iOS 5.1 avslöjar spår av både iPhone 5 och två kommande iPad-modeller *Uppdaterad*

Uppdaterad: Efter att ha dubbelkollat siffrorna visar det sig att koden även innehåller fler kommande iPhone-modeller. Då ”iPhone4,1” är iPhone 4S innebär det att både kommande iPhone 5 OCH iPhone 6 eller iPhone 5S beroende vad Apple väljer att kalla enheten eventuellt också finns nämnd i koden.

Vi berättade igår att Apple släppt den första betaversionen av kommande iOS 5.1 som förhoppningsvis kommer råda bot på batteriproblemen en gång för alla. Men Det har också visat sig att koden innehåller spår av iPhone 5 samt två (!) stycken iPad-modeller.

Det är alltså enheterna ”iPhone4,2”, ”iPhone5,1”, ”iPad3,2” och ”iPad3,3” som skiljer sig från tidigare mjukvaror. Tyvärr avslöjar koden inga nya funktioner dessa enheter skulle kunna ha utöver de som redan existerar. Däremot skulle det kunna ses som ett bevis att Apple är i full gång med testningen utav våra kommande Apple-enheter. Hurvida samtliga nämnda modeller kommer att släppas skall dock hållas osagt.

Jag personligen undrar vart ”iPad3,1” tagit vägen, men min chansning är att iPad3,3 antalgigen inte ser dagens ljus förrän om över ett år, som en eventuell iPad 3S-version. Men vad tror ni?

Källa: osxdaily.com

HS

HS

Skribent

Dela:
 • Olof

  Vilken är iPhone 3,3? För det finns väl bara två versioner: 3G och 3GS?

  • supervalpen

   Det finns två 3GS-modeller. Ny och gammal bootrom :)

   • Olof

    Okej, trodde inte det räknades som en egen :P

   • Oskar

    Hej äger en 3gs, hur kan man se om amn har gamla eller nya bootrom?
    Tack i förhand!

  • supervalpen

   Din kommentar fick mig att dubbelkolla lite siffror och har nu uppdaterat inlägget. Jag ber om ursäkt för detta och ska se till att bli bättre på att dubbelkolla källor :S

   • Olof

    Så iPhone 3,3 är iPhone 4? :)
    Fast det är väl inte första gången Apple namnger sina modeller lite konstigt i koden xD

    • supervalpen

     ”iPhone3,3” är iPhone 4 – Verizon, ja :)

 • Johan

  Det skulle ju faktiskt kunna vara så att dom testar olika iPad-prototyper som skiljer sig tillräckligt mycket från varandra för att kunna ses som olika versioner av samma modell.