CallIcon ring

Guide: Skapa genvägar för dina kontakter på hemskärmen

Har du någon nära som du ringer väldigt mycket eller bara någon som konstant behöver höra från dig? Då kan CallIcons från Olof Petrén vara en magnifik lösning för dig. Med hjälp av detta knep kan du lägga dina favoritkontakter som ikoner direkt på hemskärmen och det bästa med hela proceduren, du behöver Inte ha jailbreak.

Den här guiden beskriver hur du går till väga för att få snabblänkar av dina kontakter direkt på hemskärmen. Det du behöver är en iPhone (onekligen..) samt tillgång till internet.

Steg 1 – gå in på Callicons.com

Det första du skall göra är att öppna upp Safari i din iPhone. I URL-fältet skriver du därefter in http://www.callicons.com. Du kommer nu att mötas av en startsida som visar en kolumn för namn och telefonnummer.

Steg 2 – skriv in din information

Skriv in kontaktens namn respektive telefonnummer i kolumnerna. Välj därefter färg och utseende på din ikon genom att bläddra igenom alternativen som syns vid Black och White.

Steg 3 – lägg din ikon på hemskärmen

När du är nöjd med din ikon klickar du på Skapa Callicon. Du kommer nu att få instruktioner i skärmen som tar dig vidare till en sida med din designade ikon.

Markera den lilla fönsterrutan med en pil i mitten av dina ikoner och välj Lägg till på hemskärmen.

Steg 4 – ring dina nära och kära

Du kommer nu att se din ikon på hemskärmen. Genom att klicka på den får du nu möjligheten att ringa eller att SMS:a din kontakt, perfekt om du exempelvis kör bil och trots omständigheterna måste ringa ett samtal.

För mer information om Callicons kan du besöka följande länk.

HS

HS

Skribent

Dela:
 • Kha

  Riktig smidigt ;)!

 • Andy

  Ehhhum…. Det blir ju lika många tryckningar ifall men har kontakten bland favoriterna och vill ringa denna…. Genvägar är oftast senvägar…… ;o)

  • Ett knapptryck för att välja att ringa eller smsa kan väl inte ses som senväg?

 • Andy

  Bilderna visar ju att du ska bekräfta uppringningen också…

  Det gäller även att genvägen ligger på just den sidan du har framme också, annars blir det till att bläddra….
  1. Starta genvägen.
  2. Välja SMS eller ringa.
  3. Bekräfta uppringningen.

 • Nu är Callicons.com uppdaterad. Nu kan man i steget precis före man lägger till på hemskärmen trycka på skärmen för att välja en befintlig bild eller ta ett foto som bakgrund till ikonen. Bilden laddas inte upp någonstans utan existerar enbart i telefonens cache. I detta läget kan man nu också zooma/finjustera lite.

 • Kalle

  är det här användarvänligt?! Allvarligt…vad sägs om att Apple helt enkelt lägger till ”lägg till på startskärm” som ett val istället….jävla skitapple….

 • Trafe

  Finns det något liknande till 6an?