Mindfulness – en applikation som hjälper dig slappna av

Problem att slappna av är ett vanligt problem idag i det stressade samhälle vi lever i. Eftersom det idag finns applikationer för allt finns det också en som har som syfte att hjälpa oss slappna av i vardagen.

Mindfulness bygger på att hitta stunden med hjälp av meditation. Målet är att bli mer närvarande i nuet och inte leva på autopilot. Att lära sig leva i nuet ska enligt forskare hjälpa förebygga ohälsosam stress och depression.

Påminnelser med intervall efter eget tycke och smak finns att tillgå för att hjälpa vårt stressade samhälle att komma ihåg att varva ned. Du väljer själv hur länge du vill lägga på meditation varje gång, och om du vill ha tyst meditation med klockor eller med en guide. Statistik förs över hur länge och ofta du mediterat, både veckovis, månadsvis och årsvis.

Applikationen passar både människor som är vana att meditera och nybörjare då det finns en enkel guidad introduktion.

 

Det finns många fördelar med applikationen, speciellt guidens röst som är väldigt sövande och lugnande. Mindfulness är enkel att använda och väldigt tydlig, vilket gör den till ett trevligt avslappningsverktyg. Behöver du hjälp med hur du mediterar som nybörjare fungerar denna fantastiskt bra.

Dock ser jag en viss risk att applikationen för vissa kommer att ge en motsatt effekt, nämligen att öka nivån av stress i vardagen. Detta endast på grund av dess påminnelser. En påminnelse om att du borde meditera fast du inte hinner kan bli en extra stress. Att meditera bara för att man känner att man måste och inte vill det egentligen kan snarare öka än minska din vardagliga stress.

Är du en väldigt stressad eller orolig människa som vågar prova på meditation kan detta vara något för dig. Våga prova på utan att det blir ett krav med påminnelser varje dag. Jag tyckte appen var bra utformad och väl värd att testa vid stress, även om jag själv hade önskat många fler olika ”pass” som varierade mer mellan gångerna.

Applikationen finns att ladda ner från Appstore för 15 kronor

The Mindfulness App - MindApps

 

Lovisa

Lovisa

Skribent

Dela: