App Store, spel, Hugo,

Recension: Hugo Troll Race

Nu på sistone har ett spel med ett tämligen igenkännbart ansikte utåt seglat upp på topplistorna i App Store och väl där gjort succé. Frågan är om spelet förtjänar sin plats högst upp på toppen, eller om det är dags att lämna den placeringen åt en värdigare app? Svaret på den frågeställningen ska jag ta reda på när jag idag testar Hugo Troll Race!

App Store, spel, Hugo,

Det folkkära trollet Hugo, som varit en favorit hos de flesta sedan TV-framgången på 90-talet, figurerar sedan tidigare i det prisade spelet Hugo Retro Mania där han springer runt i gruvan på jakt efter guld – denna gång återses han i det nya spelet Hugo Troll Race åkandes på en dressin som ska ta honom genom det stora äventyr som väntar.

spel, meny, Hugo

Målet med detta spel är att överleva så länge som det är möjligt, men det är lättare sagt än gjort kan jag garantera, för längs vägen möts man av ondsinta fiender och andra svårigheter som inget annat vill än att göra livet surt för dig och det är ditt uppdrag att se till att undvika dessa hinder samtidigt som du håller dig på spåren. Lyckohjulet är ett spelläge som dyker upp när man samlat på sig så kallade Hugo-Markers som finns utmed banan och där gäller det att ha turen på sin sida då man kan vinna finfina priser såsom startraketer och guldmynt.

lyckohjul, tur, spel, Hugo

När man inte spelar kan man piffa upp sin dressin i verkstan som erbjuder en mängd olika produkter i utbyte mot guldmynt som du införskaffat dig via spelandet. Är man inte sugen på att fräscha till sitt ”vrål-åk” kan man istället uppgradera sina kommande åkturer med exempelvis guldmagneter som gör exakt vad namnet antyder. Mycket trevliga funktioner bör tilläggas.

Dressin, verkstad

uppgradera, Hugo

Spelet påminner mycket om jättehiten Temple Run, i synnerhet hur man styr, men personligen tycker jag om det faktumet då det medför en uppskattad enkelhet i och med att man redan behärskar spelkontrollerna sedan tidigare.

spel, Hugo

Svaret på frågan som jag ställde ovan, om Hugo Troll Race är värd sin förstaplats på topplistorna,  är JA utan tvekan! Detta spel är enligt mitt tycke ännu bättre än sin föregångare Hugo Retro Mania!

Betyg 5/5

Hugo Troll Race finner man i App Store för 7 riksdaler

Hugo Troll Race - Hugo Games A/S

Sabina Syed

Sabina Syed

Skribent

Dela:

Comments are closed.