Test: Copter – skärmskydd i världsklass

Invisible Shield, Artwizz och Wrapsol är ett par av alla displayfilmer som lovordas till iPhone. Jag har personligen testat alla tre och har en så länge haft min personliga favorit, Invisible Shield. Efter två år som intensiv Invisible-användare ser det dock ut som om Zagg har mött sin överman, Copter.

Tidigare har vi på iPhoneguiden.se testat olika displayfilmer för att hitta det som passar bäst. Senast jämfördes Invisible Shield med Wrapsol där det var sagt att Wrapsol skulle vara en Invisible-dödare. Riktigt så blev det inte, men Wrapsol var inte långt ifrån. En kandidat som dock kan klassas s0m en ren Invisible-dödare är Copters Displayfilm, den svensktillverkade produkten som en gång i tiden beklädde helikoptrars rotorblad.

Copters displayfilm är ultratunn och appliceras enkelt på iPhone. Precis som Invisible Shield levereras produkten med en appliceringsvätska vilket jag tycker är väldigt framgångsrikt. Med vätskan kan du förflytta filmen tills den hamnar i rätt läge vilket skiljer dessa två produkter från sina konkurrenter. Något som dock får Copter att blända lite extra är kontaktytan. Till skillnad från Invisible Shield känner du inte att du har applicerat en displayfilm. Ytan är så perfekt att känslan är näst intill identisk med glaset som sitter på iPhone. Detta är en stor skillnad från Invisible som för många kan klassas som plastig.

Jag kan egentligen inte anmärka på något när det kommer till Copter. Du får en displayfilm som är lätt att applicera och som dessutom är oerhört slitstark. Jag har haft skyddet på i över en vecka och jag har inte fått en skråma. En annan detalj jag har lagt märke till är att kanterna av filmen inte har dragit till sig smuts vilket min tidigare film gjorde. Med det sagt slår även skyddet ifrån sig fettfläckar i en betydligt större utsträckning än Invisible Shield.

Jag rekommenderar Copter 100 gånger av 100. Givetvis kostar detta något mer än övriga skydd då endast framsidan kostar dryga 200 kronor, men som man brukar säga, smakar det så kostar det. Detta skydd ger dig verkligen vad du betalar för och om jag ska slå ut något på en skala får Copter utan tvekan 5/5.

iPhoneGuiden.se

iPhoneGuiden.se

Skribent

Dela:

Comments are closed.