Recension: Pebble Universe

pebble universe, header

I åratal har Pebbles levt i en fridfull värld. De har tagit hand om sina blommor som de sedan ätit med god aptit. Men detta var innan monstrerna kom! Nu är de jagade av de sot-svarta varelserna som älskar Pebbles-kött mer än något annat. De behöver din hjälp, och de behöver den nu.

De små varelserna du skall hjälpa kallas för Pebbles, de är små färgglada och oerhört söta varelser med olika ”hattar” som har olika egenskaper. Till en början har du bara ”Mr. Allround” till din hjälp. Men under spelets gång får du tillgång till de resterande tre Pebblesarna.

Är detta Angry Birds nyfödde bebis?

Personligen tycker jag detta är ett väldigt sött spel. Spelet påminner om Angry Birds, men är ändå unikt, sättet man ”använder” sina vänner skiljer sig en aning och det är ganska fascinerande att man kommit på just detta sätt. Pebblesarna är utplacerade på olika ställen på varje bana. Ditt uppdrag är att tajma in dem och sikta noga för att döda fienderna, de sot-svarta varelserna.

Pebble universe, iphone

Söta små varelser som exploderar, ögon som flyger och horn som slungas iväg!

Trots att de färgglada små klumparna ser fredliga och snälla ut så kan skenet bedra. De är livsfarliga och gör allt för att döda sina fiender. Spelet är väldigt beroendeframkallande och du har en hel del olika banor att spela igenom. Till en början är banorna ganska lätta, men efter ett tag börjar spelet bli riktigt svårt och tajmingen blir en mycket viktig del av spelandet.

pebble universe, iphone

Ett ändlöst spelande resulterar i en manisk drift i att få alla stjärnor och full poäng.

Som mål har du att döda alla fiender med hjälp av så få Pebbles som möjligt. Även här finns det liknelser till Angry Birds. Dock blir det ibland väldigt svårt att få full pott på en bana, och det resulterar i att man till slut ger upp och går vidare med nästa bana. Ibland kan det handla om millisekunder för att man ska missa att få max poäng.

Som sagt är detta spel väldigt beroendeframkallande, precis om Angry Birds. Spelet har absolut sin charm och jag uppskattade verkligen den tid jag spenderade med min iPhone i handen och de oerhört gulliga läten mina små vänner gjorde ifrån sig när de flög iväg och krossade fienden. Det enda man behöver göra är att trycka med sina fingrar för att börja rulla iväg Pebblesarna och sedan gäller det som sagt att få in rätt tajming.

Slutsats:

Har du några minuter att döda medan du väntar på att bussen skall gå? Eller har du bara allmänt tråkigt på rasten? Då rekommenderar jag detta spel starkt! När man väl kommit in i det är det ganska svårt att slita sig och tiden går fort när man har roligt!

Pebble Universe är skapat av Itatake AB. Spelet är anpassat till både iPhone och iPad 2 men för maximalt nöjde skall detta spel spelas på en iPad 2. Spelet kostar 7 kronor och finns att ladda ner från App Store.

Pebble Universe - Itatake.com

Andreas Ahoniemi

Andreas Ahoniemi

Skribent

Dela: