Recension: Cosmic Bump

Tre små utomjordingar har fått slut på bensin och kraschat på vår planet och nu är det upp till dig att hjälpa dem att samla ihop energin de behöver för att ta sig här ifrån.

Cosmic Bump går ut på att du ska skjuta iväg en utomjording med hjälp av en kanon för att samla in alla energikapslar som finns utplacerade på banan. Du har endast tre utomjordingar, alltså tre chanser på dig att samla in alla energikapslar per bana.
spel, cosmic bump
Om utomjordingen faller ner och landar på ett litet ”skyddslöv”, som bärs av två små figurer längst ner av spelplanen, så studsar den tillbaka och spelet fortsätter. Men om den istället hamnar på marken så är en chans förbrukad.

spel, cosmic bump

Spelet består än så länge av sex olika avsnitt och ett sjunde är på väg. Varje avsnitt består av femton olika banor och svårighetsgraden på banorna ökar i takt med att du klarar fler banor.
Efter varje bana får du stjärnor och poäng beroende på hur bra det gick. Du kan som max få tre stjärnor per bana och när du fått ett visst antal stjärnor låser du upp ett nytt avsnitt.

cosmic bump, spel

Enligt mig är Cosmic Bump ett väldigt enkelt och roligt spel. Jag skulle säga att det är mer anpassat för de som är lite yngre då det gick ganska så fort för mig att klara av de första avsnitten. Men som sagt så ökar svårighetsgraden desto längre man kommer i spelet och jag har ju ändå inte klarat hela spelet än.
Det är smått beroendeframkallande då man vill klara fler och fler banor hela tiden och jag tycker helt klart att den är värd sina 7 kronor.

Betyg 3/5

Finns till iPhone, iPad och iPod Touch.

Cosmic Bump - Chillingo Ltd

Lisa Krause

Lisa Krause

Skribent

Dela: