Guide: Hur du sätter iPhone i DFU-läge

Den här guiden beskriver hur du sätter din iPhone i DFU-läge eller så kallat recovery mode. Det kan vara av vikt när telefonen har slutat fungera av någon anledning och inte kan ansluta till iTunes. Gör detta samtidigt som telefonen är ansluten till datorn!

Guiden fungerar på alla olika typer av iPhone, iPod samt iPad. Ett typexempel på när du skall använda denna guide är när du sitter fast vid bootloggan, alltså äpplet när du startar din enhet.

Steg 1 – Power

Öppna iTunes och se till att din iPhone är helt avstängd. Börja med att hålla ner sleep/wake/powerknappen tills du ser Apple loggan.

iphone-sleep-wake-button

Steg 2 – Power + Home

När apple loggan har dykt upp fortsätter du hålla ner powerknappen samtidigt som du håller in homeknappen i knappt tio sekunder.

reboot

Steg 3 – Home

När iPhone har slocknat släpper du powerknappen och fortsätter att hålla in home tills datorn plingar till och säger att den har hittat en iPhone i återställningsläge. Observera att om du har lyckats sätta telefonen i DFU ska skärmen vara helt svart, skulle du ha en iTuneslogga följt av en traditionell applekabel i skärmen indikerar det på att den är i recovery läge.

reboot

iPhoneGuiden.se

iPhoneGuiden.se

Skribent

Dela:

Comments are closed.