Överför musik från iPhone till iTunes

Att överföra musik från iTunes till iPhone är en självklarhet. När det gäller motsatsen stöter dock många på problem och om datorn någon gång skulle gå åt utan en existerande säkerhetskopia kan det vara intressant och få tillbaka hela musikbiblioteket på ett enkelt och smidigt sätt.

Det finns flera olika alternativ när det gäller iPod till dator och olyckligtvis (för mig) är de bästa gratisalternativen baserade på Windows. Vill man göra det oerhört enkelt är det bara att högerklicka på enheten i iTunes och välja ”synkronisera inköp”. Det alternativet kräver dock att musiken inte har skaffats fram på annat sätt.

För er andra som har enorma musikbibliotek som inte svarar på ovan nämnd metod finns det tre program som jag verkligen kan rekommendera. För Mac är det tveklöst Pod to Mac som gäller, det är dock en mjukvara som kommer med en gratis testperiod men som senare kostar 24,95 $.

Pod to Mac (24,95 $) – Ladda ner

Pod to Mac har fått utmärkelser flera gånger för sin enkelhet och för er som har provat iPhone Explorer kommer ni känna igen gränssnittet. Det är nämligen Macroplant som ligger bakom båda mjukvarorna som är av högsta kvalitet.

Pod to Mac är oerhört likt iTunes men fungerar som sagt i båda riktningarna. Macroplant har även automatiserat mycket vilket gör att Pod to Mac självmant för över musiken till iTunes och inte till någon mapp. För Windows-ägare finns även Pod to PC som ligger på samma pris.

i-FunBox (Gratis) – Ladda ner

För Windows-ägaren är i-FunBox det självklara valet i min värld. För den som är ovan kan det uppfattas lite rörigt men detta grundar sig i den mängd av möjligheter som följer med denna lilla box. i-FunBox gör det möjligt att föra över musik i båda riktningarna, hålla reda på röstmemon, applikationer och mycket mer.

SharePod (Gratis) – Ladda ner

Ett sista alternativ som är väldigt bra och smidigt är SharePod. Liksom i-FunBox är dock SharePod endast för Windows men det har stora fördelar för sin enkelhet.

Finns det fler program som Du vill rekommendera? Lämna en kommentar eller skicka ett mail så uppdaterar jag inlägget!

HS

HS

Skribent

Dela:
 • Stéphane

  Sing Exporter Pro är en universal app som funkar ganska bra tillsammans med alla desktop OS. Kräver dock Wifi.
  http://itunes.apple.com/se/app/song-exporter-pro/id421646421?mt=8

  • Stéphane

   Song Exporter Pro skulle det vara. Den är förresten gratis också. :-)

   Har inte använt den på ett så jag minns inte hur smidig den är om man ska exportera många låtar på ett bräde…

 • Salas

  (SharePod) mycket bra program jag har prövat idag.

 • supervalpen

  http://www.headlightsoft.com/detune/

  Gratis, endast för Mac

 • Christopher Lundgren

  Tack så mycket för denna artikel! Jag installerade SharePod och det fungerar perfekt. Det kan verkligen vara till stor hjälp ifall datorn skulle sluta fungera eller om jag vill lägga in låtar från någon annans dator då programmet kommer till användning.

 • primax

  Använde sharepod och…. det rekomenderas STARKT! sorterade alla låtarna efter album. Jag är en liten slarver och inte sorterar det så det sparade mig en massa besvär!

 • Elena

  Sharepod är gratis att ladda ner men för att kunna föra över filer från iPhone till i-tunes måste du köpa hem fullversionen.

  iFunBox funkade bra och kostar inget.

 • Konrad Nyström

  Hej! Hur överför jag låtar från hårddisken på datorn till iTunes, iPhone eller (och) ipod? Har kämpat ett bra tag nu men inte lyckats… Hur gör man?

  //Konrad

 • Jonna

  Hej! Sitter just nu med detta problem… men laddade ner Ifunbox och får beskedet att det inte funkar med min version av Itunes. Och jag har senaste vad jag kan se. Nåt tips? Ska jag satsa på Sharepod istället..? Eller finns något nytt nu, ser att inläggen är rätt gamla. Tacksam för hjälp!