Buyguide

Köpguide: För dig som inte vill vänta på en Apple Watch

Vi har den senaste tiden fått in många frågor kring hur man får tag på en Apple Watch. Den här artikeln kommer gå igenom hur man får tag på en Apple Watch redan nu.

För ett tag sedan gick Apple ut med ett pressmeddelande där man talade om att Apple Watch kommer till ytterligare sju länder i slutet av juni. Tyvärr är Sverige inte ett av länderna på den listan.

Men misströsta inte! Det finns fortfarande möjligheter att få tag i ett exemplar av klockan. I nuläget behöver du ha en adress i något av länderna som klockan skeppas till för att din beställning ska gå igenom. Detta innebär kort och gott att du kan låta Apple leverera din klocka hem till en kompis eller släkting som sedan skickar vidare klockan hem till dig.

För de som inte har den möjligheten finns det en utväg: Borderlinx. Borderlinx är ett företag som specialiserat sig på att ta emot paket från till exempel Apple i England och sedan vidarebefordra dem hem till kunder runt om i världen.

Kort sagt funkar Borderlinx som så att du får en adress till deras anläggning som du anger som leveransadress i Apple Store.

Så här gör du för att beställa en Apple Watch redan nu:

Steg 1: Registrera ett konto hos Borderlinx. Det går snabbt och tar endast ett par minuter.
BL-homepage BL-regformNär du är klar klickar du på Register now. Då skickar Borderlinx iväg ett email till dig som du ska öppna. I mejlet finns det en länk. Den behöver du klicka på för att slutföra din registrering hos Borderlinx.

Steg 2. Logga in på Borderlinx och skriv ner din adress. Detta är viktigt då det är den adress vi ska ange senare när vi ska genomföra köpet av Apple Watch hos Apple.Skärmavbild 2015-06-07 kl. 18.07.47

Här är det bra att behålla fönstret med adressen uppe samtidigt som man lägger sin beställning. På så sätt så missar man ingen detalj.

Steg 3. Nu är det dags att gå till Apple Online Store och välja vilken klocka du vill ha.

När du gjort dina val och klickat dig fram till betalningsfönstret hos Apple ska du göra såhär:

Skärmavbild-2015-06-07-kl.-19.07.43

Som synes ovan har postnumret fyllts i automagiskt av Apple. Detta är helt i sin ordning. Det enda som du ska göra är att se till att kryssrutan vid ”This is a business address” är ikryssad. Klicka sedan på View delivery options och klicka sedan på Save.

Nu är vi nästan klara med ordern och nu återstår bara att fylla i adressen till Borderlinx (se bild nedan) och att fylla i sitt kreditkortsnummer. Vänligen tänk på att Apple kan behöva dra en liten summa från kortet för att se att det är aktivt och fungerar, detta är helt normalt.

När ordern är lagd och godkänd kommer du få ett e-postmeddelande från Apple med beräknad leveranstid. Det kan dock hända att den kommer tidigare än beräknat. När din order kommer fram till Borderlinx får du ett nytt mail från Borderlinx. Följ sedan de instruktioner som de ger dig för att få klockan hemskickad till dig.

Som en service erbjuder Apple en videosession (ungefär som ett FaceTime-samtal) där en Apple-specialist hjälper dig att komma igång med din nya Apple Watch. Du kommer få ett epostmeddelande från Apple i samband med leveransen av klockan till Borderlinx, viktigt är då att spara det meddelandet då du kan boka in en session när du har klockan i din hand.

Notera: Apple har i vissa fall avbokat ordrar med Borderlinx. Våran beställning via Borderlinx har ännu inte avbokats.

Rickard Wahlander

Rickard Wahlander

Skribent

Dela:
 • Anders E

  Tack för guiden. Vad kostar Borderlinx vidarebefordring av paketet från Apple och hur betalar jag den avgiften?

 • Dan Brav

  En snabb estimering på en Watch för 599 pund kosta ungefär 500kr för frakten och allt till Sverige .. rimlig kostnad känner jag. Istället för alla som säljer till överpriser på Blocket.

 • jberglinds

  Bra guide!
  Lyckas dock inte hitta dimensionerna på lådan som klockan kommer i, nån som har koll?
  Men har verkligen hört om många avbrutna ordrar från Apple då man beställer till såna sidor, hur länge har eran varit på väg?

  • Enligt senaste budet från min kvinnliga kontakt på Apples kontaktcenter ska klockan skickas någon gång runt den 19 juni. Klockan i sig är redan redo för skeppning, men jag har beställt ett milanesarmband i silver som tog längre tid.

  • Gällande dimensionerna är det svårt för mig att estimera då det kan bli olika, men enligt Borderlinx själva skulle det gå på mellan 500 och 600, för just min order.

  • Zand

   15x15x15

 • Martin Laesker

  Men om en order blir avbruten med Borderlinx så kommer pengarna till baka till kontot eller?

  • Eftersom det inte hänt för oss än, så kan vi inte säga vad som kommer hända.

  • Johan lindström

   Pengarna dras först när klockan skickar, så ingen fara att Apple tar dina pengar och inte skickar varan.

   • Martin Laesker

    Tack :D

 • Om man vill kam man använda Skype för att på så sätt komma i kontakt med Apple Store UK (+4408000480408) och lägga beställningen via telefon.

  (Kan inte garantera att det funkar från vanlig telefon, därav tipset om Skype)

 • f1valk

  Kan dessvärre meddela att detta inte funkar längre.
  Lade tidigare idag en beställning mha borderlinx och fick några timmar senare ett mail från Apple att de inte godkänner ordern med formuleringen:
  ”because Apple does not ship to freight forwarder addresses.”

  • Martin Laesker

   Testa använd något annat företag än just Borderlinx? eller testa få en ny adress igen av Borderlinx och se om det går?
   eller så håller du på hela tiden att göra en beställning till Apple tröttnar på dig och skickar iväg din vara ändå?

  • Johan lindström

   Min första order gen BX blev också makulerad av samma anledning. Men någon vecka senare ringde Apple upp mig och återinsatt ordern igen. Så inom Apple verkar det vara lite osäkert hur regelverket fungerade. Jag beställde ett armand genom BX förra veckan och det kom fram i tisdags utan problem.

  • Jag lät den engelska avdelningen som hanterar kunder göra beställningen åt mig. Om inget går fel har jag klockan hos mig inom en eller två veckor. Jag anser att om man tar kontakt med Apples speciella avdelning som hanterar Apple Watch och ber dem att testa att göra en beställning (vilket de gjorde i mitt fall) och se om den går igenom. Man kan ha lite extra tur om det är en Apple-representant som gör beställningen åt en.

 • Eric Thorén

  Jag åkte till London i veckan och köpte en steel 42 mm! :-)

  • f1valk

   Men finns de att köpa över disk?

   • Inte vad vi vet.

   • Eric Thorén

    Hej,

    Det finns en butik på Dover Street (Dover Street Market) som säljer. Har man tur så lyckas man – jag hade det. Men jag var egentligen ute efter sportvarianten, men den fanns inte så jag åkte på att köpa steelvarianten

    Började först på Selfridges, men de hade inga 42 mm alls (bara några få 38 mm) men de tipsade om Dover Street Market och där gick det bättre!