ios-8-beta-developer-guide

Installera iOS 8 beta på iPhone och iPad

Med iOS 8 beta tillgänglig har nu många efterfrågat en guide för hur de installerar det på sin iPhone eller iPad. Vi har därför skrivit ihop en guide för dem som vill testa, men det finns några saker du måste tänka på innan du ger dig på den första betaversionen, så läs igenom ”Vad du bör tänka på” noga.

1. Vad du bör tänka på

Först och främst, för att kunna installera iOS 8 beta måste du få tillgång till installationsfilen för iOS 8 beta samt registrera UDID-numret för din enhet hos Apple. Det kräver att du är utvecklare i Apples utvecklarprogram iOS Developer Program, vilket kostar 808 kr per år. Du kan också få numret registrerat av en annan utvecklare, kanske någon du känner.

Förutom detta bör du tänka på att iOS 8 beta är för utvecklare som ska uppdatera och utveckla appar inför lanseringen i höst. Så vi rekommenderar inte att installera den första betaversionen på din primära iPhone eller iPad.

Om du ändå vill ge iOS 8 beta ett försök bör du tänka på att många av de nya funktionerna inte fungerar och det finns en hel del små irriterande buggar. Många tredjepartsappar behöver också uppdateras. På Macrumors forum finns en lång lista med appar som inte fungerar, bl.a. WhatsApp och 1Password, så kolla om någon av dina favoritappar inte fungerar.

Du bör också tänka på risken att din data kan förstöras är stor, där bilder och dokument som synkroniseras över iCloud är två exempel.

2. Så förbereder du dig

Börja med att synkronisera din befintliga iOS-version innan du installerar iOS 8 beta. Det gör du enklast via iCloud, men det fungerar också att säkerhetskopiera i iTunes på datorn. Se Apples guide för säkerhetskopiering i iOS.

3. Installera iOS 8 beta

När du har tillgång till ”installationsfilen” för iOS 8 beta och registrerat UDID-nummret kan du sätta igång installationen.

3.1. Anslut din iPhone till datorn med laddningskabeln och öppna iTunes.

3.2. Klicka på din iPhone i iTunes och klicka på fliken Sammanfattning.

installera-ios-8-beta-1

3.3. Håll in alt-knappen (eller Shift-knappen på Windows) och klicka på ”Leta efter uppdatering”.

installera-ios-8-beta-2

3.4. Välj ”ipsw”-filen som du laddade ned tidigare och klicka på Öppna.

3.5. iTunes kommer nu att installera iOS 8 beta på din iPhone. Processen tar ungefär fem minuter.

3.6. När iTunes är klar och din iPhone visar välkomstskärmen för iOS 8, är installationen klar och du kan börja använda telefonen.

Olle Eriksson

Olle Eriksson

Skribent

Dela:
 • Kenny

  Varför skriver ni inte att sidor som iosbetas.com till exempel finns. Kostar bara $8, så reggar de UDID och du kan installera betan.
  Snabbt och billigt ju!

  • iDevil

   Det finns olika siter som erbjuder detta och visst är det billigare. Risken är dock att Apple hittar de som delar sina utvecklarkonton mot en mindre peng och tvingas stänga siten, vilket också leder till att de som länkat mot utvecklarkontot åker ut.:)

 • Mathias

  Hur hittar man udid nummer iOS 7?

 • ibbe

  men man kunde ju installera ios7 beta utan att regga udid? räckte me att uppdatera genom itunes varför funkar inte det nu?

 • Mattias Jakobsson

  Är det inte som vanligt, att det går fint att installera även utan att registrera UDID?
  Fungerade med 6’an och 7’an iaf.
  Efter de erfarenheterna tänker jag inte ge mig på en beta till telefonen igen även om jag är nyfiken.

  • iDevil

   Man måste väl ha en högre iTunesversion än den som är offentlig om jag inte minns fel. Jag tror det var så när iOS 6 kom, för då fick jag ladda ner en beta av iTunes för att kunna ta hem iOS 6..,

 • Niklas

  Jag har kört betan sedan i tisdags och det fungerar än så länge OK, lite småbuggigt och några appar som kraschar. Överlag fungerar det bra!

  • baffy

   hur fixa du de?

 • ibbe

  Niklas hur fixa du det? betala du?

 • Andy

  Hej! Har tänkt lägga in ios8 betan på min gamla 5:a. Har apputvecklar-konto, men vart finner jag filen som jag kan ladda ner?

  • iDevil

   Har du utvecklarkonto ska det väl bara vara att ladda ner den OTA. Alltså direkt från mobilen om jag inte minns fel… Annars är det väl bara köra via iTunes.

 • Johan Lindström

  OTA? tveksamt va, genom Apples sajt?

 • Andy

  hej. jag fann den på apple developer sidan, hade nog inte kollat riktigt noga där innan. har den iaf installerad på min 5:a nu..

 • Andy

  hej!
  jag har en fråga som jag skulle behöva ha hjälp med.
  har installerat ios8 beta på min gamla iphone och skall nu sälja den till en person (hen ville ha ios8 installerat). min fråga är om jag nu raderar allt innehåll och inställningar, försvinner iOS8 då när den personen skall lägga in som ny iphone via itunes eller med sitt simkort? sen har jag även sett att mitt nummer ligger kvar i iMessage inställningar även fast jag loggat ut från mitt appleid etc. men det försvinner väl när jag nollställer telefonen totalt? tacksam för lite hjälp med mina frågor:)

  • Anton

   Gör bara en fabrikåterställning i iTunes så är att lugnt och som vanligt med ios7