Recension: BBC iPlayer

iPhone gör sig perfekt att ströma tv till. BBC iPlayer är inget undantag när det kommer till bra play appar och är faktisk en förlaga till det idag otroligt populära SVT Play här i Sverige. För 65 kr i månaden ser du hur mycket du vill i BBC programbutik och det från valfri iEnhet.  

BBC iPlayer låter dig se allt från naturprogram till roliga komediserier och det direkt från mobilen, eller varför inte från paddan. Betalar gör du direkt via ditt iTunes-konto så det krävs inte några extra konton att böka med, vilket förenklar det hela en del. Programmen går att se både via Wi-Fi eller 3G, men kollar du via 3G kommer du märka att kvalitén blir lidande.

Dess startskärm är vackert, påfallande visuell och lätt att navigera. Precis Som med iPlayer webbplats anordnas starsidan med dagens mest populära och för dig rekommendationer baserat på dina favoriter. Genrer, dagsaktuella och det populäraste programmen just nu navigerar du dig lätt till via menyraden längst ner i programmet.

Mediaspelaren har även en funktion som gör det möjligt att ladda ner avsnitten direkt till mobilen, användbart om man vill kolla på ett av sina favoritprogram där det inte finns 3G-nät. Även möjligheten att lösenordskydda program finns, något som kan vara praktiskt för föräldrar.

För dig som sitter på en långsammare uppkoppling kan du komma att uppleva buffring och snabb genomgång av program kan bli extra besvärlig. Detta kan dock lösas genom att slå av ”hög kvalitet” och strömma en mer lättsmält men fortfarande watchable – version.

En annan bra funktion är möjligheten att rekommendera serier och program via Facebook, Twitter och mejl. Dock saknar jag möjligheten att kunna dela en länk till en exakt tidpunkt i ett program.

För att nämna något negativt kan jag nämna att programmet inte har någon nedräkning likt Apples inbyggda videoläsare, istället får du själv hålla reda på hur lång tid av programmet som är kvar. Något som gör det svårt att få en enkel överblick av hur långt in i programmet du befinner dig.

Utbudet i iPlayer erbjuder det mesta, allt från barnprogram till matlagningsprogram finns att tillgå. Välkända program som The Office och för barnen Tweenies som vi känner till från utbudet hemifrån.  Sen finns det en del okända program för oss som kommer från Skandinavien men som tack vare iPlayer går att kolla på enkelt via mobilen.

Positivt:

  • Du slipper jobbig reklam mellan avsnitten.
  • Enkel och snygg grafik.

Negativt:

  • videospelaren.

Betyg: ★★★★☆

BBC iPlayer är universalt och funkar därför både till iPhone och iPad.

BBC iPlayer (Global) - BBC Worldwide

Taggar:
Kim

Kim

Skribent

Dela: