Överför musik från iPhone till iTunes

Att överföra musik från iTunes till iPhone är en självklarhet. När det gäller motsatsen stöter dock många på problem och om datorn någon gång skulle gå åt utan en existerande säkerhetskopia kan det vara intressant och få tillbaka hela musikbiblioteket på ett enkelt och smidigt sätt.

Det finns flera olika alternativ när det gäller iPod till dator och olyckligtvis (för mig) är de bästa gratisalternativen baserade på Windows. Vill man göra det oerhört enkelt är det bara att högerklicka på enheten i iTunes och välja ”synkronisera inköp”. Det alternativet kräver dock att musiken inte har skaffats fram på annat sätt.

För er andra som har enorma musikbibliotek som inte svarar på ovan nämnd metod finns det tre program som jag verkligen kan rekommendera. För Mac är det tveklöst Pod to Mac som gäller, det är dock en mjukvara som kommer med en gratis testperiod men som senare kostar 24,95 $.

Pod to Mac (24,95 $) – Ladda ner

Pod to Mac har fått utmärkelser flera gånger för sin enkelhet och för er som har provat iPhone Explorer kommer ni känna igen gränssnittet. Det är nämligen Macroplant som ligger bakom båda mjukvarorna som är av högsta kvalitet.

Pod to Mac är oerhört likt iTunes men fungerar som sagt i båda riktningarna. Macroplant har även automatiserat mycket vilket gör att Pod to Mac självmant för över musiken till iTunes och inte till någon mapp. För Windows-ägare finns även Pod to PC som ligger på samma pris.

i-FunBox (Gratis) – Ladda ner

För Windows-ägaren är i-FunBox det självklara valet i min värld. För den som är ovan kan det uppfattas lite rörigt men detta grundar sig i den mängd av möjligheter som följer med denna lilla box. i-FunBox gör det möjligt att föra över musik i båda riktningarna, hålla reda på röstmemon, applikationer och mycket mer.

SharePod (Gratis) – Ladda ner

Ett sista alternativ som är väldigt bra och smidigt är SharePod. Liksom i-FunBox är dock SharePod endast för Windows men det har stora fördelar för sin enkelhet.

Finns det fler program som Du vill rekommendera? Lämna en kommentar eller skicka ett mail så uppdaterar jag inlägget!

HS

HS

Skribent

Dela: