Lockscreen

Guide: Hur du återfår bortglömt lösenord för låsskärmen

Att ha lösenordsskyddad låsskärm är för många ett måste på sin iEnhet. Dels för att hålla nyfikna ögon borta, men också för att obehöriga inte ska kunna komma åt innehållet ifall man råkar tappa bort sin kära ägodel. Men, så en dag så är olyckan framme. Man byter kod av någon anledning och i detta ögonblick fick man även ett minne som en guldfisk och glömmer bort sin kod och detta kan vara väldigt frustrerande, då man i regel måste återställa iEnheten och har man dessutom inte säkerhetskopierat på ett tag går mycket information förlorat. Och ni som återställt en jailbreakad iEnhet vet säkert vilken tid det kan ta att lägga in allt igen. Men nu kan man hämta lösenordet utan att behöva återställa, med hjälp av programmet Gecko iPhone toolkit som på ett enkelt sätt kan rädda dig från en mindre katastrof.
Wrong password

Gecko iPhone toolkit fungerar så att programmet, ihop med redsn0w, går in i RAM-disken med hjälp av limera1n och hämtar upp koden som finns inlagd i iEnheten. Notera att detta bara funkar på enheter med A4-processor, vilket är följande:

*iPhone 3GS

*iPhone 4

*ipad 1

*iPod touch 3gen

*iPod touch 4gen

Denna guide fungerar alltså inte på de nyare enheterna såsom iPhone 4S, iPhone 5 och alla iPad-modeller bortsett ifrån den första.

****OBS! KOPPLA INTE UR ENHETEN UNDER PRCESSENS GÅNG!!****

Så här gör du för att hämta ditt lösenord:

1. Börja med att ladda hem Gecko iPhone toolkit här.

2. Hämta sen hem mjukvara för iOS 5.0.1 till din enhet här vilket kommer användas för att hämta ditt lösenord. Det har ingen betydelse vilken iOS-version du har installerad på enheten.

3. När du gjort detta, öppna nu Gecko mobile toolkit och välj fliken ”Read lockscreen password” och klicka på pilen i rutan där du ska välja vilken enhet det gäller.
Gecko
4. Välj nu enhet och klicka sen på ”Boot”. Nu kommer du bli ombedd att öppna iOS 5.0.1 IPSW.
Gecko-1
5. När detta är gjort, kommer redsn0w öppnas och du blir ombedd att sätta din enhet i DFU-mode. Klicka på nästa och följ anvisningarna på skärmen.
Gecko-DFU
6. När DFU-processen är klar kommer redsn0w med hjälp av limera1n att påbörja processen med att leta reda på ditt lösenord.
Gecko-4
7. Nu kommer du se en ananas i några sekunder, sen rullar det en massa symboler på hemskärmen. När du ser ordet ”OK” längst ner på skärmen klickar du cancel på redns0wrutan.
Gecko-5
8. När du klickat cancel och redsn0w slocknat klickar du på ”launch” i Gecko. Nu kommer du få ett meddelande att INTE koppla ur din enhet. Gör man detta kommer processen inte kunna fullföljas och du blir tvungen att börja om från början igen.
Gecko-6
9. Klicka ok och låt processen börja. På hemskärmen på din enhet kommer du nu se hur sökandet börjar och när processen är helt klar kommer du få upp en massa information om din enhet i Gecko. På raden där det står ”passcode” hittar du det lösenord du har installerat på enheten, som i mitt fall är 0852.
Gecko-7
10. Nu är processen klar. Ta bort enheten, gör en ”hard reset” genom att hålla in power och homeknappen i c:a 11 sekunder tills skärmen slocknar och du ser Appleloggan. Slå sen in ditt lösenord och Voíla!

Även om det tar en stund att gå igenom denna process så är det mödan värt istället för att göra en total återställning och behöva installera allt igen.

En negativ bieffekt av detta säkerhetshål är att passcode uppenbarligen inte nödvändigtvis håller din information säker. Vet du med dig att du har information som inte är ämnade för andras ögon gör du bäst i att alltid hålla din enhet hårt och nära.

iDevil

iDevil

Skribent

Dela:
 • håkan hellström

  Hej, får poliserna använda den här metoden för att komma in i en iphone om det är nödvändigt? och hur gör dom då med iphone 4s och iphone 5? Kan polisen komma in i dom utan denna metod ifall det är lösenord?

  • iDevil

   Jag tror inte polisen nyttjar just denna typ av program som nämns ovan. Dom använder mer avancerade program för att komma åt innehållet. Kolla följande länk: http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/mobiltele/article3438638.ece Den är något år gammal, men programmet är nog fortfarande aktuellt.

   Polisen har för övrigt inte rätt att logga någon iEnhet, såvida det inte finns brottsmisstanke.=)

   • håkan hellström

    Tack:)!

 • Christopher Lundgren

  Detta är ett väldigt bra sätt att få tillbaka lösenordet. Nackdelen är dock att om en iEnhet med lösen för hemskärmen blivit stulen och tjuven faktiskt känner till denna programvara kan denne ändå komma in i den.

  • iDevil

   Sant, men gäller det en iPhone 3Gs eller en iPhone 4 så är den ju ändå ”värdelös” för tjuven om ägaren spärrar den via IMEI-numret. Då blir den endast användbar som en iPod touch, så det finns ingen vinst för den som stjäl en iPhone att nyttja detta oavsett om den blir återställd osv. Kanske skulle dra ihop en artikel om hur IMEI-spärrningen fungerar för våra läsare?=)

 • isak

  Men det går väl bara om man har kod med 4ra siffror eller?

  om man har lösenordkod med bokstäver och sådant så funkar inte programmet va?

  • iDevil

   Vad jag vet kan man väl bara ha 4 siffror som lösenkod?

   • Sara

    Man kan ställa in så man har ett lösenkod med bokstäver istället..

 • Linus

  Om man har en iphone 4 vilken ios är de man ska ha då? iphone 4 GSM eller iphone 4 CDMA?

  • iDevil

   Versionen på iOS kvittar, och det är GSM eftersom vi i Sverige inte använder oss av CDMA.

 • Linus

  Okej de verkar ju så lurigt när de finns en massa val om de ändå inte spelar någon roll:O Men tack för hjälpen. Nja jag har också ett bokstavslösenord men de är väll samma princip?! Men nu ska vi se om de går få ut ett bokstavs lösenord…

 • Linus

  Tror inte det funkar med sifferkod. den verkar ju testa alla 4-siffriga lösenord. att den läser ut passordet verkar inte stämma?

  • iDevil

   Hur menar du med bokstavslösenord? Gecko går ju in i processorn och letar upp den passcode man har valt.=)

 • nelley

  Laddade ner gecko iPhone toolkit och iOS 5.0.1.
  men när försöker starta programmet, står det bara;

  Extraheringen kan inte slutföras.
  Målfilen kunde inte skapas.

  Har Windows 8 om det gör nån skillnad.
  Vad ska jag göra?

  • iDevil

   Jag vet inte om Windows stödjer Gecko Toolkit. Googla ärendet får du se om du hittar nån lösning. Jag vet att det funkar på både XP och Vista i alla fall.

   • iDevil

    Oj… Glömde få med en 8 efter Windows…=)

 • Thomas

  Den där ipsw filen finns ju inte ens på datorn, så jag blev tyvärr inte hjälpt av det programmet.

  • iDevil

   Du måste ladda ner den ipsw-filen, annars fungerar det inte.

 • Wavemaster

  Hej ! )
  Jag skulle behöva hjälp med att komma in i min Iphone 4s som jag ändrade inloggningkoden(4-siffrig) på och sedan glömde vad jag ändrade till. Nu har jag försökt så många gånger att mobilen avaktiverats och jag har varken anslutit den till någon dator innan eller har den ansluten till icloud.
  Jag hade den med på semestern och tog väldigt mycket bilder med den som jag skulle vilja behålla. Finns det någon lösning på detta utan att återställa den och gå miste om allt som finns i den?

  Tacksam för svar.

  Mvh//Lars

  • iDevil

   Hej.

   Eftersom det program jag beskriver här ovan inte funkar på enheter nyare än iPhone 4 kan du inte nyttja det tyvärr. Jag vet inte om det går att ta sig runt skärmlåskoden på annat sätt än att göra en total återställning. Kan du inte koppla in den i datorn och öppna den i utforskaren? För då bör man bara komma åt bilderna.

   • pyret78

    Hej Idevil!
    Funkar inte detta längre. Har hållt på nu hela dagen. Men den får inte fram koden ändå. Har väntat i över 1 timme och det kommer inte upp någon text i rutan, där koden ska stå. tog hem ios5 som det stod. är det så att jag ska ta den nyaste ioset kanske.
    MVH Pyret78

    • iDevil

     Nej man ska ta hem den angivna iOS-versionen som står nämnd i guiden ovan. Jag vet inte varför det inte funkar, men jag får undersöka saken helt enkelt. Återkommer med svar så fort jag testat själv.

     • Elin

      Samma sak för mig, får inte upp någonting i rutan. Eller på hemskärmen. Kan lägga till att innan jag tryckte på ”Launch” fick jag upp i redsnow att ”blobs are corrupted” ?

     • Elin

      Nu när jag kom tillbaks efter ca en timme hade mobilen satts på (?) men inget lösenord hade plockats fram. Tänkte göra om allting men nu kan jag inte starta Gecko trots att jag laddat ner det igen..

 • pyret78

  Hej!
  Har hållt på nu i 1 timme. den står fortfarande och håller på att cracka koden.
  Hjälp! Vad gör jag?

 • iDevil

  Det var inte lätt att hitta någon lösning på problemen som nämns ovan. Men, jag rekommenderar att man stänger av brandväggen i datorn då detta kan störa processen. Jag ska sätta mig in i problemet under kommande helg, får vi se om jag kan hitta lösningen. Sist jag testade Gecko var det på en dator med Windows vista och det fungerade felfritt och den enhet jag prövade på hade iOS 6.1 installerat (på en iPod touch gen. 4). Jag återkommer med svar så fort jag kan.

  • Elin

   Testade göra om allting, trycker på Boot och blir ombedd öppna redsnow men när jag gör det så får jag upp i Gecko att ”Ett undantag som inte hanteras har uppstått i ditt tillämpningsprogram. Om du klickar på Fortsätt ignoreras det här felet. Om du klickar på Avsluta avslutas tillämpningsprogrammet omedelbart.
   Det går inte att hitta filen.”

   • Elin

    Jag har windows 7.

    • Elin

     När jag öppnar mjukvaran för ios 5.0.1. utan att ha Gecko uppe, så öppnas iTunes, men så kanske det ska vara? Tänkte om jag ska avinstallera iTunes eller något.

 • Tove

  Programmet har hållt på i över en timme och telefonen har stannat efter ”error, no successfull firmware after…….” och i rutan där jag bör se lösenordet är det svart, svart och åter svart. Tråkigt, finns det någon lösning ännu?

  • Tove

   Ursäkta! Måste besvara min egen kommentar. Har varit i kontakt med support som meddelar att Ienheter med iOS7 inte kan hitta lösenord ens i DFUläge. För att göra en lång historia kort, alltså. Även om man hämtar den iOS5 som du länkar till så fungerar det ej.

 • Kee

  Hej
  Mina barn har lyckats låsa min gamla 3Gs, helt avaktiverad o jag hittar ingen backup på den, har ju bytt dator.
  Hur gör jag?? Synd att kasta den tycker jag. Det var ju en bra produkt. Försökte ladda ner de program du skriver om men de gick ju inte att öppna ens. Finns det någonstans man kan skicka in mobilen?

  • iDevil

   Har du inget viktigt i den så testa att återställa den via iTunes, det borde inte vara nåt problem. Pröva och återkom med hur det gick.

 • Jag kan inte glra något av detta, min syster har en iphone 5s :( har en ipad 1 hemma men nu ör jag i varberg och kommer vara här ett tag! Hur gör jag?!?

 • Blir förbannad på meh själv att jag bytte kod :(

 • anna

  Hej ,kan man ta bort el komma in i icloud konto utan lösen?
  Min dotter fick en iphone 4 av pappan, i denna finns tydligen ett icloudkonto vilket hon aldrig använt då hon ej har lösen till det.Hon har skapat ett eget apple id bara. Nu ska hon sälja den o då fick jag höra av köparen att utan lösen till icloud är tel helt obrukbar ?? Vad göra ?

 • vendela

  kan man använda programet till en ipad air? har glömt lösenordet efter jag bytte…:(

  • iDevil

   Nej, det går tyvärr inte. Det är bara alla modeller upp till iPhone 4 som kan använda sig av detta.

 • Peter Freij

  Altt fungerar fram tills jag trycker på launchknappen.
  Då står det bara: FAILed to load keybag.

  Har du någon idé iDevil hur jag kan lösa detta?

 • Flippran

  Jag försökte ladda ner ios mjukvaran på PC men det verkade inte funka, hur gör man då?

 • Pingback: Lås upp iPhone utan kod - lasupp.online()