iMessage drar ner SMS-användandet? Självklart!

Nya artiklar runt om i iPhone-världen sprider sig och rubriceras likt en fråga om iMessage ligger till grund för att SMS-användandet har sjunkit. Det har Neven Mrgan som har slagit huvudet på spiken och kommit fram till detta som nu sprids i stor skala.

Att SMS-användandet har sjunkit i och med iMessage är något som jag personligen anser är en självklarhet. Faktum är att jag ser det som en onödig ådra att äns diskutera utifrån den enkla anledning att alla som tidigare har skickat ett text-meddelande till en iPhone nu gör det via iMessage. Svaret är med andra ord väldigt kort och enkelt.

”Three months into iOS 5, I’m using a trivial quantity of text messages. I currently pay $10/month for up to 1000 messages. Assuming these bill at 20c/message (it varies depending on your plan, I’m told) I could cancel my messaging plan and end up paying less overall, even at that outrageous price. I’ll wait another two months to confirm this massive drop – then it’s time to get all Cancellor Valorum on AT&T’s ass.”

I USA har detta väckt stor uppståndelse då telefonräkningarna har bantats. För oss svenskar är det dock inte lika intressant i och med att vi har hyfsade avtal med operatörerna beträffande SMS. Sett till Mrgan:s snilleblixt har dock en graf framställts som visar att det nu skickas färre vanliga SMS, konstigt..

Källa: Neven Mrgan [Via]

Taggar:
Striem

Striem

Skribent

Dela:
 • Erik

  Fattas väl bara att det kommer iPhone… i appform då, sen behövs ju inte ens operatörerna!?

  • Striem

   Det finns nog en stor sannolikhet om du frågar mig att det kommer. Jag menar, Skype, Viber och andra tjänster finns ju inte utan anledning, de fungerar ruskigt bra. Om man då skulle ha det, i form av iPhone (precis som du sa, i appform) skulle det säkerligen fungera minst lika bra och också vara sjukt värt. Apple skulle också lyckas med ”om alla i familjen har iPhone ringer ni gratis till varandra”-konceptet vilket skulle kunna få fler att köpa iPhone.

   Och jag tror inte att det spelar någon roll att Skype (som fungerar över olika plattformar) finns utan det skulle göra Apple gott i slutändan om de gjorde så. Man har ju hört att Apple drar in pengar från operatörerna, men jag tror den tiden är passé i och med att enheten nu går att köpa olåst direkt på Apple.se vilket inte var möjligt tidigare. Med andra ord, tiderna förändras och Apple gillar att ha en stor användarkrets, oavsett vilka medel de använder verkar det som.

   • M.K

    Dock kommer man ju fortsatt behöva en operatör för att kunna använda iPhone (den eventuella appen dvs.) utomhus. Tror detta kan bli aktuellt när 4G-nätet tagit över fullständigt och Apple släpper sin 4G-telefon. Operatörerna kommer då främst inkassera pengar på sina data-paket.

 • Ginflyer

  Lite off topic, men….

  Tror iof inte att 4G är sizat för att klara voice också. Inte i nuvarande form. Det kommer att ta datatrafiken, men om alla skulle börja köra voip den vägen också kommer operatörerna få mer problem än uteblivna samtalsförtjänster via traditionell trafik.

  Å andra sidan bäddar de sin egen säng med sina sjuka roamingavgifter och brist på nytänkande.

  Operatörerna idag känns lite som musikbranschen kändes för 8-10 år sedan när piratkopieringsdiskussionen var som hetast.

  – Förbjud och stäm skiten av våra egna kunder om de fuskar(!), men vi ska för allt i världen inte hoppa på tåget och vara med att dela kakan via kreativa nya lösningar istället.

  Ska bli mycket intressant att se var de närmaste åren tar oss.

 • Mullekulle

  Det är väl fortfarande SMS på ett sätt? :P

 • Jesper aka @hadirajan

  Älskar iMessage, är förbannat snabbt och fasen så mycket bättre än både IM och SMS…