iOS 6 släppt – uppdatera din iPhone, iPad och iPod touch nu

Apple har precis släppt nya generationens iOS för iPhone, iPad och iPod Touch och finns nu redo för att laddas ned. Uppdateringen innehåller över 200 nya funktioner och några av de större nyheterna kan du läsa om nedan. Längre ned i inlägget hittar du även hur man uppdaterat till iOS 6.

Delad bildström med kommentarer och ”likes”

I iOS 6 kan du dela med dig av dina bilder till andra, skapa ett album i bildströmmen och välj vilka personer som du vill ska följa dig. Bilderna skickas direkt till din ”följare” som har senaste iOS eller OS X, men det går också att se bilderna i en webbläsare. Bilderna kan man sen kommentera och gilla.

Facetime över 3G

När Facetime introducerades i iOS blev det mycket diskussioner om att Apple begränsade tjänsten till Wi-Fi. I iOS 6 har de dock lättat på låset och det är nu möjligt att använda Facetime över 3G, så att du kan ringa och ta emot FaceTime-samtal var du än råkar vara. Du kan även ringa och ta emot FaceTime-samtal på din iPad med ditt telefonnummer.

Facebook-integrering

Facebook är nu integrerat i iOS 6 och du kan enklare dela med dig av bilder och statusar. Kontakter och kalendern synkroniseras även med Facebook, du får tillgång till födelsedagar, evenemang och kontaktinformation.

”Stör ej”

Med ”Stör ej” aktiverat slipper du bli störd av i inkommande samtal, meddelanden, notiser och mejl. Aktivera det manuellt eller schemalägg en återkommande tid. Om du tycker inkommande samtal är viktigt kan du tillåta samtal från dina favoritkontakter, dina kontaktlista eller alla inkommande samtal.

Smartare telefon

I iOS 6 kan du inte bara avbryta inkommande samtal, du kan även välja att svara den som ringer med ett förinstallerade meddelanden eller bli påmind att ringa upp senare.

Safari mer komplett

I iOS 6 är Safari mer komplett med iCloud-tabbar som gör att du kan öppna flikar du har öppnade på en annan enhet, fullskärmsläge och offlineläge för Läslista som gör att du kan spara och läsa sidor när du inte har tillgång till Internet.

Fotografera panorama

När iPhone 5 presenterades avslöjade Apple även en helt ny funktion – Panorama. Med panoramafunktionen kan du enkelt och smidigt ta panoramabilder med din iPhone. Funktionen stödjer dock endast iPhone 4S, iPhone 5 and iPod touch (5e generationen).

Youtube borttaget från iOS

I iOS 6 finns inte längre den inbyggda Youtube-appen, istället har Google släppt en egen Youtube på App Store som finns att ladda ned gratis. Den nya appen är bättre tycker jag, men det negativa är att appen endast är anpassad för iPhone än så länge, tills vidare från iPad-användare besöka Youtube i Safari.

Nya Kartor

Även Kartor fått sig sig ett lyft. Nya Kartor har fått en ny design, nya kartor som jag tyvärr inte riktigt håller måttet. Kartor har också  utrustats med ”Turn-by-turn”-navigering, men som endast fungerar på iPhone 4S eller senare.

Det är några av nyheterna i iOS 6, det finns som sagt över 200 nya funktioner så om du vill veta mer om nyheterna har Apple en egen sida för iOS 6 på Apple.se.

Jailbreaka iOS 6

För er som vill jailbreaka eller behålla ert jailbreak rekommenderar vi att hålla er undan från iOS 6 tillsvidare eftersom det endast finns ”tethered jailbreak” till iOS 6 i dagsläget. Tethered jailbreak kräver att du har en dator med Redsn0w installerat för att kunna starta din iPryl korrekt, , och i vissa fall inte alls.

Så uppdaterar du till iOS 6

Att uppdatera till nyare iOS är väldigt enkelt, se Apples egna guide på länken nedan. Se dock först till att din iPhone, iPad eller iPod touch stödjer iOS 6. Följande enheter stödjer iOS 6: iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch (4e och 5e generationens), iPad 2 och The new iPad (3e generationen).

Guider

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:

Comments are closed.