Test: Copter – skärmskydd i världsklass

Invisible Shield, Artwizz och Wrapsol är ett par av alla displayfilmer som lovordas till iPhone. Jag har personligen testat alla tre och har en så länge haft min personliga favorit, Invisible Shield. Efter två år som intensiv Invisible-användare ser det dock ut som om Zagg har mött sin överman, Copter.

Tidigare har vi på iPhoneguiden.se testat olika displayfilmer för att hitta det som passar bäst. Senast jämfördes Invisible Shield med Wrapsol där det var sagt att Wrapsol skulle vara en Invisible-dödare. Riktigt så blev det inte, men Wrapsol var inte långt ifrån. En kandidat som dock kan klassas s0m en ren Invisible-dödare är Copters Displayfilm, den svensktillverkade produkten som en gång i tiden beklädde helikoptrars rotorblad.

Copters displayfilm är ultratunn och appliceras enkelt på iPhone. Precis som Invisible Shield levereras produkten med en appliceringsvätska vilket jag tycker är väldigt framgångsrikt. Med vätskan kan du förflytta filmen tills den hamnar i rätt läge vilket skiljer dessa två produkter från sina konkurrenter. Något som dock får Copter att blända lite extra är kontaktytan. Till skillnad från Invisible Shield känner du inte att du har applicerat en displayfilm. Ytan är så perfekt att känslan är näst intill identisk med glaset som sitter på iPhone. Detta är en stor skillnad från Invisible som för många kan klassas som plastig.

Jag kan egentligen inte anmärka på något när det kommer till Copter. Du får en displayfilm som är lätt att applicera och som dessutom är oerhört slitstark. Jag har haft skyddet på i över en vecka och jag har inte fått en skråma. En annan detalj jag har lagt märke till är att kanterna av filmen inte har dragit till sig smuts vilket min tidigare film gjorde. Med det sagt slår även skyddet ifrån sig fettfläckar i en betydligt större utsträckning än Invisible Shield.

Jag rekommenderar Copter 100 gånger av 100. Givetvis kostar detta något mer än övriga skydd då endast framsidan kostar dryga 200 kronor, men som man brukar säga, smakar det så kostar det. Detta skydd ger dig verkligen vad du betalar för och om jag ska slå ut något på en skala får Copter utan tvekan 5/5.

iPhoneGuiden.se

iPhoneGuiden.se

Skribent

Dela:
 • Oskar

  Soft, var kan man köpa dessa då?

  Peace

  • Jag köpte den på Telia för 219, har inte sett någon av dom större shopparna som säjer dessa men jag kan ha fel :)

  • På Copter.se kan du se återförsäljare: http://copter.se/af.html

  • Sandra

   Du kan köpa den även på media Markt för 199kr

 • David

  Jag fick precis invisibleshield…….aint life a bitch.

 • Oscar

  På copters hemsida står det under frågor och svar:

  Vad är skillnaden mellan er film och ett ”känt” märke från USA
  SVAR:Ingen,det är exakt samma film från samma tillverkare.

  Som jag tolkar detta är dom bara återförsäljare för Invisible Sheild och det är alltså exakt samma skydd. Eller?

  • Ja det där vette fasen hur man ska tolka. Jag skulle tolka det precis på samma sätt som du, men det är en helt annan känsla med Copter. Sen står det även på kartoingen att dessa produceras i Sverige och det förhåller jag mig till :)

   Vet att jag fick tipset här på forumet om just Copter och den användaren tyckte också att kontaktytan är ljusår bättre med Copter.

   • Oscar

    Jag har använt IS sen första dagen, jag har precis som du haft problem med smuts på kanterna och en jobbig yta så detta skyddet hade varit perfekt! Blev bara lite misstänksam när jag såg det på deras hemsida :)

    • Vad blev du misstänksam över, eller hur menar du :) ??

 • Fredrik

  Älskarr Copter! !!

  Tycker inte den e spec plastig, känns inte att den är på och det väger tungt!

 • Det är precis samma skydd som IS, vi snackar exakt samma.

  • Martin

   Sak samma om det är det, Copter är mycket skönare och jag håller med Striem om att kontaktytan är perfekt. Finns ingen vitts att klaga över det :)

  • Hej alla, vilket skönt forum och artikel att få läsa. Känns jätte roligt. Däremot så tänkte jag svara på ishops inlägg. Du har helt rätt att det är samma material, dock så har vi på copter en annan egenkomponerad blandning i vårt material. Så om någon tror att vi på copter är åf för ivs så stämmer alltså detta inte. Ha det så gott och låt oss leva utan repor i våra enheter.

   Mvh
   Alexander
   Copter

  • Martin

   iShop vågar inte inse att han säljer sämre displayskydd än konkurrenterna :P :D Go Copter!

 • Pingback: Tweets that mention Test: Copter – skärmskydd i världsklass | iPhoneguiden.se -- Topsy.com()

 • crazzzy

  jag monterar en hel del skärskydd.. kanske 3-5 i veckan.. och det kan inte vara samma.. kanske samma tillverkare men inte samma typ av skydd.. copters skydd är mycket enklare och sätta på samt att det är en heeeelt annan känsla i skyddet.. ta tex att det inte är samma tjocklek till fram som baksida utan fram är liiite tunnare (bättre känsla)..

  En IS kan du ju montera hur du vill den känns ”lika” risig iaf…

  • Jag håller med dig 100 %, men av ren nyfikenhet, varför monterar du 3-5 i veckan :)??

   • crazzzy

    För att jag jobbar på en ÅF.. =)
    Vi säljer copter och på mitt tidigare jobb sålde vi Inv. sh.

 • Sandra

  Copter finns att köpa på medimarkt för 199kr. Jag är jättenöjd med mitt skydd!

 • Calle

  Copter har försökt kopiera Invisible shields produkt har jag hört. Dock även med falk marknadföring verkar de lyckas sälja några skydd.

  Testade ett skydd på min Iphone och efter 2 veckors användning började plastfilmen släppa i kanterna så jag gick tillbaka till invisible Shield.

  • Simon

   Du var inte slarvig vid appliceringen då? För min sitter som en smäck vilket däremot inte invisi gjorde, kom man åt med en nagel på IVS lossnade den direkt, den är som ett tillplattat sudd :P

 • Kingen

  Vänner, det finns i Telenors butiker och då kostar dessa härliga skärmskydd endast 195 kr till alla glada kunder.

 • Kenneth

  Köpte min i Telias butik i Täby Centrum, 159.00 !!

 • Finns på teknikmagasinget för 179 sek.
  Grymt skydd, kan varmt rekommenderas!

 • Daniel

  Är det bara jag som upplever att skyddet har påverkat skärmen ?
  Det ser ut som att skärmen är ”fet” eller fuktig.
  Stör mig enormt på detta

  • robin

   Nej jag med! den ser fuktig ut eller bara när skärmen är vit. Har bara haft den på i ca 4 timmar nu, blir gaaalen om de inte går bort!

   • Dennis

    Nu har jag varken iPhone eller copter (än), men på Copters hemsida står det ju att man ska låta den torka 24 (eller det kanske var 12) timmar efter applicering. Alltså, utan att använda telefonen.

 • Marcus Holmberg

  om man tar bort copter och vill köra utan känner man att det är kletigt eller ngt liknande?

  och en till fråga påverkar copter färgerna ?

  • Inget kladd att tala om, färgerna är oförändrade också :)!

 • Mathias

  Kan man ta bort displayfilmen och sätta dit den igen? Var inte tillräckligt noggrann vid appliceringen av filmen och har lite smuts..
  Eller måste jag köpa ny?

  • Du måste nog köpa en ny i så fall :( den får dålig fästyta när det har kommit smuts på :/

 • Carl

  Finns på Kjell O Co. För 179 kr ;)

 • Spooksy

  Köpte en på Tradera. Fast pris 99kr o frakten ingår. Sökord ”Copter”.
  Applicerade det igår o resultatet slår Zagg flera ggr om!

 • daStupido

  Ja, finns film på Copters webb om hur man går tillväga.