Recension: WhiteOut – Armband för iPod Nano

För många är det givet vad iPod Nano har för användningsområde. Det är en MP3-spelare, en radio och en stegräknare. Det är dock inte lika uppenbart att iPod Nano även är en perfekt tillgång om man söker ett armbandsur av en något mer digital karaktär. Jag har, efter en veckas användning av TikTok WhiteOut blivit frälst i min nya iPod Nano, eller jag menar klocka.

Innan jag testade att använda min iPod som just armbandsur var jag lite trångsynt över vilka användningsområden som min portabla enhet faktiskt besatt. Givetvis kände jag till dess musikaliska sida som redan från den första generationen har varit den primära funktionen. Det tog dock inte lång tid innan mina vyer öppnades, att bära musiken och klockan på armen var ett enkelt sätt att kombinera tid med musik och enkelhet blev bara förnamnet.

TikTok har verkligen lyckats skapa ett armband som är alldagligt och stilrent. Klockan, eller iPod Nano:n som det blir i sammanhanget, har känts helt naturlig på armen och passformen är som handen i handsken. Det var också en fröjd att öppna upp tillbehöret när det föll ner i brevlådan, det var inte svårt att urskilja var LunaTik har fått sin inspiration ifrån när det kommer till förpackningar.  Det var bara att skjuta ut den lilla platslådan ur kartonghöljet, knäppa fast nanon och visa den för ens vänner, så löd iallafall instruktionerna.

Lunatik hade formulerat stegen så här:

  • Take your Tik outta the box
  • Snap a Nano on your Tik
  • Show your friends your Tik.

Jag finner detta som ett måste för alla som har en iPod Nano. I och med att hela utrustningen sitter precis som vilken annan tänkbar klocka du kan hitta finner jag inga som helst nackdelar i armbandet. Det som givetvis skulle gå att ifrågasätta är att batteritiden i den här typens armbandsur inte riktigt är jämförbar med en ”vanlig” klocka.

Plus:

  • Armbandets byggkvalité känns robust och iPoden lossnar inte såvida man inte gör det med flit.
  • Hållaren på iPoden håller inte fast enheten från sidan och därmed finns inga störande kanter på sidan om iPoden.
  • iPoden går att ta lös och vändas så att man får armbandet åt rätt håll och ljudkabeln inåt i tröjärmen.

Minus:

  • Kan vara lite svårt att knäppa lös iPoden.
  • Kan bli lite fuktigt mellan armen och armbandet efter längre användning.

Överlag är jag nöjd med kvalitén på armbandet och de få delar som inte är i plast eller gummi är tillverkade i rostfritt stål.

Armbandet går att köpa på Lunatik.se för 359:- plus frakt (79:-).

david311

david311

Skribent

Dela:

Comments are closed.