Test: Bluelounge Kosta – Laddningsunderlägg

Äntligen har det kommit ett tillbehör till Apple Watch som inte kostar skjortan och som försöker ta nytta av de det nya Sängbordsläget som kom med watch OS 2. Men frågan är hur mycket nytta det egentligen ger?

ButikBluelounge Kosta kostar 139 kr hos iPhonebutiken.se

Betyg & Test – 2/5, Se recension nedan

Nyligen testade vi TimeStand från Just Mobile som visade sig vara ett riktigt premiumtillbehör till Apple Watch på alla fronter. Kosta är däremot i andra änden av skalan, visserligen mycket självmedvetet och tänkt som ett enkelt tillbehör som ska vara mer praktiskt än snyggt. Man lyckas sådär.

Fler färgval

Bluelounges laddningsunderlägg är gjort i gummi och ser ut som, ja, ett bordsunderlägg för valfri dryck. Längs med ena ytterkanten finns en tunn öppning där man trär in sin laddningskabel (medföljer ej) som man sedan placerar på markeringen i mitten av underlägget. Där gömmer sig nämligen en magnet som gör att Apples magnetiska laddplatta ligger stadigt på plats. Det är en smart liten detalj som gör att både klockan och kabeln ligger tryggare.

Sängbordsläge

Kosta kom lägligt nu när watch OS 2 erbjuder sitt vågräta informationsläge vid laddning, kallat ”Sängbordsläge”. Man ser tydligt på Bluelounges förpackning att det är hela produktens stora selling point. Det lustiga är bara det att jag har inga som helst problem att lägga min Apple Watch i ”Nattläge” utan hjälp av Bluelounges underlägg. Så vad kvarstår då av produkten?

Apple Watch på Kosta

Ja, det blir onekligen lite stadigare med hjälp av Kosta och ska man se fler fördelar så ger det också en dedikerad plats åt Apple Watch, eller markerad plats om man så vill. Det finns också någon form av primitiv kabelhållarfunktion om jag ska vara riktigt snäll.

Se vad bra den ligger utan en Kosta under sig.
Se vad bra den ligger utan en Kosta under sig.

Jag förstår inte fullt ut syftet med detta tillbehör. Visst, jag kan hålla med om man tittar på bilderna i testet att det kanske ser något cleanare ut när min klocka är placerad på en Kosta. Men någonstans är det lite som att köpa en skrivbordsmatta åt sin iPhone, där den får ligga och vila medan den laddar. Funktionen ger helt enkelt för få fördelar. Det jag kan se mig använda den som är i form av en reseladdare där den på trånga ytor ger ett glidskydd tack vare sitt gummimaterial.

Nja Bluelounge, ni kan bättre än så här.

Betyg 2/5

ButikBluelounge Kosta kostar 139 kr hos iPhonebutiken.se

 

Johan Lindström

Johan Lindström

Skribent

Dela: