Test: Universal Bilhållare

När man kommer till iPhone i bilen så finns det en mängd olika bilhållare i alla storlekar. Jag har fått äran att testa en universal bilhållare som är en hållare av typen mindre som är väldigt smidig och lätt att fälla ihop.

När man letar en bilhållare till bilen för iPhone eller vilken smartphone som helst så tittar man ju framför allt på de vanligaste sakerna, utseendet, funktionerna och kvalitén. Så hur är det med dom när man kommer till den här bilhållaren?

Utseendet som ni ser på bilden här ovanför är inget speciellt men bilhållaren är stilren och ser bra ut och mer än så behöver man inte begära. Skulle kanske funnits i andra färger, vit hade ju passat bra ihop med den vita iPhonen.

Kvalitén då, vad jag har märkt och känt så är kvalitén bra. Jag har slitit och böjt för att mer eller mindre försöka ha sönder den, men det är stabil och håller bra.

Funktionerna, är en viktig punkt när man kommer till bilhållare och jag kan säga att den här produkten överraskade mig. Inte nog med att man kan fälla ihop den så den blir väldigt liten och smidig, utan den passar en mängd olika smartphones, alltså inte bara iPhone, vilket gör att hela familjen kan använda den. Vilket är väldigt smart då det ofta brukar vara flera som använder bilen. Den har även en smart lås funktion som lätt låser den vid framrutan.

Sen kommer ju alltid frågan och funderingarna över hur det är med skakningar och eftersom jag inte hade tid att åka till en grusväg så vet jag inte hur den är där. Men på asfalt så märker jag inte av några större skakningar utan den sitter fint på rutan.

Sammanfattning: En bra bilhållare som verkligen fyller sin funktion och passar till en mängd olika telefoner. Sitter även bra på rutan.

Produktinfo

 • Typ: Universal Bilhållare
 • Passar: En mängd olika telefoner.
 • Medföljer: Bilhållare
 • Pris: 199 kr
Taggar:
smiire

smiire

Skribent

Dela:
 • fourty

  Verkar smidig, den delen för instrument panelen är det tejp under den eller? Måste det vara helt plant eller funkar lite böj? Finns det en sån här typ dedikerad till iphone som är liten och fäster på intrumentpanel?

  • smiire

   Aa den är väldig smidig. Den delen för instrument panelen fäster man med klister, det är klister på den lilla ”plattan” som följer med så det är bara att trycka dit den. Jag tror det ska vara plant men liten vinkel skulle säkert fungera också.

 • Kristofer

  Finns en hållare iphone3 & 4 som man fäster i fläktgallret. Den är dock inte universial men man kan rotera den 360 grader. Hittade den på Clas Ohlsson och är riktigt nöjd, sitter som gjuten.

 • erik lagrén

  Tycker att Tomtoms hållare slår alla testat några stycken men är super nöjd med tomtom fast den kostar lite mycket så är den vär pengarna.

 • Jag vill veta om själva hållaren går att låtsa från den andra delen med hjälp av en skruv och om denna runda plutt är samma passform som tomtoms för då skullle denna passa till brodit fästet till tomtoms iphone gps hållare

 • Leif

  Kombinationen på bilden är suveren BMW med iPhone ;)

 • hardboy

  Vart finns den att köpa.

 • Pär

  Tack för bra recension! Snyggaste hållaren jag sett så nu är den beställd.

  • smiire

   Roligt att höra! Hoppas du gillar den :D

   • Pär

    Hej!

    Jag lyckas tyvärr inte betala till KaptenX. Finns det någon annan återförsäljare? En som accepterar visakort, paysson eller direktbetalning via paypal och inte bara paypal kopplat till kreditkort?

    Mvh, Pär

 • Frank

  Den flexiblaste och prisvärdaste Universalhållare hittade jag för några år sedan på
  Kjell & Co för 149 kr, artikel 35028
  länk: http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx?item=35028&path=

  Jag är mycket nöjd med den, suger fast ordentligt i rutan. Har svanhals och hållaren kan vridas till liggande läge. Ok, den är större och klumpig som den andra hållaren i videon, men jag gillar att sätta den i vindrutan och få mobilen närmare mig med svanhals.