3 heta rykten inför Apple-eventet

I morgon klockan 18.00 svensk tid är det äntligen dags för Tim Cook och gänget på Apple att presentera sina senaste skapelser borta i Cupertino. Bland de förväntade lanseringarna finns iPhone SE, 9,7-tums iPad Pro och nya armband till Apple Watch.

1. iPhone SE

Apple har inför ett flertal event påståtts komma lansera en ny, mindre iPhone med den populära fyratumsskärmen och uppgraderad prestanda, men inför eventet är oddsen bättre än någonsin.

Tre koncept för iPhone SE

Ryktet påstår att den nya modellen kommer heta iPhone SE istället för iPhone 5se som det länge pratats om. Utseendet påminner mycket om iPhone 5 och iPhone 5s, men glaset på framsidan av telefonen sägs ha en rundad kant, likt iPhone 6 och iPhone 6s.

Prestandan i den nya iPhone SE kommer enligt ett flera källor motsvara iPhone 6s med A9-chip, NFC, Touch ID, nya kameror och senare versioner av Bluetooth och Wi-Fi.

2. iPad Pro

När det gäller iPad är det stor sannolikhet att en ny, mindre iPad Pro lanseras. Andra generationens iPad Air blir troligen den sista Air-modellen, men kommer förmodligen också fortsätta säljas som ett billigare alternativ till nya iPad Pro.

ipad-pro-sverige-priser-start

Nya iPad Pro påstås enligt rykten få samma utseende och prestanda som sin storebror på tolv tum – förutom att kameran ska ha uppgraderats till 12 megapixlar och 4K-videoinspelning.

Sammanfattningsvis kan vi förvänta oss en iPad Pro med 9,7-tumsskärm, fyra högtalare, A9X-chip, 12-megapixelkamera, Smart Connector och stöd för Apple Pencil.

3. Apple Watch…-armband

Intressantare än så blir det inte när det gäller Apple Watch. Många hoppades på en lansering av andra generationens Apple Watch under årets första Apple-evet, men ryktena kring den nya klockan lyser med sin frånvaro. Istället tros Apple sikta på en lansering i höst och vid detta event får vi nöja oss med nya armband.

Övrigt

I övrigt kan Apple komma överraska oss med den femte generationens Ipad mini, men med tanke på hur lite fokus denna produkt fått de senaste eventen och de få ryktena den senaste tiden lär det inte bli någon uppdatering. Däremot kan vi förvänta oss nya MacBook-datorer.

Vad ser du helst att Apple presenterar imorgon?

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela: