Test: Wrapsol VS Invisible shield

Nu har vi testat både Zagg invisible shield och Wrapsol Ultra båda är ett fullbody skyddsfilm till iPhone 4. Wrapsol sägs vara den nya ZAGG invisible shield-dödaren, därför var vi självklart tvungna att se om detta verkligen stämde.

Vi börjar med att jämföra skillnaderna på dem

Wrapsol använder sig inte utav någon applicerings vätska, vilket gjorde att det fäste och härdades snabbare. Det tar även bort risken att applicerings vätska kryper in i någon utav telefonens springor. Men det gör ju även att det blir mycket svårare att få skyddet på plats eftersom man inte kan justera det som om när man använder sig av vätska.

Wrapsol använder sig av 5 delar (fram, bak och tre siddelar) Medans ZAGG använder sig utav 11 st (fram, bak och nio siddelar) Resultatet utav det här var att Wrapsol har färre skarvar men ZAGG får i slutänden lite bättre passform.

Wrapsol är märkbart ett tjockare skydd då det ska tåla stötar, såsom ett fall från 1m. Medans ZAGG bara skyddar mot repor. Men eftersom Wrapsol är tjockare kan telefonen upplevas som lite kantig att hålla i eftersom sidstyckenas kanter är ganska skarpa och höga.

När det gäller utseende så ser dem ungefär likadana ut, det som skiljer dem åt är att på ZAGG så kan man se ”refflor” i skyddsfilmen lite tydligare än på Wrapsol.

ZAGG känns lite plastigare än vad Wrapsol. Men i allmänhet så blir dem båda betydligt plastigare än utan skydd.

Priset är ungefär det samma det skiljer inte mycket på dem.

Den egentligen största skillnaden är att ZAGG är så pass stort märke och har funnits länge medans Wrapsol ligger lite i bakgrunden.

Installationen av de olika skyddsfilmerna:

ZAGG var jätte svår att få bort från själva platsfilmen där skyddet satt. Finns säkert många där ute som dragit bort ett klistermärke och märkt att halva pappret följt med bakom. Det blev precis samma sak här med ZAGG, det va helt omöjligt att pilla loss alla delar med fingrarna vilket gjorde att jag fick ta till en pinsett. Vilket tog väldigt långitd. Men när man väl fått bort skyddet var det inga problem att få det att passa bra på telefonen.

Wrapsol.Det är ju alltid lite pill att få skärmskydd på platts wrapsol var inget undantag men det gick tillslut. Luftbubblorna som är mindre än 1-2 mm försvinner automatiskt efter 24 timmar

Det man fick med i de olika kartongerna:

Wrapsol:
• Skyddsfilm (front, baksida och övriga ytor)
• 1 x stor (15 x 15 cm) mikrofiberduk av riktigt hög kvalitet.
• 1 x stor gummiskrapa
• 1 x våtservett som du använder för att tvätta av dina egna händer före applicering för att minska risken för eventuella fingeravtrycksmärken på insidan av filmen.
• Installationsmanual på Engelska, Franska och Spanska.

ZAGG Invisible shield:
• Skyddsfilm (Front, baksida och övriga ytor)
• Appliceringsvätska
• Gummiskrapa
• Installationsanvisning

Slutsats

Det kan vara svårt för Wrapsol att bli en Invisible shield-dödare eftersom den är så tjock. Men det är helt klart en kandidat som har gjort sig mycket bra här i Iphoneguidens test.
Kan helt klart rekommendera båda två då det är bra produkter.

Wrapsol

Passar till: iPhone 4
Köp: Wrapsol Ultra Drop & Scratch Protection hos Mailshop.se

iPhone-tillbehör, iPod-tillbehör samt reservdelar - Mailshop.se (Sverige)

Zagg InvisibleSHIELD

Passar till: iPhone 4
Köp: Zagg InvisibleSHIELD hos Kaptenx.se

iPhonetillbehör till Sveriges lägsta priser - Kaptenx.se

bensjo

bensjo

Skribent

Dela: