren stående i exempelvis sovrummet, medan man t.ex. befinner sig i köket en våning ner. Precis som UE Boom är MegaBoom rejält tålig, den klarar damm, smuts, strandsand, men istället för ”bara” vattentålig är den nu dessutom vattentät.

Ja, ni läste rätt. En av de stora fördelarna med MegaBoom är att denna högtalare är vattentät. Nu slipper man oroa sig att stämningen på utepartyt uteblir om någon lyckats peta i högtalaren i poolen eller vattnet från bryggan. Det går alltså att ha den i duschen om man vill utan att riskera att den slutar fungera. För att visa er detta har jag filmat när jag sänker ner MegaBoom i vattenfylld vask. Ni kan se klippet ovan.

Om man vill komma åt ytterligare finesser till MegaBoom kan man ladda ner appen som finns kostnadsfritt i App Store. Appen bjuder på finesser som exempelvis stänga av/sätta på högtalaren, använda högtalaren som larmklocka, ställa in olika EQ (finns några förvalda samt en manuell) samt att du även kan uppdatera mjukvaran i högtalaren. Om man är ägare till två hötalare är det möjligt att koppla ihop dessa för det perfekta stereoljudet, och naturligtvis kan man koppla samman en UE Boom ihop med sin MegaBoom.

Ue MegaBoom finns i dagsläget i tre olika färgutföranden, men kommer säkert släppas i fler färgkombinationer i framtiden. Priset för denna högtalare är 2990 kr och kan låta rätt saftigt, men å andra sidan får man en portabel högtalare som verkligen håller vad den lovar.

Positivt

  • Kompatibel med alla enheter som har bluetooth
  • Smutsavvisande och vattentät
  • Räckvidd upp till 30 meter
  • Kan anslutas till andra musikspelare med hjälp av AUX-kabel
  • Väldigt bra ljud även med låtar som har mycket bas
  • Kan placeras nästan överallt
  • Designen är riktigt snygg
  • Appen bjuder på riktigt bra funktioner

Negativt

  • Samtliga anslutningskontakter sitter i botten
  • Priset kan ligga lite högt beroende vad man vill vara beredd att betala

Sammanfattningsvis kan jag säga att UE MegaBoom är en mycket bra högtalare och trots den höga prislappen är den värd pengarna. Den är som sagt var både tålig och har ett mycket bra ljud, vilket gör att den känns komplett. Vill man läsa mer om UE MegaBoom kan man göra det här

Slutligen vill jag tacka Hanna på Logitech som snällt lånade ut ett exemplar så detta test kunde genomföras.

Butik – Megaboom kostar 1879 kr på Billigteknik.se  

iDevil

iDevil

Skribent

Dela: