Recension: Pod to PC – överför filer från iPhone till datorn

Pod to PC är precis som namnet antyder ett program för att enkelt överföra musik- och videofiler från din iEnhet till dator, något som iTunes inte klarar av på ett lika enkelt sätt.

När du kopplar in din iPhone i datorn startar programmet direkt och frågar om du vill säkerhetskopiera dina filer till datorn, när detta är klart poppar filerna automatiskt upp i iTunes och du har dina dokument sparade på datorn. För dig som vill återställa alla filer finns en särskild knapp för att automatiskt säkerhetskopiera alla filer på enheten.

Verktyget är perfekt för den som enkelt vill kunna lägga över musik från sin enhet till datorn eller för den som vill använda samma enhet på flera olika datorer. Programmet har en funktion för att spela upp musik och kolla på filmer direkt från programmet. Detta fungerar bra även om jag inte skulle rekommendera att använda programmet som mediaspelare, då alla format inte stöds och designen ger ett ganska klent intryck.

Bilder, adressbok, sms och anteckningar, ja till och med röstmeddelanden kan säkerhetskopieras. Dessutom kan man använda enheten samtidigt som programmet säkerhetskopierar filerna, vilket är ett plus för dig som alltid vill ha tillgång till din iEnhet.

Jag använde själv programmet för att säkerhetskopiera innehållet på en väns iPod touch och det fungerade utmärkt, programmet säkerhetskopierade alla filer och sedan poppade dem upp i iTunes direkt när allt var klart, något som inte hade fungerat lika enkelt i iTunes då den inte stödjer funktionen att använda en enhet på fler än en dator.

Verktyget är ett relativt smart sätt för dig som lätt vill kunna lägga över filer från din ienhet till datorn. Men i längden ser jag ingen fördel med att använda programmet framför iTunes, varken gränssnittet eller designen är speciellt bra, däremot fungerar det som ett utmärkt komplement till iTunes då man vill kunna överföra filerna direkt från sin iEnhet till datorn.

Pod to PC är det ultimata verktyget för att återställa iTunes efter en datorkrasch, tryck bara på automatisk återställning och allting är som det var förut. Verktyget fungerar med alla iPods, iPhones och iPads. Det enda som krävs är iTunes 9, eller senare, installerat på sin dator.

Pod to PC (164,21 kr) – Ladda ner

Betyg 4/5

Kim

Kim

Skribent

Dela:

Comments are closed.