Recension: Rage

Den här typen av spel brukar leta sig till de större konsollerna på marknaden, därför blev jag väldigt nyfiken på vad Rage hade att bjuda på som iPhonespel. Nu vet jag, det är både blod och galna zombies. Häng med vet jag, för nu ska det slaktas…

Spelet går ut på att man i en tävling går runt i olika rum och skjuter ihjäl zombies som garanterat vill ha ihjäl dig. Med hjälp av olika vapen gäller det att vara både snabb och träffsäker eftersom dessa varelser attackerar. Ibland dyker det upp flera zombies samtidigt och då gäller det överleva. På vägen finns det olika måltavlor som ger bonuspoäng, samt ammunition som ni kanske förstår är väldigt viktig.
När man tagit sig till slutet, väntar nästa omgång och det blir inte lättare….

Grafiken i kombination med musiken gör att spelupplevelsen blir riktigt häftig. Om inte annat så visar filmen i början på spelet detta. Kolla nedan för att se själva.

Så frågan är, vågar du anta utmaningen och möta dessa hänsynslösa zombies?

Är det ett bra spel? Absolut! Rekommenderar detta till alla ni som tröttnat på snälla spel.
Gillar man den här typen av spel så är de 15 spänn spelet kostar väl investerade pengar.

Betyg 5/5

Ladda ner iPhoneappen här:
RAGE - id Software
Ladda ner iPhoneappen i HD-format här:
RAGE HD - id SoftwareHD

iDevil

iDevil

Skribent

Dela:
 • Perrah

  Hur fungerade styrningen? Med tanke på att det är ett FPS-spel så tänkte jag att det blir lite knepigt att få in en rikigt bra styrkänsla på iPhone.

  Har man en iPad finns det joysticks man kan fästa och då blir det väl lite lättare kan jag tro, har för mig att jag sett att det finns joysticks till iPhone också, men det blir nog väldigt klumpigt isåfall.

  • iDevil

   Perrah det var lite svårt i början eftersom man vinklar iPhonen för att styra siktet, men man vänjer sig efter ett tag. :)
   Jag vet inte om en joystick hjälper eller stjälper. Kanske skulle försöka prova det för att kunna ge ett svar på det också.

 • caffo

  RIKTIGT riktigt bra recension :) får mig att bli sugen på att testa spelet på direkten! Och det är precis vad jag kommer göra efter att jag skrivit klart inlägget :) mÅste man använda gyroscope när man spelar detta?

  • iDevil

   Man tackar och bockar för det de trevliga orden. :)
   Nej, under options hittar man inställningar för kontrollen och där kan man välja mellan olika sätt att styra.