Recension: Rayman Jungle Run

Rayman är tillbaka igen och den här gången är det i plattformsspelet Jungle Run som vi får styra vår hjälte genom ett trettiotal olika banor och om du är tillräckligt duktig kan du även låsa upp fyra extra banor.

Rayman Junlge Run är ett plattformsspel där du styr karaktären Rayman genom fyra olika världar. Varje värld innehåller 9 olika banor och lyckas du samla ihop hundra stycken gula figurer på en bana får du en rubin. Samlar du på dig minst fem rubiner i en värld får du tillgång till ytterligare en bana på just den världen.

Spel, Rayman

Den första världen kallas ”Jump”, där behöver du endast se till att samla in så många gula figurer som möjligt och du behöver inte oroa dig för att möta några fiender eller andra hinder som kan störa dig på vägen mot målet. Rayman sköter springandet själv och i den här världen kan du bara använda dig av att hoppa, vilket du gör genom att trycka på skärmen en gång.

I den andra världen som kallas för ”Fly” tillkommer ”fly-funktionen” som du använder genom att trycka på skärmen som du gör när du ska hoppa men istället för att släppa så håller du kvar fingret på skärmen, så börjar Rayman flyga efter hoppet. Men i denna värld tillkommer även hinder, som tillexempel en taggig växt, nuddar du den så får du börja om banan från början. Som tur var finns det några hjärtan utplacerade på de olika banorna, har du ett sådant klarar du dig från den taggiga växten en gång.

Spel, Rayman

Den tredje världen kallas för ”Wall Run” och här händer det mycket, Rayman börjar springa på väggarna och det dyker upp ännu mer hinder och en hel del fiender. Här kan du tillexempel mötas av eldar och häxor.

I den sista och fjärde världen som kallas för ”Punch” kan du börja slåss, bland annat på hinder för att kunna ta dig vidare och även mot dina fiender, förr har du bara kunnat hoppa på dem för att klara dig.

Spel, Rayman

Rayman Junlge Run är ett spel som är väldigt lätt att lära sig och passar gammal som ung. Det är hyfsat enkelt att klara banorna, men att samla ihop hundra gula figurer på varje bana är betydligt svårare.

Jag tycker nästan att grafiken är det bästa med hela spelet, det är mycket fina färger och miljöer. En sak som jag stör mig på är att jag tycker att Rayman springer för fort, inte för att det blir för svårt utan jag upplever det nästan som om att jag får ont i huvudet för att man ska hinna med att se allt på skärmen.

Spel, Rayman

Betyg 4/5

Finns till iPhone, iPad och iPod Touch. Kostar 22 kr.

Rayman Jungle Run - Ubisoft

Lisa Krause

Lisa Krause

Skribent

Dela:

Comments are closed.