Recension: Mili Power Skin – ger iPhone mer liv

iPhone är en fantastisk telefon, men låt oss vara ärliga. Visst kunde batteritiden vara betydligt bättre? Batterikapaciteten är telefonens akilleshäl och är man speltokig, filmgalen eller över lag iPhoneist slukas batteriet innan dagens slut.

Att som iPhoneägare vara beroende av ett fullt fungerande batteri är ett måste. Minsta lilla fel och batteriet blir sämre än vad det redan är. Har man inte tillgång till laddare på resande fot eller på jobbet är det en utmärkt ide att skaffa en adapter, vi har testat Mili Power Skin från KaptenX.se.

Mili Power Skin är en av många batteriadapterar. Med en snygg och stilren design syns det knappt att den sitter på. Tyvärr känns det dock betydligt mer och telefonen blir aningen klumpig. Skalet har en vikt på 79 gram och med de 135 gram som iPhone 3G och 3GS väger blir det över 200 gram sammanlagt. Detta är dock ett försumbart problem om vi ser till hur pass bra Power Skin faktiskt är.

Efter en dagskur med min iPhone brukar jag ha cirka tio % kvar av batteriet. Då är det värt att påpeka att cirka två timmar går åt till musik, 30 – 60 minuter på videoklipp och en hel del tid till surf. Med andra ord en relativt normal användning av Apples kraftpaket. Efter att ha använt Mili tre dagar i rad gavs dock en annan indikation på min återstående batterikapacitet, dessa var 93 %, 87 % respektive 89 %. Av dem värdena skulle jag nästan vilja påpeka att Power Skin dubblat min batteristyrka.

Batteriet som sitter i skalet har en kapacitet på 1200mAh och det tar ungefär två och en halv timme att ladda fullt. När det är väl fullt ger det ungefär;

 • 230 timmar Standby
 • 3,9 timmar prattid,
 • 3,9 timmar 3G-surf
 • 4,8 timmar Wi-Fi-surf
 • 19 timmar musikuppspelning
 • 5,4 timmar videouppspelning

Under de tre dagar jag använt det externa batteriet har jag inte behövt oroa mig alls för att telefonen ska ladda ur. Och inte nog med att batterikapaciteten har blivit oerhört bra för att vara iPhone, batteriet har även en skyddskåpa i hårdplast som skyddar hela telefonen.

Det finns många smarta funktioner integrerade i Mili Power Skin. En av dem är funktionen att kolla den aktuella laddningen genom att trycka på en batteriindikator på kåpans sida. Beroende på återstående tid ges en indikation på om man har 75 – 100 %, 50 – 75 %, 25 – 50 % eller 0 – 25 % med hjälp av fyra smålampor. En annan riktigt finurlig funktion är att skalet inte behöver avlägsnas från iPhone, när man laddar och synkar det via datorn, då skalet har en port för Mini-USB som göms bakom en smart lucka för att skydda mot damm. Tyvärr har skalet ingen port för 30-stifts dockkontakt, så det går inte att använda dockningsstationer, FM-sändare, m.m.

Det externa batteriet är väldigt enkelt att ta av och sätta på. Passformen är gjord för både iPhone 3G och 3GS och precis som i många andra skal ”slidar” man ner telefonen i sitt rätta läge. En otroligt smart produkt som har många fler fördelar än nackdelar. Är man i behov av en adapter rekommenderar jag Mili Power Skin starkt, kan inte komma på ett bättre alternativ om man inte vill ha en portabel laddare.

Power Skin går som sagt att införskaffa på KaptenX.se. Priset för den är 549 kronor och den finns i både vit och svart.

Vill du vinna denna trevliga produkt? Håll koll på tävlingen som kommer upp under dagen.

 • Väldigt snygg
 • Perfekt passform
 • Bra skydd
 • Kanonförhöjare när det gäller batteritiden
 • Blir ganska tung allt som allt
 • Halvklumpig
”En otroligt smart produkt som har många fler fördelar än nackdelar.”
Betyg: 4/5

Mili Power Skin

Passar till: iPhone 3G & iPhone 3G S
Medföljer: MiLi Powerskin, Mini USB -kabel, Manual
Köp: Mili Power Skin hos KaptenX.se

iPhoneGuiden.se

iPhoneGuiden.se

Skribent

Dela: