Guide: Hur du byter ”lås upp” texten på din iPhone

Den här guiden beskriver hur du ändrar ”lås upp” texten på din iPhone. Det du kan ändra är i stort sätt alla de ”Lås upp” texter, eller om du har engelska på din iPhone så är det alla ”Slide to unlock” texter. Det här är ingenting nödvändigt utan det är mer för att få din iPhone lite mer personlig.

För att genomföra guiden behöver du följande filer, alla går att få ner via Cydia;

iFile, Slide to Unlock Killer, Winterboard

Steg 1 – Installera iFile

Öppna Cydia och installera iFile.

IMG_0056

Steg 2 – Lägg till ny källa

Efter att ni har installerat iFile så ska ni lägga till en ny källa, http://cydia.touch-mania.com. Detta gör ni genom att gå ner till Manage -> Sources -> Edit -> Add i Cydia.

Steg 3 – Söka efter ”Slide to unlock killer”

Nästa ni ska göra är nu att söka efter “Slide to Unlock Killer” i Cydia. Installera sedan programmet.

IMG_0057

Steg 4 – Arbeta i iFile

Nu har ni installerat allting som ni behöver för detta som vi ska göra (Om ni inte måste ladda ner WinterBoard men då går ni bara in i Cydia och laddar hem det). Gå ut på ert SpringBoard och klicka på iFile:s ikon som nu ska ligga där. Gå in i inställningar och sätt på ”Hidden Files”. Nu ska ni gå så långt bak bland alla mappar som det går (Högst upp till vänster). När ni har gjort det ska ni trycka er in på ”Var/Stash/Themes/EntriegelKiller”.


Steg 5 – Ställa in språk

När du har gjort detta så ska du välja ditt språk (De flesta kommer trycka på “Sv”). När du har tryck på ”Sv” så ska du gå vidare in i Folders/Springboard/Sv.lproj/SpringBoard Strings.

Steg 6 – Byta ut ”lås upp”

När du kommit in så långt så kommer du förstå vilken som ändrar vilken, så om vi ska ändra “Slide To Unlock” så trycker ni helt enkelt mellan citattecknen till höger om det och skriver in den text ni vill ha. Jag vill påminna er om att ”AWAY_LOCK_LABEL” är ”Lås upp” i din svenska iphone.

IMG_0059

Steg 7 – Spara dina ändringar

Efter att du har gjort de ändringar du vill ha så trycker du på ”Save”.

Steg 8 – Aktivera dina ändringar

När detta är klart trycker du bara på Home-knappen och startar WinterBoard, därefter kryssar du i Entriegeln Killer och trycker på Home-knappen igen, och voíla du har nu gjort din iPhone ännu mer personlig.

IMG_0060

Guiden är skriven av Fredrik ”Obey” Larsson här på forumet, vill du också skriva en recension eller guide? Kontakta oss på [email protected]


iPhoneGuiden.se

iPhoneGuiden.se

Skribent

Dela:
 • Bra guide! Men ”Slide to Unlock killer” har man egentligen ingen nytta av. Det fungerar lika bra utan! :)

 • Pzych0

  Kul om kompisen ska låsa upp och det står ”Smek mig” haha :D

 • Haha ja :D jag har faktiskt använt mig av Smek här ett bra tag men tog bort det :P Hade en kompis som hade skrivt ”Gnugga skinn”

  Går att göra mycket roligt :P :D

 • Sebbe

  Fungerar ju inte :/
  Följer guiden precis som ni skriver…

 • biffost

  Steg fem fungerar inte för mig. Jag får aldrig upp en fråga (som det beskrivs i texten) att jag ska välja språk. Hittar däremot filen, kollade i sv, ändrade i sv, men inget hände. Entriegeln Killer tar däremot bort texten ”Lås upp” för slidern.

  Någon som har något tips på vart jag kan ha gjort fel, eller om det är något annat som inte stämmer?

  Jag har en iPod Touch 2Gen.

 • Grym guide! :)

 • pontuss

  Jag använder temat glasklart HD. Då blir ”lås upp texten” ljusgrå och syns knappt. Kan man göra texten svart eller mörkare?

  Tack för guiden :)

 • namn

  hur ska man ladda ner cydia ? För hittar inte det någonstans ? :s