Recension: Mitt CV

De flesta tycker inte att det är jätteroligt att sätta sig framför datorn och skriva ett CV och ett personligt brev, men med appen Mitt CV blir det både enklare och roligare.

Appen Mitt CV gör det lätt för dig att skapa ett enkelt och snyggt CV. Det enda du behöver göra är att fylla i uppgifter om dig själv. Först får du välja på att antingen göra ett enkelt eller ett utökat CV. Väljer du att göra ett enkelt CV finns det fem rubriker som du ska fylla i dina uppgifter under och väljer du ett utökat CV finns det upp till elva rubriker. Du behöver inte ha med alla rubrikerna utan de går att ta bort, byta namn och byta plats på dem.

App, Mitt CV

Sedan får du fylla i dina uppgifter efter rubrikerna, till exempel personliga uppgifter, utbildning, tidigare anställningar och framtidsplaner.
Du kan också, om du vill, importera dina uppgifter från internet, från Facebook eller LinkedIn.

App, Mitt CV

När du gjort detta sätter appen ihop ditt CV, du kan då välja på fem olika teman, alltså hur själva CV:t ska vara uppbyggt. Sedan kan du även bestämma hur layouten ska se ut. Du kan till exempel bestämma vad du vill ha för typsnitt på texten, vad du vill ha för färger och vad det ska vara för storlek på texten. När du känner dig nöjd med ditt färdiga CV kan du välja om du vill skriva ut det eller e-posta det till någon, det skickas då som en PDF-fil.

App, Mitt CV

Det personliga brevet skriver du under fliken brev, där behöver du bara fylla i uppgifter om sändaren, mottagaren och själva innehållet i brevet. Skriver du ett brev har du däremot bara tre teman att välja mellan, men du kan fortfarande ändra layouten på samma sätt som CV:t med färger, typsnitt och storlek. Det personliga brevet kan du välja att skriva ut eller skicka med e-post, antingen som PDF-fil eller som text.

Något som jag tycker är väldigt bra med appen är att man kan få hjälp med hur man ska lägga upp sitt CV och tips på vad man ska skriva. För att få hjälp är det bara att trycka på hjälp-knappen i det nedre högra hörnet i huvudmenyn.

App, Mitt CV

Mitt CV är ett väldigt bra redskap för dig som inte orkar lägga ner särskilt mycket tid på att designa och sätta ihop ett eget CV och personligt brev. Den är enkel och smidig att använda och mycket lätt att förstå sig på.

Finns till iPhone, iPad och iPod Touch.
Kostar 22kr.

Betyg 4/5

Mitt CV - Interactia

Lisa Krause

Lisa Krause

Skribent

Dela:

Comments are closed.