Recension: MyBatteryLife

MyBatteryLife, den optimala batterikontrollen för iPhone, eller?

Ja att iPhone har varit väldigt omdiskuterad gällande batteritid är inte konstigt då det portabla underverket stödjer funktion efter funktion. Film, musik, spel, surf och telefoni är bara några fåtal delar som är energikrävande för iPhone men något som intresserar många är hur pass mycket batteri telefonen faktiskt drar då olika funktioner används.

Med MyBatteryLife får du inte bara en indikation på hur mycket tid av batteriet som återstår utan även en uppskattning på hur mycket tid du har kvar att nyttja på olika funktioner. Detta gäller Samtalstid, Surf på 3G respektive Wi-Fi, videouppspelning samt musik. Fast hur pass bra är denna applikation? Vi på iPhoneguiden har testat en hel battericykel!

mybatterylife

Till och börja med kan vi ifrågasätta MyBetteryLife då appen påstår att det är 101 % kvar på batteriet, hur går det ihop? Innebär det att telefonen är laddad för mycket eller bara att kodningen är fel? Det blir också intressant att ifrågasätta utgångspunkten då ”Battery Percentage” säger att det återstår 98 % av batteriet.

Något som upptäcktes under undersökningens gång var att MyBatteryLife hela tiden visade en längre återstående tid av batteriet än vad den egentliga tiden var. Vid 50 % återstående batteritid hos statusbar visade MyBattery 60 %. Här kan man dock ifrågasätta sig vilken av dem olika indikationerna som har rätt, det som dock bekräftar appens felmarginal var följande;

När varningsmeddelandet ”20 % av ditt batteri återstår” dök upp visade det sig, från MyBatteryLife:s indikation, att det fanns 35 % kvar av batteriet. Detta blir ett stort misstag då procentenheten bredvid batterisymbolen i statusbar även den visade 20 %. Det här bekräftar att programmet inte är 100 % pålitligt.

En annan aspekt som saknas är huruvida ”stand by” tiden är, hur lång tid man kan utnyttja batteriet för spel samt hur stor skillnaden blir då man ändrar ljusstyrkan på bakgrundsbelysningen. Allt detta saknas i denna version av MyBatteryLife och vi får hoppas att det åtgärdas i en kommande version, även felmarginalerna hoppas jag få se en förbättring på.

Slutligen, är programmet värt 7 kronor som annonseras i App Store? Trots alla kritik måste jag säga att jag tycker det. Programmet ger ett bra hum om hur pass väl man kan använda telefonen till olika bitar och den är också väldigt rolig att gå in och titta på då och då. Den fungerar dessutom någorlunda och den ger en ungefärlig antydning på den återstående batteritiden. Smart ide som kan bli mycket bättre!

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela: