Test: Caseual länkarmband för Apple Watch

CASEual länkarmband av rostfritt stål till en femtedel av priset vad Apples egna kostar med liknande design. Är det för bra för att vara sant? Vi har testat.

Butik; Caseual länkarmband kostar 349 kr hos LifeStyleStore

Betyg: 3,5/5, Se recension nedan

Caseual band av stål kommer i en klassisk men samtidigt modern design från Tyskland. Finns i passande storlekar för både 38mm och 42mm samt i två färgskalor, svart eller silver. Det specialtillverkade spännet öppnas med att först enkelt föra bort en en liten låsflik och sen öppnas det enkelt upp med att simultant trycka in två mindre knappar på vardera sida. Inga konstigheter. Att fästa fast bandet på klockan är precis lika enkelt som med Apples egna armband.

Caseuals spänne

Det medföljer ett litet verktyg för att på egen hand korta av länkarna men inga instruktioner följer tyvärr inte med. Här görs det på det gammaldagsa viset (till skillnad från Apples egna variant) så att göra det hos en urmakare för dryga hundralappen rekommenderas skarpt för att nå bästa passform.

laddandes

Vi har tidigare testat både Apples Leather Loop och Sportarmbandet och detta är en helt ny bekantskap för just Apple Watch men samtidigt väldigt likt vad som tidigare omfamnade min handled tiden före klockorna var smarta. Den mest påtagliga känslan var att vikten kändes väldigt lätt då ögat lurade mig att tro det skulle upplevas betydligt tyngre. Gällande kvalité skulle jag säga att det än så länge upplevs att ligga någonstans i mellanklassen. Varken mer eller mindre. Under testperioden har inget skav på det svarta ytskiktet synts till men det är något jag räknar med kommer.

På handleden

Jag gillar omsorgen i detaljerna kring designen, speciellt de högblanka partierna i mittremsan och det ger verkligen en ökad premiumkänsla när jag bär min Apple Watch. Passformen för att fästa fast stålbandet i klockan är som sånär på någon halv mm lika som ett originalband från Apple själva. Jag var lite tveksam till en början då vårt testband kom i svart utförande till min stainless-klocka men tyckte faktiskt att den kombinationen inte alls behövde skämmas för sig.

Silver och Svart

Den stora skillnaden mot tidigare testade band är att passformen mot min handled inte är helt hundraprocentig (vilket inte är Caseuals fel, jag måste helt enkelt börja gymma…). Det gör att bandet därför i ett visst läge kan ge ifrån sig ett minimalt ljud när klockan annars diskreta vibration nu helt plötsligt går att höra. Inget direkt störande men ändå en punkt värt att nämna då exempelvis Leather Loop har en helt annan typ av passform.

Detta länkarmband är ett snyggt sätt att bära sin Apple Watch på, både på lediga helger och finare middagar. Det kanske brister något i bekvämligheten jämfört mot tidigare band men är trots det ett väldigt prisvärt alternativ.

Betyg 3½/5

Butik; Caseual länkarmband kostar 349 kr hos LifeStyleStore

 

 

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: