Jailbreaka och lås upp iPhone 3G/3GS med 3.1.3

Den här guiden beskriver hur du jailbreakar och låser upp din iPhone 3G/3GS med mjukvara 3.1.3. För att kunna genomföra guiden måste din iPhone vara aktiverad via iTunes och inte låst vid aktiveringslåset.

Steg 1 – Ladda ner Spirit

Börja med att ladda ner spirit, välj nedladdningsfil beroende på operativsystem;

Steg 2 – Jailbreaka iPhone 3G/3GS

Öppna nu upp Spirit. När Spirit kommer upp och har verifierat din iPhone trycker du jailbreak.

Du kommer nu få upp en ”regnbåge” i skärmen på iPhone, låt processmetern bli fullständig och vänta på att iPhone startas om.

Steg 3 – Starta Cydia

Nu när iPhone är jailbreakad via Spirit ska du öppna Cydia.

Steg 4 – Lägg till rätt källa

Efter att Cydia har laddat färdigt ska du navigera till Manage -> Sources -> Edit -> Add. När textfältet kommer upp skall du skriva in följande källa: repo666.ultrasn0w.com. Observera att det är en nolla i ultrasn0w och inte ett o.

Steg 5 – Installera Ultrasn0w

Nu ska du installera Ultrasn0w. Efter att Cydia har verifierat och lagt till källan trycker du på sök och skriver in ultrasn0w. Installera filen och starta om din iPhone 3G eller 3GS.

Steg 6 – Klar!

Nu när din iPhone startar om är den olåst och fungerar med vilken operatör som helst!

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:
 • Bästa

  riktigt enkel och bra guide! I Like!!!!

 • mange

  Hej. Jag har en iphone som är låst till tre. Jag följde denna guiden enligt konstens alla regler men ändå så funkar den inte med mitt telenorkort. Mysko..! Någon som kan ha en aning om vad felet är??

  • @mange, Tjenare Mange, vad får du för ”fel” Ingen service eller saknar du signal?

   • mange

    @Striem, det står ”ingen signal” uppe till vänster

    • @mange, Okej det var inte bra, har du iPhone 3G eller 3GS?

    • mange

     @mange, det är en 3G med 3.1.3. Jag blev lite osäker angående den inledande texten här i artikeln, ”din iPhone måste vara aktiverad via iTunes och inte låst vid aktiveringslåset.” vad innebär det egentligen?

 • Matte

  @mange, det är en 3G med 3.1.3. Jag blev lite osäker angående den inledande texten här i artikeln, ”din iPhone måste vara aktiverad via iTunes och inte låst vid aktiveringslåset.” vad innebär det egentligen?

  -Jag är hemskt intresserad av denna fråga också.
  -Ytterligare, är iphonen alltid operatörsupplåst med denna guide eller ”återställs” den vid omstart?

  • @Matte, Aktiveringslåset är det låset som gör att man inte kan använda telefonen efter en återställning. Det står något i stil ”slide for emergency” och mitt i skärmen står det ”Insert a valid sim-card to activate iPhone”

   Och som svar på den andra frågan så är det nej. Skulle du återställa din iPhone i iTunes måste du göra om proceduren :)

 • Emil

  Hej. Jag har gjort allt som står här och allt fungera. Men när jag sätter i mitt sim kort så söker den ett bra tag sen kommer det upp Ingen service. Har testat med 3, Telenor och comviq. Vad är det för fel?

  • Hej Emil!

   Vad har du för systemmjukvara på din iPhone? Vad har du för iPhone?

   Mvh

 • Christoffer

  Hej! Jag har gått igenom allting, men när den söker efter nätverk så fryser sig telefonen och det står bara söker längst upp i hörnet! Jag har provat omstart och så vidare, någong aning om vad felet kan vara? (iPhone 3G)

  • Vad har du för mjukvara på din iPhone?

   Mvh

 • farjagspy

  Jag har samma problem som ovanstående har en 3gs 16gb med 4.1. Ingen service!?

  • farjagspy

   använder även en 3gs 32gb som jag köpte med teliaabonnemang.., men den som jag vill låsa upp, 3gs 16gb (låst till 3) står det bara ingen service efter en stund… har testat samma sim-kort i båda telefonerna o det är inget fel på kortet!

 • Om det är iOS 4.1 kan du inte låsa upp den tyvärr :/

 • martin

  Hejsan!

  Har en 3g 8gb med Baseband 06.15.00 och jailbreakad med 4.2.1 med snowbreeze prg

  jag får inte ultrasn0w att fungera, no service står det bara….har startat om network, airplane mode mm mm, även prövat SAMPrefs och reggat kortet men utan större framgång….

  tips?

 • Hej har en iphone 3gs uppdaterad till 4.3.3 version , och när jag prövar med det här så händer det samma sak som med alla andra, alltså kommer söker i de vänstra hörnet i ett tag.. Hur kan man fixa det här eftersom jag vill gärna låsa upp telefonen. Så snälla skriv tips !