Recension: WhiteOut – Armband för iPod Nano

För många är det givet vad iPod Nano har för användningsområde. Det är en MP3-spelare, en radio och en stegräknare. Det är dock inte lika uppenbart att iPod Nano även är en perfekt tillgång om man söker ett armbandsur av en något mer digital karaktär. Jag har, efter en veckas användning av TikTok WhiteOut blivit frälst i min nya iPod Nano, eller jag menar klocka.

Innan jag testade att använda min iPod som just armbandsur var jag lite trångsynt över vilka användningsområden som min portabla enhet faktiskt besatt. Givetvis kände jag till dess musikaliska sida som redan från den första generationen har varit den primära funktionen. Det tog dock inte lång tid innan mina vyer öppnades, att bära musiken och klockan på armen var ett enkelt sätt att kombinera tid med musik och enkelhet blev bara förnamnet.

TikTok har verkligen lyckats skapa ett armband som är alldagligt och stilrent. Klockan, eller iPod Nano:n som det blir i sammanhanget, har känts helt naturlig på armen och passformen är som handen i handsken. Det var också en fröjd att öppna upp tillbehöret när det föll ner i brevlådan, det var inte svårt att urskilja var LunaTik har fått sin inspiration ifrån när det kommer till förpackningar.  Det var bara att skjuta ut den lilla platslådan ur kartonghöljet, knäppa fast nanon och visa den för ens vänner, så löd iallafall instruktionerna.

Lunatik hade formulerat stegen så här:

 • Take your Tik outta the box
 • Snap a Nano on your Tik
 • Show your friends your Tik.

Jag finner detta som ett måste för alla som har en iPod Nano. I och med att hela utrustningen sitter precis som vilken annan tänkbar klocka du kan hitta finner jag inga som helst nackdelar i armbandet. Det som givetvis skulle gå att ifrågasätta är att batteritiden i den här typens armbandsur inte riktigt är jämförbar med en ”vanlig” klocka.

Plus:

 • Armbandets byggkvalité känns robust och iPoden lossnar inte såvida man inte gör det med flit.
 • Hållaren på iPoden håller inte fast enheten från sidan och därmed finns inga störande kanter på sidan om iPoden.
 • iPoden går att ta lös och vändas så att man får armbandet åt rätt håll och ljudkabeln inåt i tröjärmen.

Minus:

 • Kan vara lite svårt att knäppa lös iPoden.
 • Kan bli lite fuktigt mellan armen och armbandet efter längre användning.

Överlag är jag nöjd med kvalitén på armbandet och de få delar som inte är i plast eller gummi är tillverkade i rostfritt stål.

Armbandet går att köpa på Lunatik.se för 359:- plus frakt (79:-).

david311

david311

Skribent

Dela:
 • Perrah

  Blir det inte jobbigt med hörlurssladden?

  • david311

   Faktiskt inte, bara men har en tröja på sig som gör att inte sladden flyger runt likt ett hopprep så fungerade det förvånansvärt bra. Sen går hörlurssladden inåt och sticker inte ut från armen om man vänder den åt det hållet.

   • Perrah

    Aah ok, jag gissade att man fick dra sladden upp över armen.

    Glömde säga att armbandet har en sjukt snygg design, blev själv sugen på att kköpa en Nano + lägga en beställning på ett armband. :)

 • Oliver

  Jag har alltid undrat, hur länge räcker batteriet i Nanon när man använder den som klocka och i vilka lägen kan man ha automatisk skärmsläckning ?

  • david311

   Batteritiden är begränsad men, räcker lätt i ca 2-4 dagar utan laddning eller ett dygns konstant lyssning. Automatisk skärmsläckning finns inte, utan den går i sleep läge efter ett tag.

 • Djh

  Hej ledsen att ja skriver det här. Men allvarligt talat!!!!!!! Ni bör lägga ner den här sidan, ni uppdaterar ingetiiiiiing ju, det händer 1000 saker om dagen på cydia EX, o sen när ni skriver nåt så kopierar ni från nån hemsida o bara klistrar in här o det ska vi tacka er för ?!?!?!? Ja ska säga en sak, ja va här inne minst 2-3 gånger dagligen men nu varför ska jag komma in när det inte står nåt om nåt, visst jag förstår att ni också är mänskor o har ett liv osv men om ni har öppnat en sida så ska ni sköta det också inte bara låta den va där, vill ni bli Sveriges bästa Forum sida så får ni se till det skriva så mkt så möjligt, jag vet nu att alla kommer ”inte” gilla va jag skriver, o varför ja skriver e för jag tycker det e tråkigt att sidan börjar bli tom

  • Daniel

   Bög.

   Till david: har nanon inte har bara en analog visare? Hur fick du den till en digital visare?

   • david311

    Nanon har inte enbart analoga visare om inte mitt minne sviker mig finns det ca 20 stycken olika urtavlor som går att ändra mellan genom att trycka på skärmen och sedan trycka på pilarna i sidleds.

  • Supervalpen

   Jag kan inte göra annat än att hålla med dig att det är fruktansvärt dåligt jobbat av oss den här helgen.
   Men ibland möter många personer på motsättningar samtidigt, speciellt under lov när hela crewet åker iväg på semester samtidigt.

   Vi kan inte planera hela våra liv efter varandra och när hela Sverige ska fira lov under samma vecka vill även vi gärna passa på att åka iväg, vilket är mycket olyckligt eftersom det går ut över er läsare.

   Jag vill dock att du och alla andra ska veta att vi gör så gott vi kan, vi lyssnar alltid på kritik vi får och försöker anpassa oss efter det (just Cydia är exempelvis en inriktning vi åter igen skall försöka satsa på eftersom vi märkt att efterfrågan är stor).

   Slutligen tackar jag för din kritik och dina åsikter. Det innebär att vi har läsare som bryr sig, och det betyder jättemycket för oss! Däremot skulle jag uppskatta om du i framtiden kontaktar oss på ”[email protected]” istället för att ta fokus från våra artiklar :)