_MG_1345

Test: Puro Ultra Slim – Tunt skal för iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Är du en nybliven iPhone 6-ägare? Läs vårt test av det supertunna skalet Puro Ultra Slim som är ett av flera iPhone 6-skal som kommer testas på iPhoneGuiden.se under de kommande veckorna.

Puro Ultra Slim är som du kanske redan listat ut ett tunt skal, det mäter endast 0,3 millimeter tjockt, och finns både till iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Skalet ger ett bra skydd utan att påverka designen på iPhone 6 allt för mycket, jag vågar nästan säga att iPhone 6 känns lika bra i handen med som utan skalet.

_MG_1349
Skillnaden mellan iPhone 6 utan skal och iPhone 6 med Puro Ultra Slim.

Materialet är ett hårdare, men flexibelt och mycket lätt silikonmaterial som formar sig bra efter den rundade designen på iPhone 6. Jag gillar att skalet är flexibelt och tight eftersom det ger bra passform när det väl sitter på och ger bättre grepp än den annars släta ytan på iPhone 6.

Puro Ultra Slim finns att välja i flera färger; grått, vitt, blått, rosa och gulgrönt, där samtliga är semitransparanta. Vårt testexemplar som ni ser på bilderna är grått, vilket jag personligen tycker passar bra till den rymgråa iPhone 6 eftersom baksidan blir något mörkare och linjerna på baksidan blir inte lika tydliga.

_MG_1347

Med tanke på att Puro Ultra Slim är så pass tunt är skyddet mot stötar förstås begränsat, men det skyddar väl mot repor och lättare stötar. Sammanfattningsvis kan man säga att Puro Ultra Slim är ett mycket bra skal för dig som inte vill ”tumma på designen”, men ändå vill skydda baksidan och kanterna från att repas.

_MG_1344

Prislappen för Puro Ultra Slim ligger på ungefär 100 kr och du får dessutom med ett skärmskydd inklusive putsduk. Med andra ord är Puro Ultra Slim ett mycket prisvärt skal som jag rekommenderar.

Puro Ultra Slim finns att köpa hos bland andra Media Markt, Komplett.se och iPhonebutiken.se.

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:
 • Alex

  Om ni jämför detta skal mot Apples egna läder skal vilket skulle ni rekommendera?

  • Jag har inte hunnit pröva Apples egna läderskal så mycket ännu, men personligen föredrar jag Puro Ultra Slim eftersom det är så pass tunt. Om man tittar på kvaliteten är Apples skal förstås bättre, och förmodligen även bättre skydd eftersom det är tjockare.

 • nevva

  Det blev ett köp. :) men lång leveranstid på det svarta från komplett.

 • Linda

  hej! har nån hittat nån display skydd som täcker ”hela” telefonen? d skydd som jag har fått tag i saknar ju kanske 1 mm på både sidorna! tycker inte riktigt om d….. tacksam för svar!

  • Jonny Strömberg

   kan tänka mig att alla displayskydd kommer vara så, eftersom att skärmen är smått kurvad längs kanterna.

   • Warka

    99 kr på media markt…..

    • Jonny Strömberg

     så den täcker hela skärmen? Länk gärna tack ;)

 • Jacob

  Skyddar detta även kameralinsen, eller sticker den fortfarande ut.

  • Kameranlinsen sticker ut, men det är väldigt lite. Du märker det inte om du bara lägger iPhone på bordet.

 • Robin

  Hmm grått finns väl inte?! Ditt exemplar måste väl vart svart? :)

 • Mario schulze

  Köpte ett sånt T min frus 6+. Hon sku ta upp telefonen ur fickan när d ringde o då släpte magneten så telefonen for ur läderfodralet men satt kvar i plastfodralet, den landade på hörnet av telefonen i klinkergolvet o glaset sprack. Får ingen hjälp av säljare (teknikmagasinet) el tillverkaren. Känner oss riktigt lurade. Sku va kul o veta om d e fler som har haft liknande problem med att int magneten håller telefonen på plats.

  • Christian Ehrnstén

   Sorry, inte haft det problemet, kanske iPhone 6+ är lite för tung för magneten.