i-morgon-slapps-nasta-generations-ios

iOS 6 släppt – uppdatera din iPhone, iPad och iPod touch nu

Apple har precis släppt nya generationens iOS för iPhone, iPad och iPod Touch och finns nu redo för att laddas ned. Uppdateringen innehåller över 200 nya funktioner och några av de större nyheterna kan du läsa om nedan. Längre ned i inlägget hittar du även hur man uppdaterat till iOS 6.

Delad bildström med kommentarer och ”likes”

I iOS 6 kan du dela med dig av dina bilder till andra, skapa ett album i bildströmmen och välj vilka personer som du vill ska följa dig. Bilderna skickas direkt till din ”följare” som har senaste iOS eller OS X, men det går också att se bilderna i en webbläsare. Bilderna kan man sen kommentera och gilla.

Facetime över 3G

När Facetime introducerades i iOS blev det mycket diskussioner om att Apple begränsade tjänsten till Wi-Fi. I iOS 6 har de dock lättat på låset och det är nu möjligt att använda Facetime över 3G, så att du kan ringa och ta emot FaceTime-samtal var du än råkar vara. Du kan även ringa och ta emot FaceTime-samtal på din iPad med ditt telefonnummer.

Facebook-integrering

Facebook är nu integrerat i iOS 6 och du kan enklare dela med dig av bilder och statusar. Kontakter och kalendern synkroniseras även med Facebook, du får tillgång till födelsedagar, evenemang och kontaktinformation.

”Stör ej”

Med ”Stör ej” aktiverat slipper du bli störd av i inkommande samtal, meddelanden, notiser och mejl. Aktivera det manuellt eller schemalägg en återkommande tid. Om du tycker inkommande samtal är viktigt kan du tillåta samtal från dina favoritkontakter, dina kontaktlista eller alla inkommande samtal.

Smartare telefon

I iOS 6 kan du inte bara avbryta inkommande samtal, du kan även välja att svara den som ringer med ett förinstallerade meddelanden eller bli påmind att ringa upp senare.

Safari mer komplett

I iOS 6 är Safari mer komplett med iCloud-tabbar som gör att du kan öppna flikar du har öppnade på en annan enhet, fullskärmsläge och offlineläge för Läslista som gör att du kan spara och läsa sidor när du inte har tillgång till Internet.

Fotografera panorama

När iPhone 5 presenterades avslöjade Apple även en helt ny funktion – Panorama. Med panoramafunktionen kan du enkelt och smidigt ta panoramabilder med din iPhone. Funktionen stödjer dock endast iPhone 4S, iPhone 5 and iPod touch (5e generationen).

Youtube borttaget från iOS

I iOS 6 finns inte längre den inbyggda Youtube-appen, istället har Google släppt en egen Youtube på App Store som finns att ladda ned gratis. Den nya appen är bättre tycker jag, men det negativa är att appen endast är anpassad för iPhone än så länge, tills vidare från iPad-användare besöka Youtube i Safari.

Nya Kartor

Även Kartor fått sig sig ett lyft. Nya Kartor har fått en ny design, nya kartor som jag tyvärr inte riktigt håller måttet. Kartor har också  utrustats med ”Turn-by-turn”-navigering, men som endast fungerar på iPhone 4S eller senare.

Det är några av nyheterna i iOS 6, det finns som sagt över 200 nya funktioner så om du vill veta mer om nyheterna har Apple en egen sida för iOS 6 på Apple.se.

Jailbreaka iOS 6

För er som vill jailbreaka eller behålla ert jailbreak rekommenderar vi att hålla er undan från iOS 6 tillsvidare eftersom det endast finns ”tethered jailbreak” till iOS 6 i dagsläget. Tethered jailbreak kräver att du har en dator med Redsn0w installerat för att kunna starta din iPryl korrekt, , och i vissa fall inte alls.

Så uppdaterar du till iOS 6

Att uppdatera till nyare iOS är väldigt enkelt, se Apples egna guide på länken nedan. Se dock först till att din iPhone, iPad eller iPod touch stödjer iOS 6. Följande enheter stödjer iOS 6: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch (4e och 5e generationens), iPad 2 och The new iPad (3e generationen).

Guider

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:
 • Gizzo

  Kan inte hämta den av någon anledning :O

  • Gizzo

   Nvm ^^

  • Andreas

   På min står det att iPhonen måste ha minst 2,1 Gb ledigt minne för att kunna uppdatera. Kolla upp det :)

   • Joachim

    Alltså, det är ganska högt tryck på Apples servers när en hel värld laddar hem precis vid 19. Kan ju bero på det :)

 • Andreas

  Hej. Jag har nu en jailbreakad iphone 3gs med iOS version 5.1.1. Går det att nedgradera till 5.1.1 sen igen efter man uppdaterat till iOS 6 om man istället vill ha 5.1.1 jailbreakad än en icke jailbreakad ios 6 ? :)

  • iPhoneFAQ.SE

   Det fungerar sålänge Apple/iTunes signerar iOS 5.1.1. Alt. att du har sparat din SHSH-fil för iOS 5.1.1 – med nedgradering.

 • iPhone97

  Även OS X Mountain Lion 10.8.2 är släppt nu. Innehåller en del nyheter samt. buggfixar.

 • Casper Markström

  I love ios 6 =)

 • Jimmy

  Om man har haft beta innan, kan man inte uppdatera då

  • Gizzo

   Kanske fungerar med en återställning? Maybe

  • Fillippoo

   Du måste nedgradera till iOS 5.1.1 och sedan kan du uppdatera till iOS 6

  • Har du haft en beta måste du antagligen uppdatera via iTunes

 • Josefine

  Hur gör jag när min iphone inte kan ansluta till wifi? Eftersom ios6 endast hämtas med wifi.
  Hur gör jag??

  • Har du ej tillgång till WiFi, så får du koppla telefonen till datorn och starta iTunes och uppgradera på det viset.

   • Amanda D

    Men hur fixar man Wifi:et då ??

 • Thomas

  Ljudlös symbolen i telefonen finns INTE i iOS6..
  Lite lätt små buggig i vissa lägen..
  Ex. Skicka ett mail kolla på safari och dra ett sms samtidigt så börjar det bugga lite med flimmer och seghet..
  Övergripande så är detg grymt :)

 • Bazookaskoga

  Vilken besvikelse…

 • Alex

  Hade mest sett fram emot ”stör ej” funktionen men när man aktiverar den å sedan ringer till telefonen så tutar det upptaget, borde ju vara så att signaler går fram i det tysta alt att mobil svaret går på. Nu faller ju hela grejen om det tutar upptaget då kommer ju folk att prova igen inom kort och då släpps samtalet igenom.

  • Alex

   Hittade lösningen, var bara att vidarekoppla till mobilsvar vid upptaget så funkar det kanon.

   • Ulf Lindberg

    Äntligen kommer denna funktion i Iphone. Har saknat den sedan min gamla Ericsson P1. Det är inte alltid apple är först med saker :-)

 • mikael

  någon som vet om man kan lägga till eget sms meddelande när man väljer att skicka ett när man är upptagen i telefon finns ju 3 st klara

  • Bazookaskoga

   Intställningar>Telefon>Svara med meddelande
   Mvh Skoga

 • FlashM

  Fungerade bra att uppdatera min iPad 2 och 3 samt 4 st iPhone 4 men blev mycket, mycket besviken att de flesta bra funktioner verkar fungera på bara 4s och högre……..vadå 4s och högre……iPhone 4 är fortfarande högt aktuell hos många användare så jag fattar inte varför funktionerna inte fungerar.

  Besviken var ordet….

 • Martin Baum

  Jag har redan ett problem! WIFI har slutat att fungera i mitt hemnätverk. Jag har laddat hem uppdateringen via mitt trådlösa nätverk men nu så fungerar det alltså inte längre. Har ALLTID fungerat alldeles utmärkt men slutade direkt efter uppdaten! Har googlat som fan men inget har hjälpt… Har återställt nätverksinställningar, startat om routern… ALLT… Men inget hjälper… sååå… snälla… HJÄLP MIG!

  • Det är flera som har fått problem med WIFI vid uppdateringen av IOS6. Det är samma sak för mig. Det finns en tråd på MacRumors forum om just det här. Verkar inte som att det finns någon lösning på detta för tillfället.

  • När jag försöker ansluta till ett WIFI-nätverk så dyker det upp ett ”Logga in” fönster upp med adressen http://www.apple.com. Där står det ”Hmm, the page you’re looking for can’t be found.”

  • Nu löste det sig för mig. Det jag gjorde var att slå på och sedan slå av flygplansläge. Och jag gick även in på ”Operatör” och slog av ”auto”.

  • Remon Khalaf

   Jag fick samma problem med min iPad 3. Jag ringde Apples support då sa de att det är problem med iOS 6. Vi får vänta med ytterligare uppdatering. Om ni märker att det har blivit lite segt att att surfa.

  • Sören

   Att återställa nätverksinställningarna hjälpte åtminstone på min iPad.
   Har läst från flera håll att vissa fått lov att återställa dessa ett par gånger innan det gick igång. Tar ju lite tid, förståss.

 • Marcus

  Har en 3gs jailbreakad 4.3.3,kan man uppdatera direkt till ios 6 ?

  • Ja det kan du via iTunes. Men tänk på att ditt jailbreak försvinner vid en uppdatering.

 • Remon Khalaf

  Ang FaceTime samtal! Kommer det att kosta om man använder FaceTime genom 3G nät?

 • cortesdude

  Vill jailbreak med iOS 6 vilken jailbreak program ska jag använda?

 • Remon Khalaf

  Youtube ät borttagen i IOS6. Och webbsidan på youtube.com kräver flash player. Vad kan man göra åt problemet? Vad har Apple tänkt Sig

  • Daniel

   Prova att läsa i inlägget. Där står det om youtube.
   För att svara på frågan mer korrekt så har youtube släppt en app som du kan ladda ner.

  • Peter

   Går du in på http://www.youtube.com så funkar det från iPhone/iPad!
   Men enklast med en Iphone är att ladda ner den nya youtube appen som finns i AppStore. Kör du med en iPad så finns ingen App för tillfället så då får du körax igenom safari!

 • Adam Nordin

  När jag försöker uppdatera direkt i min iPhone 4 så blir uppdateringen nästan klar men det står ett fel inträffade vid hämtning av iOS6. Jag har iOS 5.0.1

 • Monika

  Sedan uppdateringen kommer jag inte in på fb. Startat om telefonen, truck av och på på wifi, anslutning men det fungerar inte står bara att jag inte har någon internetanslutning.

 • salle

  Tja! Det är så att jag äger en iPhone med iOS 5 och jailbreak på och jag tänkte uppdatera till iOS 6. Men min fråga är nu, måste jag återställa iphonen sen uppdatera till iOS 6 eller går det bra att bara uppdatera till iOS 6 och jailbreaken försvinner? tack på förhand!

 • Jonna

  Suck, jag uppdaterade min 4S på förmiddagen. När jag ska ringa så har alla kontakter byt namn och dom flesta försvunnit….
  Dottern ringer och frågar varför hon fått massa konstiga nr på sin telefon…
  Alltså hon har min förra iphone en 4:a och jag köpte mig en 4S.
  Och som sagt när jag uppdaterade så försvann alla kontakter utom dom jag lagt in nyligen. När jag försöker hämta sim-kontakter så går det ej…. finns bara massa mailkontakter till folk från mina mailkonton.

  Hur får jag tillbaka min telefonbok????????

  • Leffe74

   Precis samma sak hände mig, bara nån enstaka kontakt blev kvar, resten kom från sonens lur som han fått av mig, kan inte förstå hur d har gått till!!! Mycket irriterande…

 • McMurren

  Jag älskar funktionen ”Stör ej”, fantastisk ju. Framförallt när man studerar, äter middag med vänner/familj, ser på film, etc. MEN, den borde ligga mer lättillgängligt än under Inställningar. Vore perfekt om den låg bredvid ”Stående riktning: Låst/Olåst”-snabbknappen om man dubbelklickar på hemknappen och drar till vänster.. (minns inte vad den menyn heter..) menmen, den kanske hoppar dit en vacker dag.

  Angående inkommande samtal när man aktiverat ”Stör ej” så är det grymt att man kan välja att man har möjlighet att välja att bara de man har som ”Favoriter” i telefonboken ska kunna ringa en med!

  • Tiving

   Den är kanon bra MEN jag skulle vilja ha ett schema liknande väckarklokan så man kan välja när i veckan det ska gälla.
   Som det är nu är det en engång grej

 • Tommy

  Ångrar att jag uppgraderade till ios 6, vill nedgradera till ios 5.1.1 igen. Har en iphone 4s. Går det, försökte återställa/fabriksåterställa i itunes men när jag gjorde det så försvann allt men ios 6 var kvar. Har kollat lite på youtube enligt alla videos man ser går det men det är ju massa olika sätt o sen är det lite gammal info. Tacksam för svar Mvh Tommy

 • Tim

  Har en jailbreakad iphone 4, men går inte att uppdatera till ios6, är detta pga jailbreaken eller har de med något annat att göra? går att starata ipp uppdateringen men i slutet kommer det fram att uppdateringen avbröts. tacksam för hjälp och svar Mvh Tim

 • Annika Månsson

  Undrar hur passbook fungerar? Att komma in på app store ter sig omöjligt.
  Kan man se facebook när man sveper nedåt på telefon? Det kan inte jag se iallafall. Kul med nya funktioner och massor att lära sig! Även farmor kan:)

 • Ios 6

  Tappar wifi ofta, massor appar som inte funkar längre. Kan inte ansluta till app store och massa mer kul saker som inte funkar. Bästa uppdateringen på länge :D

 • Patrik

  Hej,
  jag ville precis uppgradera min iphone 4s till iOS6 via min dator då det inte var möjligt för mig att göra det från luren för det krävdes att man hade 2gb ledigt minne. när jag kopplade luren upptäckte itunes att det fanns en ny version avprogramvaran (ios6) och att jag kunde uppgradera den. Jag tyckte då på ”hämta och uppdatera” och lämnade datorn. när jag kom tillbaka efter ett tag såg jag att det visades itunes logga och usb kablen på skärmen i iTunes stod det att jag skulle återställa den om för att kunna använda luern i itunes men jag vill ju absolut inte att återställa den då jag kommer förlora all min media och så. Jag undrar om det går att på igång luren på nåt annat än och samtidigt behålla allting? Jävla ios6 :/

  tacksam för svar

 • Emma

  Jag irriterar mig något väldigt på att om man låter facebook ha kontakt till kontakter så får man med allas fdelsedagar i kalendern (något jag vill ha) MEN man får hela Kontakter full med dubbletter och mailadresser från facebook. Extremt störigt. jag vill inte ha mina 300 facebookvänner i min telefon. Någon som lyckas lösa detta så man får facebook-födelsedagarna i telefonen men slipper alla nya och dubbla kontakter?

  • Emma

   Ja, men det var ju inte så svårt att lösa… man klickar på grupper och Visa iCloud (eller min iPhone) och klickar bort Visa facebook. Strålande! Nu är jag nöjd!

   • Lina

    Jag som alla andra uppdaterade telefonen till nya ios 6.
    Största misstaget eller?
    Som du skev synkades alla kontakter med Facebook och jag förstod inte riktigt hur du tog bort dessa.?
    För det går inte att radera manuellt heller…

    Pls help…

 • Sara

  Hej!

  När jag gjorde uppdateringen så försvann mitt sms från posten, det är helt tomt nu, är det nån som vet hur jag kan få fram det?

 • Ammi

  Jag uppdaterade min lur igår.. Allt gick jättebra tills en timma.. Skulle öppna ett sms jag fått och den funktionen hängde sig. Försökte få det att funka men efter ett tag startade jag om mobilen. När den kom igång efter det så var alla sms borta.. Någon som upplevt liknande?

  Jag uppdaterade via datorn och gjorde en säkerhetskopia. När jag ska återställa så säger itunes att jag har för lite minne? Har över 5gb ledigt.. Vet att det ”bara” är sms, men surt som fan. Går det att få tillbaka på nåt sätt?

 • Rasmus

  Hej jag gjorde uppdateringen igårkväll. Men alt ljud på telefonen slutade fungera. Har en 4s. Kopplar jag in hörlurar fungerar ljudet men. Annars är de sten dött?!?!? Hur fan får jag igång de igen?

  • Crippa

   Stänga av alla program på telefonen och docka den till något.
   Jag dockade till datorn. Första gången fungerade det inte. Stängde av alla program och testade docka igen. Då kom ljudet tillbaka och volymkontrollen fungerar igen.

 • Matber

  Jag har en iPhone 4a. När jag körde in iOS 6 så försvann alla mina sms/mms, alltså Llt i iMessage. Någon som vet hur man får tillbaka alla meddelanden?

  • victoria

   DETT UNDRAR JAG OCKSÅ fattar ingenting, känns jätttesogligt att allt fursvunnit, ingen som kan hjäpa?????? (säkerhetskopierade på iTunes innan uppgraderingen)

 • iMorph3us

  Jag har också problem med AppStore, mycket segt och funkar inte alls bra i iOS6.

  Patrik jag vet inte om du har fixat problemet, men har du testat hard reset? Hål Home knappen och On/Off knappen samtidigt, när apple logo visa sig kan du släpa av knappar.

  Förhoppningsvis kommer den ut från DFU mod som är för fabrik återställning.

 • Alona

  Hej, min App Store övergick till den gamla utseende, har startat om både mobilen och Appen, inget händer. Nån som vet vad det kan vara?

 • andree

  Asso det funkar inte för mig att ladda ner iOS 6, det står ”ett fel uppstod. okänt fel ” snälla hjälp mig! MVH

 • Emma

  Kan inte ansluta till AppStore efter uppdateringen!
  Har naturligtvis loggat in med appel id.
  Någon med samma problem som hittat en lösning?

 • Thess

  Mitt ljud är borta !!!!!
  Har en 4S och allt har funkat med uppdateringen men nu idag så funkar inget ljudet … Och ikonen som dyker upp vid ändring av volym visar inte nivån utan bara höglarsymbolen..

 • Selma

  Det såhär : Uppdateringen kräver minst 2,5 GB tillgängligt utrymme. Vad ska jag göra?????? :(

  • Olle Eriksson

   Antingen måste du radera appar, bilder, filmer och musik så att du har minst 2,5 GB tillgängligt utrymme på din iPryl eller så uppdaterar du enheten via iTunes.

 • Jimmie

  Uppdaterade min Iphone 4 igår och nu funkar inte touchen längre. Gjorde en ny uppdatering idag, touchen fungerade därefter ett tag tills jag svarade i telefonen. Nu är touchen stendöd igen, någon som haft samma problem?

 • Calle

  Hej
  Snälla säg att det går att ta tillbaka youtube appen som var i ios5?????
  Går det att få tillbaka ios5 och få youtube appen tillbaka?… Min dotter saknar den gamla youtube appen.
  Är tacksam om jag får svar på min fråga…

  • Simon Wallström

   Hejsan! youtube har släppt en egen app till iOS. Den finns redan nu till iphone och inom kort till ipad! det går även att spelaupp youtubeklipp från youtube.com vi din iOS-enhet.
   Du kan. eventuellt, få tillbaks ios5 men inte helt smärtfritt. Om du ändå skulle vilja, skriv i forumet så hjälper vi dig!

   • Calle

    Går det att få tillbaka youtube iOS 5
    Vill ha tillbaka den gamla youtube

  • Calle

   ???

 • Elin

  Hej kan man ta bort iOS 6.0 ur telefonen och få tillbaka det gamla?

 • Elin

  Hej an man ta bort det sen om man vill?

 • Jussi

  Värdelöst!
  Har en 4s och körde uppdatering 6 sen började problemen….
  Blocket visar inte bilder, telefonen fungerar inte på 3G, tappade mottagningen i samtalet sen står det bara ingen service, enda som fungerar är wifi, har talat med tele2 men de skyller på iOS 6 och hänvisar till total återställning, men då försvinner alla i telebok mm…
  Vill ha tillbaka den tidigare iOS som fungerade men hur gör jag det?? Hjälp innan jag kastar telefonen!

 • Lisa

  Har uppdaterat min iPhone 4S precis. Skall facetime vara en app på mob?

  • Mousco de carmelone

   Facetime ska bara finnas i mobilnen. gå in på inställningar så hittar du facetime där

  • Mousco de carmelone

   Facetime ska bara finnas i mobilen. gå in på inställningar så hittar du facetime där

 • Mousco de carmelone

  hallå!! gjorde ios 6 uppdatering på min iphone 4, men nu upplever jag att internet är sag trorts att jag är wifi uppkopplad. hjälp någon!!!!! tack

 • melanie

  Jag ska uppdatera via datorn för jag har inte tillräckligt mycket minne på mobilen. Men jag har en macdator och när jag trycker på uppdatera så kommer det fram att jag ska uppdatera och starta om själva datorn. Jag gjorde det och sedan tryckte på uppdatera igen, men det blev exakt samma sak. vad ska jag göra?

 • Simon

  Jag har uppdaterat till iOS6 och nu så behöver jag ett lösenord för komma in till mitt nätverk???? (dlink) hur ska jag göra????

 • Anna

  Har en 4:a och efter uppdateringen har ljudet försvunnit, dvs. min samtalspartner hör mig men jag hör inte denne. Måste ha telefonen på högtalare eller använda headset. Någon som stött på liknande problem?

 • Thess

  Hittar ingen info what so ever på att Apple är medvetna om ljudbuggarna?! Mycket om kartor, uppkoppling och iMessage men inget om att systemljud, ljud från appar etc inte funkar..
  Någon som haft mer lycka utfrågande och hört, läst eller vet mer????

  • Erik

   Har du fått någon hjälp med eller löst problemet? Jag har också ljudproblem. Får inget ljud när jag kollar på film genom Goodplayer eller Azul. Om du har löst ditt problem kan du kanske hjälpa mig?

 • Calle

  Vad är det för mening att skriva på den här sidan om ingen kan svara på min fråga?????????

  • Simon Wallström

   Så, svarat. Du kan tänka på att frågor som inte direkt är diskussioner om artikeln eller frågor om hjälp brukar oftast gå fortare att få svar på i forumet.

 • Helene

  Hej! Uppdaterade min iPhone 4s och efter det har alla mina samtalslistor försvunnit. Jag kan alltså inte se missade samtal, ringda eller mottagna samtal. Vad gör jag åt detta? Mvh Helene

 • Lill-p

  Hej!

  Efter att jag uppdaterade till Ios 6 så fungerar bara facetime på hemmanätverket, vilket är helt onödigt, för då kan ju träffa frugan öga mot öga. Testade nyss, och det funkar inte på 3G och det funkar inte om hon är hemma och jag är på någon annans nätverk. Skulle bli tacksam för svar på hur vi kan lösa det.
  MVH

  en som vill kunna se fru och barn på jobbet

 • Anders

  Uppdaterade min ipone för en 3 dagar sedan, idag försvann mina samtalslistor, uppringda, mottagna och missade samtal.
  Någon som haft något liknande problem.

 • Frida

  Sen jag uppdaterade telefonen till ios 6.0 så har jag inget internet, 3G funkar inte, det enda som funkar är wifi. vad gör man åt saken?

 • Paula

  Hejsan. Jag har en iPhone 4 som jag vill uppdatera. Men, problemet är bara att min låsknapp ej fungerar överhuvudtaget, och jag vet inte om uppdateringen kräver att man stänger av mobilen och sätter igång den igen manuellt, eller om det sker av sig själv när uppdateringen är klar? Vågar inte ens försöka då jag inte kan få igång mobilen alls om den stängs av på något vis. Väldigt, väldigt tacksam för svar.

  • Simon Wallström

   hejsan! Du vågar absolut uppdatera, den startar om sig helt själv. Om den skulle vara avstängd så är det bara att sätta i laddaren så startar den. :)

   • Paula

    Åh, vad skönt, då ska jag göra det direkt. Tack så mycket för svaret :)!

 • Andreas

  Hoppas de finns folk som änu inte uppdaterat…
  Gör absolut inte uppdateringen nu !
  Som till en följd av att Appel ville få ut nya iso 6 så var den
  inte fult testad och innehåller flera buggar, men lugn i stormen !
  dom kommer lösas med tiden för er som redan gjort uppdateringen.
  för alla andra ha ett öga i tidningar å nätet då de kommer skrivas
  en hel del när den fungerar korekt..

  (de kom ut varningar om buggar från folk redan dagen de första uppdaterade men Media var inte lika snabb å kasta de i ansiktet på folk utan man fick helt enkelt söka om uppdateringen för att få informationen. 23 sep släpte Expressen sin varning)

 • Jenny

  Hej!

  Kan någon hjälpa mig???
  Efter nya uppdateringen iOS 6, så funkar wifi knappt alls, får stänga av och använda 3G nätet istället. Men det går jävligt segt, det som möjligtvis är positivt med iOS 6 överväger inte.
  Så nu till frågan, kan man ställa ta bort iOS 6 och få tillbaka 5, och hur gör man isånafall?

  Tacksam för svar.
  Jenny

 • Emma

  Hej!! har uppdaterat min 4s till ios 6 hade ios5 tidigare men nu funkar inte den som den ska sätter jag in min simkort så står det ”ingem service” fattar inte vad som hände kan jag nedgradera det till ios 5 igen och hur kan jag göra det?? tacksam för hjälp!!

 • Esther

  Hej jag har en iPhone 3GS men när jag ska ladda ner iOS 6 så står det kräver minst 2,1 GB hur ska jag göra ?

 • Josefine

  Uppdaterade min Iphone 4 för en månad sen ungefär till ios6 men igår kväll såg jag att alla hemsidor på min läslista är borta ( fungerade tidigare under dagen) och det går inte lägga till nytt. Det händer liksom ingenting. Det går att trycka lägg till i läslista (men den är fortfarande tom) och det går att trycka ”ny mapp” men det kommer ingen ny mapp. Går inte hitta svar på internet om det heller. Blir galen! Snälla hjälp mig! Ska man behöva återställa telefonen?

 • emilie

  Itunes Store funkar inte ju efter man har uppdaterat+……… Hur kan vi lösa detta då, vill fan inte ha det där passbook saken…

 • Mona

  Hej! Jag återställde precis min Iphone 4 för att försöka radera det nya iOS 6 eftersom telefonen blivit så seg efter uppdateringen! Till min besvikelse så fanns detta operativsystem ändå kvar:( hur blir jag av med skiten?? Vill ha tillbaka originalet som medföljde telefonen!

 • iDevil

  Mona eftersom iOS 6 är den senaste officiella mjukvaran från Apple går det inte på normal väg att återställa till en lägre iOS-version tyvärr. Enda chansen du har är att kolla vilka SHSH-filer du har sparade. Detta gör du med hjälp av programmet ”Tiny Umbrella” som finns att hämta på nätet. Googla på tiny umbrella så kommer du hitta det.

 • berra

  Tänker ladda ner nya iOS 6, undrar vad som händer med alla appar man har installerade? förvinner dom eller vissa som när man installerade iOS 5..

  • iDevil

   Nej du förlorar inga appar när du uppdaterar din mjukvara. Ha för vana att säkerhetskopiera din i-enhet innan du uppdaterar ifall nåt går galet. Ett vänligt tips.=)

 • JOJO

  Går det att få tillbaka ios5 ?

  • iDevil

   Om du har sparat SHSH-filen för respektive iOS5-version kan du nedgradera. Har du inte det så kommer du inte kunna nedgradera tyvärr.

 • ida

  Hur gör man för att kunna byta signal på iphone? de blir en annan signal fast jag ställt in en annan och går jag in på ljud och signalerna så står det förval på en signal och de är den som hörs så hur gör jag???? Snäll hjälp nån

  • iDevil

   Inställningar->ljud->ringsignal. Sen markerar du bara vilken signal du vill ha och backar ur med homeknappen. Det ska räcka.=)

 • Frida

  Jag har en IPhone 4s och jag har alltid uppdaterat dom iOS som telefonen har rekommenderat och när jag skulle ta hem iOS6 så börjar telefonen ladda upp och sen visar den att jag ska koppla in den i iTunes men det enda iTunes säger att det inte går och rekommenderar att jag återställer min IPhone till farbriksåterställning. Jag kan inte trycka eller göra något med min iPhone, kan nån hjälpa mig??

  • iDevil

   Fick du upp någon felkod? Error och sen några siffror? Det verkar vara många som haft svårt att uppdatera sina iEnheter. Hann din telefon påbörja uppdateringen?

 • Martin

  När jag för några vecka sedan uppdaterade till ios6 så hittar den inget wifi längre, när jag provar totalåterställning (som jag har gjort tre ggr nu) så får jag tillbaka wifi i några timmar på sin höjd sen försvinner det igen och kommer inte tillbaka! WTF????????? Vad ska man göra?? Snart säger jag adjö till apple och allt vad det heter för har man handlat en produkt för tusenlappar så ska skiten fungera! :@

  • iDevil

   Martin du är inte ensam om detta problem. Tydligen är detta en bugg som kommer försvinna vid nästa uppdatering. Du kan läsa kort om den här: http://venturebeat.com/2012/09/19/ios-wifi-bug/

   Det finns olika trix för att få igång det igen, men det går inte att garantera att det funkar. Här har du några metoder att testa:

   1. Total återställning (vilket du redan gjort att döma av din text)

   2. Hard reset. Håll in power + homeknappen i c:a 10 sekunder eller tills du ser Appleloggan på skärmen.

   3. Stäng av och sätt på WiFi.

   4. Sätt din iPhone i Airplane mode en stund och avaktivera det sedan.

   Hoppas något av detta hjälper.

 • Elin

  Uppdaterade min Iphone 4S igår och sen dess krånglar min Iphonekalender på ett konstigt sätt.
  På min födelsedag så har det lagts in flera dubbletter av en händelse. Händelsen är min födelsedag, som har dubblerats många gånger om. Varför??

  Jag trodde att det var någonting med facebook först eftersom jag har hört att iphonen ibland synkar med facebook efter uppdateringen och lägger in vänners födelsedagar. Men jag tror inte att det är det som är problemet, eftersom det liksom bara är min födelsedag som har mångdubblats. Jag kan inte ens ta bort dessa händelser för då kommer dom bara tillbaka igen. När jag klickar bort den kalendern som det står att händelsen ska ligga i, så försvinner de ändå inte.

  Har googlat överallt efter mitt problem men hittar ingenting. Är det någon som vet något? Och om ingen vet, vart ska jag vända mig då?

  Tacksam för svar!
  /Elin

 • Martin Baum

  Uppdaterade precis till 6.0.1 och gissa… Fortfarande SAMMA PROBLEM! Gå å häng dig Apple… DÖÖÖÖÖ!!!!

 • Susann J

  Mitt Wi-Fi är också försvunnet.

  ”Tydligen är detta en bugg som kommer försvinna vid nästa uppdatering”… och när kommer denna uppdatering?

  Jag vill ha tillbaka mitt Wi-Fi NUUUUUU!

  • iDevil

   Nästa uppdatering jag syftade på när inlägget skrevs var iOS 6.0.1 och den släpptes för ett par dagar sedan.

 • Theth

  Hej! Jag kan säga att ja har prövat verkligen allt för att få iMessage att fungera efter iOS 6 uppdateringen. Har återställt nätverket, startat om mobilen med hard reset boot och även återställt mobilen helt från början. Men ja fick det att funka på något konstigt sätt och det sätt funkar för mig.

  Gör såhär: 1. Ha iMessage och wifi PÅ-slagna.
  2. Se till att ni har den starkaste wifi signalen.
  3. Slå av wifi och efter att du har slagit av wifi så går du och stänger av iMessage.
  4. Gå in och slå på wifi igen men vänta minst 10 sekunder efter att du har stängt av iMessage!
  5. Efter att du har slagit på wifi så ska du slå på iMessage men det är inte alltid så att den slås på utan ibland så brukar den stängas av när man väl slår på den så se till så att det står (avvaktar aktivering) och låt mobilen ligga på den starkaste signalen några minuter!

  OBS: tappar du wifi signal nångång så är du tvungen att göra om på detta sätt för att få iMessage att fungera igen..

  Hoppas detta hjälper er gott folk, kram och hälsningar från Göteborg ;-)

 • Håkan

  Har en Iphone 4.
  Efter uppdatering går det inte att ladda upp bilder via Facebook-appen.
  Vad gör jag? Hittar ingen info nånstans.

 • victoria

  Efter att ha uppgraderat min iPhone 4 så FÖRSVANN alla mina gamla sms, kontakter, bilder, appar, JA ALLT. Detta känna jättesorgligt, hur får jag tillbaka allt?? och ja jag säkerhetskopierade innan tror jag,..

 • Björn

  Hej!
  Efter att jag uppdaterad min egna 4s och min Ipad3 var det dags att ta och köra uppdatering på min frus lur.

  Ingen säkerhetskopia i åtanke då det gick smärtfritt för mig.
  Nu är nästan alla kontakter borta (inte alla?) det ligger fortfarande några i gruppen ICloud. Men ALLA på telefonen är borta.

  Vill köra en återställning. Då hittar jag bara EN i ”listan”.
  Jag gör en säkerhetskopia för säkerhetsskull på det som finns kvar.
  Går tillbaka till återställning och då är den första borta och ersatt med min nya. Inte mycket till ”lista” i min mening. någon som vet om jag kan få tillbaka alla kontakter igen?

  Känns slumpartat med alla fel när man läser tidigare inlägg.

  dessutom verkar denna kommertasruta bugga….markören försvinner ibland och går inte att hoppa i texten med pilarna. så många fel och så få svar. *suck*

 • iDevil

  Du är inte ensam om att mista kontakter, sms med mera i samband med att uppdatera till iOS 6. Vad detta beror på vet jag inte, men det troliga är en bugg. Om det sen hör ihop med den bugg som Apple gått ut med själva, men som skulle försvinna i samband med iOS 6.0.1 ska jag låta vara osagt. Det du kan testa är att hämta en säkerhetskopia från tidigare. Kolla i iCloud om du har någon lagrad sen ett par veckor tillbaka. Jag lovar ingen bot på problemet, men förhoppningsvis kan du få tillbaka innehållet…

 • Elias

  Asså detta är ju inte kul.
  Ljud spelas inte upp från spotify appen, eller musik appen eller youtube. Mina högtalare funkar så det är inga problem med det. Och när jag har hörlurar inkopplade så funkar det också. När jag går in på musikappen så har volymen längst nere försvunnit helt. Men det kommer tillbaka när jag har hörlurar inkopplade. Jag har letat efter information överallt. Har ingen jävla aning vad jag ska göra.

 • Olov Sandberg

  Min fru har en 4:a och har problemet att ofta då man ringer till henne så tutar det upptaget fastän hon inte är upptagen. Sedan får hon ett meddelande om missat samtal på skärmen. Detta har börjat för cirka en vecka sedan och då har hon haft 6.0 ett bra tag. Ringer man en till gång tätt efter går samtalet fram. Verkar vara mest då man ringer från det fasta nätet till henne men det är osäkert. Har ringt telia och det är inga störningar i vårt område och det är enligt dem inte abonnemangsrelaterat.

  Jag tänker att nästa steg blir att testa med mitt simkort i och om inte det gör skillnad är det uppnebarligen mjukvarurelaterat. Ej troligt att hårdvaran skulle vara skadad och ge detta problem.

  Isf är det väl en fabriksåterställning, precis som också Telias Ihponesupport sa. Får man tillbaka 5.0 då? Hur gör man detta på bästa sätt?

  Någon som känner igen sig?

  Iphone

 • Olov Sandberg

  Stör ej-fknen på av misstag :) så enkelt var det! inga närstående i Favoriter.

 • ida

  Hej!
  Sen jag uppdaterat min iphone har alla mina 100-tals epostkontakter lagts in i min ring-kontaktlista som nu är ohanterbart stor. Kan jag ta bort detta med nån inställning. Om jag raderar dem är jag rädd att de raderas även på e–posten. Vill gärna ha en ring-kontakt-lista helt separat som vanligt. Inte blanda in e-post…
  Nån som vet nåt?
  /Ida

 • Christian

  Efter uppdateringen så hör de jag ringer till ett faxliknande oljud och de hör inte mig. Jag hör utan problem. När jag sätter på högtalartelefonen så hörs jag?
  Gjorde en systemåterställning på min dator, men problemet kvarstod. Provade återställa på en annan dator och då försvann problemet. När jag synkade på min dator för att återställa appar mm, så var problemet tillbaka igen??? Vad ska jag göra?
  Har ingen lust att ha högtalarn på vid varje samtal.

 • Micke

  Sedan jag tog ned senaste iOS kan jag inte uppdatera appar. Det ser ut som om den ska börja ladda ner men avslutas bara några sekunder senare. Någon som varit med om liknande? Vad gjorde ni för att få det att fungera?

 • Simon Wallström

  För att få snabbare svar, posta era frågor i forumet under respektive i-enhet!

 • Emma

  Det känns som att man kanske ska vänta med att uppdatera till iOS 6 . Låter som att det är mest problem med det.

 • Jenny

  Hej
  Om jag ska uppdatera till io6 måste jag göra en säkerhetskopia eller går det bara att uppdatera? Eller försvinner allt?

 • Erik

  Jag får inget ljud när jag kollar på film genom Goodplayer eller Azul. Annars funkar ljudet som vanligt. Någon som haft samma problem och lyckats lösa det?

 • erik

  Jag har en Iphone 4a IOS 5.0 som är jailbreakad. Jag lyckas inte uppgradera den till IOS 6 vare sig med telefonen själv eller via Itunes. Hur skall jag göra?

 • Emma

  Hej! om man uppdaterar mobilen till den nya iOS 6, försvinner 2,5 gig från mobilen då eller kommer det tillbaka sen? har nämligen en iPhone 4 men bara 8 gig så det kommer ju försvinna massor med minne till ingenting isf?

 • Pingback: De populäraste artiklarna år 2012 | iPhoneGuiden()

 • Rebecka

  på apples guide står det att man ska gå in på allmänt och sedan ”programuppdateringar”, men när jag går in på allmänt finns programuppdateringar inte….

 • Daniella

  Hej! Uppdaterade till ios. 6 igår. Allt funkar som det ska förrutom att på ungefär varannat samtal så hör min samtalspartner mig med jag hör ingenting. Vad gör man åt detta? Främsta anledningen till att man har en telefon är uu att man ska kunna ringa!
  Tacksam för svar!

 • Lena

  Uppdaterade iPhone till iOS6 och alla kontakter försvann och ersattes av Facebookontakter UTAN telefonnummer men med FB e-postadresser och födelsedagar.
  Hur f-n gör man för att få tillbaka sin telefonbok? Har provat att synka i iTunes men den visar ingen info om återställning alls….
  Någon som vet?

 • Sara

  Mitt wifi ansluts inte automatiskt utan jag får skriva in lösenordet hela tiden. Vad kan det vara för fel? Har återställt nätvärksinställningar osv med funkar ändå inte..

 • Jag uppdaterade precis telefonen till 6.1.2 versionen och internet bara slutade att fungera, snälla hjälp mig?! vad ska jag göra?

 • Päron

  Efter uppdateringen slukade frugans 4s batteriet och nu är den stendöd, finns det något hopp eller ska vi använda den som isskrapa?

 • elin

  när jag klickar på ”leta efter uppdatering” säger iTunes att 4.2.1 är den senaste. Vad är felet?

 • Olle Eriksson

  Hej Elin! Har du en iPhone 3G eller andra generationens iPod touch? iOS 4.2.1 är den senaste versionen för dessa två enheter.

 • Ella

  Jag skulle uppdatera min mobil via inställningar, vanligt, men då står det att man måste ha 2.8 GB ledigt utrymme, och jag har typ inget, så då skulle jag väl behöva rensa typ hela telefonen för att kunna göra det…? (Lite ironiskt, men jag har alltid haft rejält knappt med minne, kan t.ex inte ta bilder eller filma och heller inte ladda ner appar.)
  Så då tänkte jag att jag kunde uppdatera via iTunes, och när jag kopplar in telefonen måste man klicka i ”Ställ in som ny iPhone” eller ”Återställ från denna säkerhetskopia: (där kan jag välja på två olika, men har ingen aning om vad jag borde trycka på…
  Skulle jag kunna få lite hjälp? ;)

 • Mette

  Hej! Hur gör man om man har en iPhone 4 och vill uppdatera till iOS 6 men inte får uppdateringen automatiskt?