Test: Vain Sound No2 är en snygg hörlur med bra ljud

Att hitta ett par perfekta hörlurar kan vara ett evighetsjobb, för ofta vill man ha ett par som levererar det ”perfekta” ljudet och för att gå steget längre så kan man tycka att designen ska vara lika perfekt. Vain Sound No2 är hörlurarna som ger både ljud och design.


22861388-origpic-4907ad.jpg_0_0_100_100_450_450_100
Vain Sound är för de flesta ett rätt okänt märke, men nu gör alltså det svenska familjeföretaget en rejäl satsning mot den svenska marknaden i hopp om att fler ska få upp ögonen för deras produkter, vilket innehåller Vain Sound No2 som exempel. Hörlurarna kommer packade i en liten ask och innehåller förutom hörlurarna olika storlekar på plug-ins samt ett litet faktablad, inga andra tillbehör med andra ord.
hämta (1)
Designen är snygg och färgerna svart/guld gör att hörlurarna faller mig i smaken ganska snabbt. Efter att ha vänt och vridit på hörlurarna en stund var det så dags att testa vad dom går för ljudmässigt. Först kan man konstatera att ljudet är väldigt bra. Diskanten är inte för hög och man kan höja volymen ordentligt utan problem. Testade även att trycka på låtar med mycket bas och även detta gick utan större problem, även vid väldigt höga volymer. Dock känns det som ljudet blir lite för dovt och tar över, vilket kanske inte är en fördel.
22861388-origpic-dbf068.jpg_0_0_100_100_450_450_100
Hörlurarna är utrustade med en liten mikrofon som fungerar som ett headset, vilket man kan svara/avsluta samtal samt pausa musiken med. Samtalsljudet är bra och man hör tydligt den man pratar med. Saknar fortfarande möjligheten att kunna sänka/höja volymen från headsetet. Sladdlängden är 125 cm vilket gör att man kan ha enheten i fickan utan att känna att sladden är för kort. Hörlurarna är dessutom magnetiska, vilket gör att man kan hänga dom runt halsen eller när man inte behöver dom sätta ihop dom på ett smidigt sätt. Det finns inget värre än trassliga hörlurar, eller hur?

Fördelar:

  • Bra ljud
  • Snygg design
  • Rikligt med olika storlekar på plug-ins
  • Magnetfunktionen i hörlurarna
  • Svarsknapp för inkommande samtal sitter på hörlurssladden. Kan användas som paus/stoppknapp vid musikuppspelning

Nackdelar:

  • Inga extra tillbehör
  • Volymkontroll på hörlurssladden hade varit ett plus
  • En app med extra volym/ljudeffekter hade varit ett stort plus

Vain Sound har jobbat på dessa hörlurar under ett års tid och resultatet får mer än godkänt. Bra ljud och som sagt, snygg design gör dessa hörlurar väl värda sitt pris, som i dagsläget ligger på 799 kr.

Jag vill tacka Elin på Feel Communication som snällt lånade ut ett exemplar av Vain Sound No2 så detta test kunde genomföras.

Vill man läsa mer om Vain Sound No2 kan man göra det här

Taggar:
iDevil

iDevil

Skribent

Dela: