Test: TimeStand för Apple Watch

Vi har testat laddhållaren TimeStand från Just Mobile som är en elegant viloplats för Apple Watch när den behöver fylla på med ny energi. Frågan är bara om den är värd sin höga prislapp?

Butik: TimeStand kostar 399 kr hos LifeStyleStore

Betyg & Test: 4/5, Se recension nedan

Dansk design har alltid varit högt uppskattad inom heminredning och Just Mobiles TimeStand för Apple Watch är inget undantag. Omsorg för detaljer och vikten av ett bra helhetsintryck märks redan vid uppackningen ur dess kartong. Det osar premium rakt igenom och i all sin enkelhet är den riktigt snygg.

Sin blygsamma storlek till trots är det en relativt tung pjäs vilket gör att den står stadigt och skulle en knuff (eller flera…) komma åt nattduksbordet/skrivbordet så är det ingen risk att den välter. Undersidan är täckt av gummi som förhindrar ytan den står på att bli repig och gör också sitt för stabiliteten.

TimeStand från sidan

Till skillnad från min tidigare (väldigt billiga) laddhållare av plast från Kina, är kabelkanalen och laddplattans utskärningar på millimetern precisa på TimeStand. Det gör att kabeln sitter ordentligt på plats och inte kräver någon justering i efterhand. Det enda som sticker upp lite är själva laddplattan vilket känns som ett medvetet designval för att inte Apple Watch ska ligga direkt mot aluminiumkanten och skava. Stort plus är också att kabeln inte blir synlig direkt framifrån, något som ger den här typen av ställ någon form av syfte att existera. Rent och snyggt.

Ska jag nämna något negativt så är det en ny bekantskap som dök upp under testperioden. Med watch OS 2 tappar tyvärr TimeStand viss funktionalitet nu när ”Sängbordsläge” hoppade in i Apple Watch efter den senaste uppdateringen. Kan för vissa vara en deal breaker att det inte fungerar tillsammans med TimeStand, för egen del är detta läge aktuellt först när Apple låter klockans display lysa hela natten.

TimeStand

Det här är en stabil och elegant aluminiumskapelse som känns otroligt robust. Den passar lika bra på kontoret som vid sidan av sängen och Just Mobile visar även på tillbehör till Apple Watch att man är en seriös aktör som lägger lika mycket vikt på kvalité som design. Prisbilden på 399:- är kanske något hög för ett sådant simpelt tillbehör, speciellt med tanke på att ingen laddkabel ingår. Bortsett från det är TimeStand en värdig plats att vila min Apple Watch på när den inte sitter på min handled.

Betyg 4/5

Butik: TimeStand kostar 399 kr hos LifeStyleStore

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: