7585324416_ed7dfd74f1_z

Guide: Så byter du display på iPhone 4

Sprucken display innebär inte bara en fulare och på marknaden en mindre värd mobil, utan oftast en utgift inte så jättebillig om man väljer att laga den. Är man dock lite fingerfärdig och har gott om fritid kan det löna sig att byta ut LCD-skärmen själv. Vi guidar dig!

I den här guiden visar vi hur du byter ut LCD-displayen på en iPhone 4. Observera att guiden avser ett komplett byte, alltså både skärmglaset och LCD:n vilket rekommenderas även om det bara är glaset som är sprucket. Jag kommer även byta ut Hemknappen, då min vita iPhone 4 kommer bli svart.

Jag beställde mina delar från Mrgizmo.se som hade ett kombipack med både LCD-skärm samt baksida för 699 kronor inkl hemknappen som kostar 99 kronor. Det verktygskit jag använde mig av, innehåller två mejslar, brytverktyg, sugpropp samt en pincett och kostar 75 kronor. Allt detta hade jag levererat inom tre dagar.

Viktigt

OBS! iPhoneGuiden.se tar inte ansvar för eventuella misstag eller skador du orsakar på din enhet när du följer den här guiden. Guiden är genomförd av mig personligen och bevisat helt säker om man genomför varje moment försiktigt och korrekt. Tänk också på att eventuell garanti bryts om man själv öppnar upp sin iPhone.

Arbetet tar mellan en till två timmar och jag rekommenderar att man är noggrann samt att man går igenom varje moment mer än en gång så man inte missar något. Låt skyddet på den nya LCD-displayen sitta kvar, annars riskera du att få repor eftersom skärmen ligger mot arbetsytan under tiden man skruvar ihop sin iPhone.

Blderna i denna guide är lånade av webbsidan iFixit.com då dessa bilder visar på ett mer utförligt sätt hur man går tillväga än om jag själv tagit dom. Hoppas ni har överseende med detta.

Innan man börjar med arbetet bör man skapa en bra arbetsyta. Ett bord med vit yta är att rekommendera samt bra belysning. Tänk på att de skruvar som sitter i din iPhone är väldigt små, så har man tillgång till en flerfackslåda eller liknande, är det ett tips. Kom ihåg hur skruvarna satt. De är olika långa och det är lätt att ta fel då millimetermåtten inte går att jämföra med blotta ögat. Ett bra tips är att på ett vitt, fasttejpat papper lägga skruvarna i den ordning de sitter fast i din iPhone.

Gör så här

1. Börja med att lossa de två skruvarna i botten på din iPhone. Skjut sen bakstycket framåt och lyft bort det från enheten.
Rep1
Rep2
Rep3
2. Skruva sedan loss batterikabeln och peta bort kontakten med bändverktyget. Ta sedan bort batteriet med bändverktyget. Det kan sitta fast, men bänd försiktigt så känner du när det lossnar. Lägg detta sedan åt sidan ihop med antennskyddet som satt under batterikontakten.
Rep4
Rep5
Rep6
3. Ta bort SIM-kortshållaren. Skruva sen bort det lilla skyddet som täcker kontakten till moderkortet. Lossa sedan kabeln till moderkortet och vik den åt sidan.
Rep7
Rep8
Rep9
Rep10
4. Lossa nu antennkabeln som sitter mellan batteriet och moderkortet. Bänd försiktigt men bändverktyget.
Rep11
5. Lossa nu skruven som sitter längst ner på moderkortet. Åter igen, lägg skruvarna i den ordning du lossar dom för att inte tappa ordningen dom sitter i.
Rep12
6. Skruva nu bort alla skruvar som håller WIFI-antennen längst upp på enheten. Bänd med försiktighet bort denna och lägg åt sidan. Lossa kontakten till bakre kameran.
Rep13
Rep14
Rep15
7. Lossa sen på den lilla klisterlappen (garanti- och vattenindikatorn) och lossa skruven under. Lossa sen samtliga kontakter: Digitizerkabeln (från undersidan), LCDkabeln (från undersidan), Hörlurs- och volymkontakten (från ovansidan), Samtalshögtalaren och sleep/powerknappen (från ovansidan), Kameran på framsidan (från ovansidan)
Rep16
Rep17
8. Lossa sen skruven som sitter intill hörlursingången. Notera att denna fäster både hörlursingång och moderkortet.
Rep18
9. Lyft försiktigt moderkortet i nedre änden och vrid åt höger för att lossa det från sin plats. Var noga med at inte skada den lilla guldfärgade delen som sitter högst upp på enheten (märkt med rött på bilden).
Rep19
10. Skruva sen loss vibratorn och lägg den åt sidan.
Rep22
11. Skruva sen loss skruven till samtalshögtalarenheten och plocka bort den.
Chassi1
Chassi2
12. Lossa sen skruven som sitter fäst vid hörlursfästet. Lossa sen därefter de tre skruvarna som sitter på chasisidan. man behöver inta ta bort dom helt, utan bara släppa på dom så skärmen kan tas bort.
Chassi3
Chassi4
13. Lossa sen skruven som sitter vid nedre mikrofonen samt den skruven som sitter vid dock connectorkabeln.
Chassi5
Chassi6
14. Lossa på skruvarna på chassisidan såpass att skärmen kan lossas. Skruva även bort skruven som sitter vid den bakre kamerans plats.
Chassi7
15. Ta sedan bändverktyget och försiktigt peta loss skärmen. Gå runt hela vägen och se till att hela skärmen lossnar.
Chassi8
Chassi9
16. Lyft sen försiktigt skärmen från chassit. Var försiktig med kablarna som sitter i skärmen så dom inte häktar tag i kanterna och blir förstörda. Vid ditsättning av skärmen på chassit, se till att LCD och digitizerkabeln blir ordentligt genomförda och att dom är lika långa när skärmen är på plats!
Chassi10
16. När du fått bort LCD-skärmen, vik upp homeknappen försiktigt och lossa den med bändverkyget från kabelfästet. Ta sen den nya homeknappen och placera den så som den gamla satt. Det kan hända att man får lägga dit en liten limdroppe för att knappen ska fästa på kabeln. *Hoppa över detta steg om du inte byter ut homeknappen. **Bilden visar hur homeknappen med kabel monterats bort, vilket inte är nödvändigt i denna guide då jag enbart byter själva homeknappen.
Home1
17. Ta sen din nya display. Innan man sätter dit den, ta bort skyddsfilmen som sitter på insidan.
Screen1
18. För att montera ihop din iPhone 4 igen, gör denna guide baklänges och klappa dig själv på axeln för ett bra jobb.=)

Tips! Brickorna som sitter på de sex skruvar som sitter på chassits mitten ska vara mellan skärmfästena och skruvskallen. Dett bästa är att vinkla upp chassit och föra in en sida i taget av skärmen, så brickorna hamnar rätt. Det kan vara lite pyssligt, men ha tålamod och var försiktig så kommer det lösa sig.

Vill man ha en videoguide i hur man byter display finner ni det här nedan.

Jag vill tacka mrgizmo.se för sponsringen av delarna så denna guide kunde genomföras.

iDevil

iDevil

Skribent

Dela:
 • Johan

  Jag lämnade in min på ipunkten för 649:- känna väl bättre än att riskera att göra det själv och dessutom vara över 100kr dyrar ink. Verktyg.. De flesta ligger väl däromkring numer?

 • iDevil

  Men då bytte du bara skärmen va? Jag bytte ut även baksidan och homeknappen, vilket skulle blivit dyrare hos en reparatör. Jag tycker absolut man ska lämna in den om man är osäker, men kan och vill man testa byta själv så går det.

 • Tomas

  Hos mobildoktorn på Götgatan 88 kostar ett sånt byte 699kr.
  Och du får tillbaka din iPhone inom 30 minuter, så varför göra det själv när man kan lämna in den till proffs för samma peng.

  • Parc

   STOR VARNING för mobildoktorn. Skräpskärmar och fruktansvärt bemötande när man försöker reklamera inom garantin.

 • Erik

  iPhonekingen i Gävle byter för 749:- med grym kvalité, skulle inte riskera att skada min mobil för att snåla in några hundralappar.

 • Susan

  Kolla in Facebooksidan Luzit , framsidan kostar 400kr och byta, både fram och bak 500. Väldigt billigt och så blir det klart på 30min! Ligger i Södertälje

 • Carro

  Men gud, kan folk vara mer negativa. Super duktig kille som är schysst och lägger upp en guide för de som Vill byta själv. Sweet ju, något imponerad haha

 • Riccard

  Hej en fråga lämnade in min Jeilbreakade Iphone 4s för display byte efter att jag fick tillbacka den så står det sökes bara den hittar inte operatörn samt den går ej att uppdatera den…han som bytte displayen påstår att felet är på grund av att den är jailbreakad därför att minnet är raderad och den gån inte att använda den måste byta moder kortet.. samt säger han att jag skulle har sagt att den var jailbrekad den så han skulle återställa den innan han bytte display..Min fråga kan telefonen bli så efter display byte??? snälla svara om nån vet någonting om detta jag tror att han måste har skadat moderkortet eller???

  Mvh.Riccard

  • Simon Wallström

   Låter väldigt konstigt, skärmbytet ska inte påverkas av jailbreak. Fungerar telefonen i övrigt så är det nog inte moderkortet heller. Vad händer när du försöker uppdatera?

   • Riccard

    Jo telefonen funkar som valig men det går ej att upptadera eller återställa ett okändfel får jag från Itunes när jag försöker att uppdatera.När jag stoppar i simkortet så efter 5sec står det bara söker men det verkar den att inte hittar operatörn Telefonen är Olåst ios 6.1.2

 • Åsa

  Nu har jag bytt framskärmen på min iphone4. Guiden var kanonbra och lätta att följa. När jag ska starta telefonen, så står den bara och ”plingar”. Skärmen startar inte upp. Vad är fel, hur går jag vidare nu?

 • Linnea

  Jag lyckades med nedmonteringen, sen när jag skulle ha i nya skärmen gick den smala sladden (av de två sladdarna/kablarna som fanns på den nya skärmen) av. Kan jag ta kablarna från den gamla skärmen och ersätta det nya paret??? Svara gärna på mailen…

 • Richard

  Mycket bra guide, tack :)